Frans & Marie Bistro

Moro!

Käytiin tsekkaamassa uusi Koskariin Fransmannin tilalle tullut ranskalainen Frans & Marie bistro. Iloksemme saimme huomata, että tämähän oli oikein mukava lisäys jälleen Tampereen ravintolatarjontaan. 

fm21.jpg

fm1.jpg

fm2.jpg

fm3.jpg

fm4.jpg

Anna otti alkuun kuhaa ja taskurapua. Hyvää oli, mutta lisukkeiden vahvat maut peitti aika paljon pääraaka-aineiden makua.

fm6.jpg

Annukka otti alkuun kantarellikeiton, jota muijan olikin tehnyt jo hetken mieli. Keitto oli todella hyvää, ihanan kermaista ja suolaista. Vähän isompia ois saanut kantarellin palat olla, mutta antaa sen nyt tällä kerralla mennä kun maku oli kohdillaan.

fm19.jpgfm12.jpg

fm13.jpg

Pääruoaksi Annukka otti Bouillabaissen, jossa oli lohta, siikaa, sinisimpukoita ja jättiravunpyrstöjä. Annokseen kuului vielä maalaislohkoperunoita ja aiolia. Oli kyllä erittäin toimiva tämä pääruoka. Tämä oli myös ilo niin silmille kun makunystyröillekin, koska tää oli jotenkin vaan niin sopivan rustiikki ku tää tuotiin pöytään.

fm8.jpgBouillabaissen kanssa suositeltiin roseeta, joka sopikin yllättävän hyvin kalan ja äyriäisten kanssa.

fm11.jpgAnna otti pääruoaksi ylikypsää ankankoipea parsa-fenkolipiiraalla. Aivan mahtava annos tämä ja ihanan lakritsainen maku. Liha oli täydellisen mureaa.

fm9.jpgAnna otti myös suositusviinin, joka oli ankan kanssa täyteläistä punaviinia Fransin viinitynnyristä.

fm14.jpg

fm10.jpgfm22.jpg

fm23.jpgfm16.jpg

fm17.jpg

Jälkiruoaksi otettiin kahvit, vaniljainen creme brulee ja cafe gourmand valrhona, jossa oli espresso, maitosuklaamoussea, suklaakeksi ja vaniljajäätelöä. Creme brulee sulatti kyllä näiden muijien sydämet ja siihen jäi vähän himo.

fm18.jpg

fm20.jpg

fm7.jpgSimpukat täytyy ehdottomasti joku perjantai testata! Nam!

fm15.jpg

Ruoka oli kyllä todella hyvää ja meidän valinnat osui juomineen aivan nappiin. Palvelukin oli tosi hyvää ja tää uusi vaaleampi sisustus oli kans meidän makuun.

Annukka kävi myöhemmin testaamassa myös lounaan, joka oli oikein hyvä. Salaattipöytä oli todella hyvä ja sen vois seuraavaksi ottaa jopa pelkälläänkin. Kiireellä ei välttämättä tämän kokemuksen jälkeen uskaltaisi enää mennä tilaamaan sitä pääruokaa. Kun mentiin sisään kysyttiin heti, että ehditäänkö syömään pääruoat (jotka tilattiin kahdesta vaihtoehdosta) kun meillä on vain vajaa tunti eli noin 40min aikaa. Ehdittiin kuulemma hyvin kun vaan laitettiin pääruoat heti tilaukseen. No niin me tehtiin.

Lopulta meidän pääruokatilaus tultiin varmistamaan vielä 10 minuutin kuluttua, ja väärinhän se oli mennyt. Tilattiin uudelleen tai ainakin niin luultiin. Kun oltiin syöty salaatti niin ooteltiin joku vartti. Kun tarjoilija tuli viimein korjaamaan lautaset meidän edestä pois, hän katsoi meitä ja sanoi: ”Nyt kun on salaatit syöty niin voidaankin varmaan laittaa pääruoat keittiöön tilaukseen”. Tilattiin siis lopulta kolme kertaa tämä pääruoka, minkä jälkeen se vasta oikeasti meni tilaukseen.

Sitten ruoka viimein tuli ja se oli kyllä todella hyvää. Tämän jälkeen kahvin saaminen oli vielä hieman haastavaa, koska se piti tilata tarjoilijalta, mutta meidän pöytään ei tullut ketään eikä meihin luotu katsekontaktia. Tässä 40 minuutin lounaassa meni lopulta siis 1,5 tuntia. Kaikki oli todella hyvää ja lounas mun mielestä tosi kohtuullinen 16 euroa, koska sillä sai sen täydellisen salaattipöydän ja vielä lisäksi härkää sisältävän pääruoan. Mutta loppukaneettina niin tarjoilijoilta lounasaikaan ehkä tilannetajua vielä toivottavissa ja ehkäpä joku parannus tähän pääruoan tilaussysteemiin ja kahvin saamiseen, että lounas ei turhaan palvelun vuoksi veny jos ruoka olisi nousemassa keittiöstä nopeamminkin.

Hampurilaismallina niin palattava kyllä tähän meidän illalliseen, koska siellä palvelu oli todella ystävällistä, jouhevaa ja asiantuntevaa. Ja ruoan vuoksi tänne palaakin kyllä vielä mielellään. Paikka on kohtuullisen uusi, minkä vuoksi lounaan kanssa saattoi olla jotain alkukankeuttakin vaan ja se tässä vielä suotakoon.

-Muijat

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *