Kaleva Brewing Company ja Public House Huurre
Moro!
Tässä tovi sitten me muijat suunnattiin Kalevaan tutustumaan Kaleva Brewing Companyn tiloihin ja samalla reissulla katsastamaan jo meille entuudestaan tutun Public House Huurteen uuden listan herkkuja. Kaleva Brewing Comapany –panimon tilathan sijaitsevat aivan Huurteen kyljessä samassa rakennuksessa. Luonnollisesti kyseisen panimon tuotteita löytyy Huurteenkin puolelta. Kuten ihmisiäkin.
Ennen panimokierrosta päästiin maistamaan kolmea Kaleva Brewing Companyn olutta ja yhtä olutta Brewcatsiltä. Ja ette ikinä arvaa! Annukka, joka ei tunnetusti ole oluen ylin ystävä tykästyi Brewcatsien Eka kerta –nimiseen karviaismarjaberlineriin. Oikein mukavan raikkaan pirtsakka olut tämä ja löytyy tästä kuvasta rivissä viimeisenä. Annan lemppariksi valikoitui rivin ensimmäinen olut, joka on siis Kaleva Brewing Comapanyn oma Bloomy Boomy APA. Ihanan kesäinen olut, joka toimisi hyvin lämpimällä kelillä. Kuin kukkia ja hedelmiä lasissa.
Tummin maisteluoluista oli Fat Barber Bock ja kolmantena rivissä White Nose Session Wheat IPA.
Ja sitten panimokierrokselle paikkoja katsemaan Juha Kanniston johdolla!
Ja sitten takaisin Huurteen puolelle, jossa keittiöpäällikkö Jussi Saarinen otti meidät haltuunsa.
Saatiin eteemme maisteluannokset viidestä listalta löytyvästä ruuasta.
Ekana maisteltiin rapulättyä, joka sisältä löytyi nimen mukaisesti jokirapusmetanaa ja paistettua jättikatkarapua. Maut oli lätyssä kohdallaan, mutta muijat olis toivonut täytteeseen mukaan enemmän rapuisia sattumia.
Ja sitten kuulkaas oli vuorossa sellaset ribsit, että HUH! Uskalletaan jopa Tampereen parhaiksi tässä väittää. Paikan päällä pitkään haudutetut possun ribsit Huurteen omalla bbq-kastikkeella vei kyllä meikä muijien syrämmet. Ei haitannut myöskään tuore chili ja korianteri tuossa päällä. Liha lähti ihan imaisemalla näiden luiden päällä. (Alkoi muuten tekemään mieli aivan tuskallisesti tätä herkkua tässä näpytellessä.)
Ja tässäpä rapeista rapeimmat bataattiranut ja Huurteen keittiössä savustettua vuohenjuustoa. Toimi!
Pikkainen Caesar-salaatti jättirapuvartaalla. Caesar-soosikin on oikeen tehty omassa keittiössä.
Ja loppuun vielä lämpöisen tulinen Reuben bread. Leivän päällä paikan päällä savustettuja naudan brisketsiivuja Huurteen omalla chili-bbq-soosilla valeltuna, jalapeno-cheddarkastiketta, coleslawta, marinoitua punasipulia ja russian-soosia. Aiettä!
Huurretta voi siis nykyisin sanoa oikeen panimobaariksi! Menkää ihmiset oikeesti maistelemaan. Ainaskin niitä ribsejä!
—
Sitten opiskelijat hoi! Huurteessa on syyskuussa su-to tarjolla aikas mesevännäköinen ”Back to School” –burgeri opiskelijakortilla kaksi yhden hinnalla. Burgerissa on Huurteen itse tekemä salsa josta löytyy paahdettua paprikaa ja ananasta. Kastikkeena mangoisa bbg-glace.
Näkyy!
-Muijat