Finlaysonin Palatsi – Rieslingviikot 2019

Moro!

Rieslingviikkojen ravintolakierros senkun jatkuu! Kolmantena paikkana päästiin tutustumaan Finlaysonin Palatsiin ja heidän näille viikoille suunnittelemaansa kolmen ruokalajin menuun.

Finlaysonin Palatsi oli alun perin Finlaysonin tehtaanjohtajan aikas hulppea asunto ja se entisöitiin vuosituhannen alkupuolella. Nykyisin palatsilla järjestetään paljon yritystilaisuuksia ja perhejuhlia. Tila onkin vaikuttavan näköinen ja sisään astuessa tuntuukin, että menisi ajassa taaksepäin.

Finlaysonin Palatsin Riesling-menu oli erittäin perinteinen. Alkuun oli tarjolla tuoretta parsaa Hollandaise-kastikkeella ja uppomunalla. Annoksen uppomuna oli valitettavasti sen verran ylikypsä, että emme päässeet tällä kertaa todistamaan kun keltuainen lorahtaa munasta ulos leikattaessa. Viininä oikein mukava Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken 2015.

Yrttikuorrutettua kuhaa, Beurre blanc –kastiketta ja rucola-perunapyreetä. Viininä annoksen kanssa oli Spanier-Gillot Kalkglimmer Riesling Trocken vuosimallia 2017.

Alettiin tässä vaiheessa aavistaa, että raparperi on se tämän vuoden Riesling-menujen juttu, kun pöytään tuotiin jälkiruuaksi raparperipiirakkaa jäätelön kera. Jälkkäriviininä oikein ihana Schlossgut Diel Dorsheim Riesling Auslese 2015.

Oli ihanaa päästä kokoontumaan koko Riesling-kierrokselle osallistuvan porukan kanssa näin hienossa paikassa ennen kuin jokainen ryhmä jatkoi taas omia teitään eri ravintoloihin.

Tämän meidän maisteleman menun hinta on 46e ja siihen sitten vielä viinit päälle. Viinit kannattaakin ehdottomasti ottaa muutes suositusten mukaan koska ne oli loistavat! Menu on tarjolla koko Riesling-viikkojen ajan siis aina 26. toukokuuta saakka.

-Muijat

kulttuuri ravintolat tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *