Italialaisia makuja Puistossa – Nespolin viinitila laittoi parastaan

Moro!

Puistossa järjestettiin tovi sitten Barone Montalto & Nespoli -viinien esittelytilaisuus, jossa oli tarjolla italialaisia makupaloja niin viinin kuin ruoankin muodossa. 

Nespolin viinitila eli Poderi dal Nespoli on Emilia-Romagnan alueella asuvan perheen viinitila jo neljän sukupolven ajalta. Vuonna 2010 Nespolin viinejä alettiin viemään laajemmin ulkomaille, ja tällä hetkellä niitä onkin saatavilla noin 30 maasta eri puolilta maailmaa. Onneksi myös Suomesta. Nespolin viinitilalla valmistetaan niin puna-, valko- kun kuohuviinejä ja roséitakin. Valikoimassa on myös yksi tujumpi noin 40-prosenttinen Mastalsó-niminen grappa, joka on siis tilan viinien puristusjäämistä tislattua viinaa.

ip1.jpg

Nespolin viinitilan kokki Nicholas Cacchin valmisti viinien seuraksi vähän herkkuja. Tarjolla oli mozzarellaa, parmesaanitikkari ja muita juustoja, tartar ja lautasen keskellä näkyvä erikoinen suolainen kananmuna-asia, jossa oli samettinen ja aika vanukasmainen koostumus. Se oli parasta!

ip5.jpg

ip10.jpg

Alkuun Montalto Acquesi Cortese –kuohuvaa. Tämä kuiva ja sitruksinen kuohuviini sopi erinomaisesti aperatiiviksi. ip9.jpgAnnukka on nyt vuorostaan muijista raskaana, joten joutui valitettavasti tyytymään viinien pyörittelemiseen ja tuoksuttelemiseen kun Anna hoiteli maistelut.

ip7.jpg

Filarino tarkoittaa flirttiä ja sopii meistä hyvin roséviinin nimeksi. Ihanan raikkaan marjainen viini näihin kuumiin kesäpäiviin. Voidaan suositella! 

ip8.jpgip6.jpg

Il Prugneto Romagna Superiore Sangiovese on Mundus-viinikisan 2017 kultamitallisti. Il Prugneto viini on siis saanut nimensä viinitarhan mukaan. Viini on laatuluokitukseltaan DOC viini, jota voidaan tuottaa vain rajatulla alueella kuten provinsseissa: Bologna, Forlì, Ravenna sekä Rimini. Täyteläinen ja tanniininen viini. ip4.jpg

Borgo Dei Guidi on pehmeän täyteläinen ja mukavan tasapainoinen punaviini. Viini on nimetty viinitilan läheisen kylän mukaan. Tätä voisi juoda ennemmin talvi-iltoina kuin helteellä. 

ip2.jpg

Ricossa Barbera Appassimento. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä kuivatetaan pari viikkoa ennen niiden murskaamista ja käymistä. Näin viiniin jää hieman makeutta. Viiniä ei ole myöskään kypsytetty tammessa. Hieman kevyempi viini edellisiin verrattuna. ip3.jpg

Lopuksi vielä ihana Ricossa Barolo. Tämä keskitäyteläinen viini on oikein mukavan kirsikkainen. Ricossan perhe on valmistanut kyseistä viiniä jo sukupolvien ajan Piementen alueella. Tätä täytyy hankkia omaankin viinikaappiin! Sitten kun on viinikaappi.

Kaikkia muita näistä viineistä, paitsi Borgo Dei Guidia, on saatavilla Alkosta, ja suuri osa oli myös otettu Puiston omaan valikoimaan.

Kippis ja näkyy!

– Muijat

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *