Kurpitsatalon Sadonkorjuujuhlat

Mansen Muijat

Morjensta!

 

Suunnattiin viime sunnuntaina Helenan kanssa Pispalaan ja Tahmelan Kurpitsatalolle sadonkorjuujuhliin. 

 

 

Vuodesta 1998 asti toiminutta Kurpitsataloa pitää yllä Kurpitsaliike ry, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää palstaviljelyharrastusta ja sen harjoittamista Tampereella ja erityisesti Pispalassa sekä pitää huolta Pispalan kulttuurimaisemasta.

Pyhäjärven rannalla sijaitsevan puutalon vieressä on noin kolmen aarin suuruinen kasvimaa, jonka tavoite on houkutella ihmisiä tutustumaan kasvimaalla kasvatettaviin hyötykasveihin ja edistää kotimaisten kasvisten tunnettavuutta ja käyttöä. Palstoja voi vuokrata 4-H-yhdistyksen kautta, jos alko viljeleminen kiinnostamaan!

 

Verensokerista pidettiin hyvää huolta syömällä ihanissa maisemissa isot lautaselliset härkäpapupataa ja jälkkäriks tietysti lettuja. Nam!

 

Myynnissä sadonkorjuujuhlassa oli luonnollisesti kauden satoa ja paikalta löyty myös kirpputoritavaraa ja käsitöitä. Lapsillekin oli ilmeisesti tekemistä, mutta ei tällä kertaa eksytty sille puolelle tietä.

 

 

Kurpitsatalon kahvila toimii alakerran kahdessa huoneessa ja siellä on tarjolla talon aukiollessa kahvia, teetä ja jotain suuhunpantavaa. Valikoima vaihtelee vähän fiiliksen ja jaksamisen mukaan. Jos hyvin käy voi myynnissä kuulemma myös olla maan antimia kuten kuivattuja yrttejä, mehuja, hilloja ja tuoreita kasviksia.

 

 

Tapahtuman musisoinnista vastasi Naispyy, U.F. Ojala, Pispalan tytöt sekä Jaakko & Jay. Valitettavasti missattiin tämä viimeinen kun päädyttiin Kujakolliin kuuntelemaan P- K Keräsen mahtavaa soolokeikkaa. Kaikkee ei voi saada!

 

 

Kurpitsatalon lähituottajatorit järkätään muuten pe 11.9., 18.9. ja 25.9. klo 13-17. Kannattaa mennä paikalle!

 

 

Nähään!

-Anna

Kommentoi