Chef Santerin Marokkosetit

Mansen Muijat

Moro!

Olin tossa viikko sitten Chef Santerin järkkäämässä marokkolaisessa illassa Lähiruokapuoti Lempin tiloissa Tammelantorin laidalla. Luvassa piti olla kuusi ruokalajia marokkolaisia makuja, mutta Santeri olikin hieman innostunut ja menu oli paisunu aivan maharottomaksi.

Paikassa oli tosi ihana ja lämminhenkinen tunnelma ja kiva kattaus. Tiivis kattaus ei haitannut paikkaa yhtään! Tottakai tää ilta meni ylitäyteen, se on täysin ymmärrettävää.

Siinä itse kokki ottaa vieraat vastaan alkumaljan kera kertomalla juttuja Marokon matkaltaan ja illan menun sisällöstä. Santerin takana olevassa näytössä pyöri koko illan matkakuvia, mikä oli mun mielestä tosi kiva lisä iltaan.

Oli niin hyviä ja mausteisia oliiveja että noin puolet tais mennä parempiin suihin ennen kuin muisti, että voisi ottaa kuvankin! Hups. Mut oli hyviä! Aika mausteisia ja hauska appelsiinin maku.

Taateleita ja sitruunaa, jotka oli tarkoitus syödä alla näkyvän keiton kanssa.

Harira-keitto. Tää oli niin herkkua! Ihanaa syysruokaa.

Palsternakkaa ja savustettua chiliä oli tän lautasen helmi, vaikka toki toi makea kurpitsa ja munakoisosalaattikin toimi kivasti. Ei oo vaan koskaan maistunu palsternakka noin hyvältä ja savuiselta ja ei-palsternakalta.

Tässä oli potkua! Chiliä, suolattua sitruunaa ja korianteria, mitä muuta sitä voisi kaivata. Tätä laitettiin couscousin päälle niin että poltti vielä hyvän aikaa suuta tän syömisen jälkeen.

Ras el-hanout Santerin tapaan oli niin hyvää. Lammasmakkaraa, juureksia ja liemi, jonka makumaailmaa ei edes pysty käsitellä. Kuuluu taas tälläsiin "Poimin nämä mausteet käsin ja rakastin ja jauhoin, poltin, paistoin, sekoitin ja sitten vaan haudutin kolme vuotta kuiskutellen niille välillä positiivisia asioita. Oikeestaan aika simppeleitä perusjuttuja".

Jälkkäri oli myös todella toimiva annos, jossa oli paistettua kutunjuustoa, pähkinöitä ja hunajaa. Sopivasti suolaista, makeaa ja paahteisia pähkinöitä.

Tää oli kyllä todella ainutlaatuinen ilta, jollaisen toivoisin teidänkin joskus kokevan. Ai niin! Näitä iltojahan tulee vielä kaksi! Toinen marokkolainen setti tulee olemaan 7.11. ja kolmas 8.11., mutta me ilmoitellaan toki sitten vielä lähempänä, että missä paikassa ja paljonko maksaa. Tämä setti oli 37e, eli todellakin hintansa arvoinen kolmen ja puolen tunnin spektaakkeli. Kuten kuvista näkyy, niin todella kasvispainotteinen menu, kun lihaa löytyi vain yhdestä annoksesta, jonka senkin pystyi saamaan myös kasvisversiona. Itse lihaa syövänä ihmisenä oli mukavaa maistella niin monipuolisesti mausteisia ja ihan uudenlaisia kasvisruokia, kun ne on muuten aika tuntemattomia.

Kivaa viikonalkua!

- Annukka

 

Kommentit

Vesa Vekkuli & Ystävänainen (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/mansen-muijat/chef-santerin-marokkosetit

Toki tiesimme, että Chef S on osaava, mutta silti ilta ylitti kaikenlaiset odotuksemme! Eväät olivat toki huippuhelmiä, mutta kaiken kukkuraksi upea otos haaremista palveli meitä mitä parhaiten!

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Joo sama juttu! Upeita makuja <3

- Annukka

AN79 (Ei varmistettu)

Olen ollut Marokossa oikeasti 90-luvulla ja muistan arabialaisesta ravintolasta couscousin hyvin.

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Ravintolassa pyöri Santerin lomakuvia ja tuli itsellekin vähän sellanen olo, että Marokossa olis kiva käydä! 

- Annukka

Zinnie (Ei varmistettu)

Hei! Bloginne on ihan kiva, mutta kaipaisi ehkä vähän persoonallisempaa tai edes informatiivisempaa otetta. Nämä toistuvat "oli tosi kivaa ja maistui hyvältä" -jutut jättävät tamperelaisista kohteista ja teistä muijista itsestänne valitettavan mitäänsanomattoman kuvan. Myöskin tyyliin ja kieleen voisitte kiinnittää vähän tarkempaa huomiota. Lausetta kuten: "makumaailmaa ei edes pysty käsitellä." ei oikein pysty käsittelemään.

Aurinkoista syksynjatkoa sinne Tampereelle :)

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Moikka!

Kiitos kommentista! :) Kieliasu ollaan pidetty vapaana eikä olla kiinnitetty kirjakieleen sen kummemmin huomiota, ihan tarkoituksella. Se näyttää jakavan mielipiteitä, minkä vuoksi ollaan pidetty vaan omasta mielipiteestä sitten kiinni. 

Jutut ravintoloista ja paikoista ollaan tehty ihan sen mukaan, millainen fiilis meille itselle jäi. Ei olla todellakaan (tai valitettavasti) mitään ammattikriitikoita, joten ei sellaista edes yritetä :D Toivottavasti tulee vielä juttuja, jotka suakin miellyttää!

- Muijat

Anzg (Ei varmistettu)

Kirjakieli ja ehjä yleiskieli tai puhekieli ovat asioita erikseen. Ihan mukavia juttuja teillä, mutta se sisällöllinen lähestymiskulma ja kirjoitustyyli kaipaisivat tosiaan vähän enemmän ajatusta tai, suotakoon tämä: tyyliä. Mutta harjoitus tekee mestarin :)

Kommentoi