Friends & Brgrs Tampere!

Mansen Muijat

Moro!

Tampere saa uuden herkkupaikan huomenna 24. helmikuuta kun monien odottama Friends & Brgrs avaa viimein ovensa. Pääsin tänään jo koemaistelemaan paikan antimia, joita oon kuullu kovasti kehuttavan Helsingin ja Pietarsaaren ravintoloiden perusteella. Ymmärrän kyllä miksi!

Siinä se on vanhan mäkin tilalla. Upee liiketila kyllä!

Arvostin tosi paljon näitä sipulisomisteita ikkunassa.

Ite burgeriannos. Mä otin Aioli-burgerin pienillä ranskalaisilla. Toi oli niin hyvää! Samassa pöydässä kuulin kehuttavan myös perinteisimpien burgereiden lisäksi Chipotle-burgeria. Kaikki mikä vaan voi olla niin on kotimaisista raaka-aineista, mitä on pakko arvostaa kyllä. Ainoastaan mausteet ja esimerkiksi sitruuna ovat merten takaa.

Viisi kokkia tulee töihin muutamaa tuntia ennen paikan aukeamista joka aamu tekemään esivalmisteluja, mikä on "pikaruokaravintolalle" aika ennenkuulumatonta. Esivalmisteluihin kuuluu tavallisten pilkkomisten lisäksi muun muassa sämpylöiden leipominen, pihvien jauhelihan jauhaminen, majoneesien tekeminen ja ranskanperunoiden pilkkominen ja esikeittäminen. Kyllä, jokainen ranskis leikataan ihan oikeasta kotimaisesta perunasta itse, keitetään ja paistetaan kolmeen kertaan. Lautasella näkyy tulos, joka myös maistuu!

Ruoka tarjoillaan posliinilautasilta, mutta ainut ero tähän kuvaan on se, että ranskikset tullaan tarjoilemaan pienistä metallikipoista kunhan ne huomiseksi saapuvat. Helsingissä tällaista tarjoilutyyliä ei vielä oo, minkä vuoksi Tampereen ravintolan odotetaankin tuottavan roskaa noin 80 prosenttia vähemmän. Mikä on jättekiva!

Siellä kuunnellaan korvat höröllä, kuinka meille selitettiin ravintolan synnystä, historiasta ja periaatteista. Tampereen ravintola on Suomen kolmas ravintola Helsingin ja Pietarsaaren lisäksi. Seuraava ravintola tullaankin avaamaan Ouluun.

Ihana Minka ja hänen uudet upeat hiukset! Janiki siinä onnellisena odottaa maistiaisia.

Asiakaspaikkoja leipomopuolen ikkunan takana! Täällä voi syödessä sitten luurailla kun leipuri valmistaa sämpylöitä.

Lisäaineetonta sapuskaa! Kuulemma vain kaikkein välttämättömimmissä raaka-aineissa on jotain lisäaineita niin kun esimerkiksi suolassa, jossa paakkuuntumisenestoaine on aika vakio.

Jokaisella burgerilla on merkitystä, minkä vuoksi kokki ojentaakin aina jokaisen annoksen asiakkaalle luukulta haettaessa. Siinäpä tiedät sitten ketä syyttää tai ylistää!

Aukioloajat tietysti tällä paikalla ihmisiä varmasti kiinnostaa niin sen verran ainakin muistan, että viikolla paikka on auki ilta yhdeksään ja viikonloppuisin kymmeneen. Ei ihan yöpalaa saa haettua, mutta sellasen sivistyneemmän illan (mikä se on) päätteeks viikonloppunakin ehtii saada vähän parempaa burgeria iltapalaksi.

Tää kannattaa testata!

- Annukka

Kommentit

Jenni. (Ei varmistettu)

Ihan loistava uutinen tän raflan tänne tulo ja pitää kyllä käydä testaamassa ravintola. :) Tuoreiden, oikeiden raaka-aineiden käyttö -jes! Oon ite työskennellyt Hesellä monta vuotta, ja onhan ne raaka-aineet jotain ihan muuta.
Onkohan näillä kasvishampparia?
Myös Kauppahallin Ohanasta saa tosi hyviä tuoreita hampurilaisia. :P
Niin ja kiitos vielä hyvästä blogista! En yleensä koskaan "jaksa" kommentoida vaikka postaukset ovat hyviä. Täytyy tsempata. :D

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Moro! On kasvishamppari ja kuulemma todella hyvä sellainen! Kiitos kommentoinnista <3 Tuu ihmeessä myöhemminkin tänne kertomaan meille mietteitä :)

-Annukka

Kommentoi