Brooklyn x Bugs -maistelua Rillingissä

Morot tiskiin!

Elokuun keskiviikkoiltana olikin tarjolla erikoista kulinarismia, kun hyönteiskokki Topi Kairenius ja Brooklyn Breweryn olutasiantuntija Amanda Tala saapuivat Tampereelle Rillinkiin ja tarjoilivat raikkaiden oluiden kylkeen pieniä, mutta sitäkin maukkaampia ötökkäannoksia. Joo, minä olikin jo aiemmin rouskutellut sirkkoja Thaimaassa ja kokeillut Topin kokkauksia ruokamessuilla Helsingissä, joten aivan sisu kaulassa ei tarvinnut lähestyä näitä tarjoiluja. Ja se täytyykin nyt kirjoittaa heti kärkeen, että hyönteiset voivat olla myös proteiini- ja hivenainepitoisia gourmet-herkkuja, eivät pelkästään mitään lihankorvikkeita ja vastaus maailman ekokriisiin  (vaikka ne samalla vastaavat myös tähän haasteeseen).

ö5.jpg

Hyönteisannokset ja Brooklyn Breweryn neljä annoksiin huolella valittua olutta olivat nimittäin niin makoisia ja miellyttäviä, että voidaankin sanoa ihan ääneen, että erityisestä hemmotteluillasta oli kyse.

ö12.jpg

ö2.jpgö1.jpg

Ensimmäinen makupala oli ruisnappi, jonka päällä oli jauhomatoja (, jotka ovat oikeasti toukkia, mutta tunnetaan tällä nimellä) ja valkosipulihummusta. Vaikka yleensä näitä kavereita saattaa kohdata epäilyttävissä puuhissa kuivakaapin jauhopussissa, tarkasti kasvatettuina ja porkkanalla ja kaalinpäillä syötettynä nämä toukat antavat mukavan lisämaun naposteltavan päällä. Brooklyn Breweryn ohessa tarjoiltu olut oli mukavan sitruksinen ja piristi jauhosankareiden makua juuri sopivasti.

ö4.jpg

ö3.jpg

ö7.jpg

Seuraava annos nousi suorastaan illan suosikiksi (melkein. Jälkkäri nimittäin pesi pöydän, mutta siitä vähän myöhemmin): pannulla rapeiksi paahdetut sirkat hieman tulisella porkkanawokilla. Sirkkojen maku oli paahdettuna lähellä poppareita tai sipsejä ja niitä olisi mielellään rouskutellut isommankin annoksen! Sirkkojen kanssa tarjoiltiin hieman maltaisempaa Brooklyn Breweryn olutta, joka toimii erityisen hyvin mausteisten ruokien kanssa.

ö6.jpg

Sirkkojen jälkeen makunystyröitä haastettiin ötökkäjauhosta tehdyillä ”lihapullilla”, jotka tarjoiltiin linssien ja kesäkurpitsan kanssa. Lihapullien rakenne muistutti pitkälle kasvispullaa, mutta maku oli uusi. Tulisikohan hyönteisjauhoista uusi proteiinipitoinen lähde massaruokailuihin koulun keittiöihin ja armeijaan? Maun ja ravinnepitoisuuden puolesta se ei tuntuisi ollenkaan mahdottomalta.

ö8.jpg

ö9.jpg

Viimeinen annos olikin sitten illan tähti: kaurapaistoksen ja kuhnurimehiläisten toukkien päälle oli ripoteltu useita maitohorsman kukkasia koristeeksi ja luonnolliseksi makeutukseksi. Eikä nämä toukat maultaan olisi voineet olla yhtään herkullisempia! Ne olivat ai-van fantastisia. Maultaan ne olivat pähkinäisiä ja kermaisia, mutta samalla niissä oli joku ominaismaku, jollaista ei ole ennen tullut vastaan. Sen ohella tarjoiltu Brooklynin olut oli myös ehdoton suosikki. Amanda kertoi sen syntyneen innovatiivisena kokeiluna ja sen raikkaus lähenteli skumpan ja oluen välimuotoa.

ö10.jpg

ö11.jpg

ö13.jpg

Kokonaisuutena elokuun viilenevien iltojen tuuli ei häirinnyt muuten niin ihastuttavaa tasting-iltaa.

Ja jos tämä tasting sattui menemään ohi niin ei hätää! Tampereella pääsee maistelemaan taas olutta ja ötököitä 13.9.  Kahdet  Kasvot –baarissa. Siihen tapahtumaan pääsette Facebookissa TÄSTÄ.

Hyvä, että hyönteiset tulevat vastaan tulevaisuudessa myös muualla kuin Tampereella suu auki pyöräillessä.

 

Nägyy!

-Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *