Mama Bear: Hyvinvointia mielelle ja keholle Laukontorilla

Moro!

Me muijat käytiin vihdoin tutustumassa Laukontorilla sijaitsevaan Mama Beariin, jonka ovien sisään mahtuu kahvila, puurobistro ja hyvinvointihuone. Mama Bearin perustajat Anne ja Kirsi kertoivat meille toiminnastaan. Pääsimme Mindfulness-näytetunnille, rentoutumaan ja lopuksi puurottelemaan kahvilan puolelle puurobaariin.

mb1.jpg

mb2.jpg

Harvaan kahvilaan sisään kävellessä tulee niin tervetullut olo kuin täällä; Kerttu-koira tulee välittömästi iloisesti tervehtimään asiakasta kun tämä astuu sisään.

mb7.jpg

Anne ja Kirsi ovat entisiä naapureita ja molemmat ovat vaihtaneet alaa viime vuosien aikana.  Anne tuli Kirsille valmennukseen ja hän kouluttautui lopulta itsekin Mindfulness-valmentajaksi. Kirsi kartutti taitojaan rentoutuksella ja Method Putkistolla. Annella oli ollut jo pitkään ajatus kahvilasta ja näin syntyi idea yhdistää keho ja mieli ravinnon kautta. He alkoivat kesällä 2016 katselemaan jos sopiva paikka löytyisi ja sellainenhan löytyi Laukontorilta.

mb22.jpg

Alkuun mukavasti lämmittävät inkiväärishotit. Kahvilassa on koko ajan inkiväärishotteja ja kurkumashotteja valikoimassa. Vaikka kurkumashotti ei ehkä niin mukavalle maistukaan, kurkuman terveysvaikutukset ovat aivan huimat ja sitä suositellaan vaivaan kuin vaivaan kuten esimerkiksi tulehdusten lieventämiseen. Ja shotin mustapippuri tuhatkertaistaa kurkuman hyvät vaikutukset. Hyvä vinkki syksyyn!

mb9.jpg

mb3.jpg

mb56.jpg

Anne: ”Pidän kahvilan puolta eli puurobistroa, jossa päätuote on pitkään haudutetut puurot. Meidän pääpuuro on pitkään haudutettu kaurasuurimopuuro. Eli ei tehdä hiutaleista vaan suurimoista se puuro ja se hautuu vähintään sen kuusi tuntia joka yö. Puuron keitto lähtee ajastetusti käyntiin yöllä. Puuron päälle valitaan erilaisia päälisiä. On suolaisia ja makeita vaihtoehtoja.  Meillä on raakakakkuja ja erilaisia raakasuklaaherkkuja. Tarkoitus olisi, että suurin osa olisi gluteenitonta, ilman lehmänmaitoa ja valkoista sokeria. Johan & Nyströmiltä tulee kahvit ja teet. ”

mb13.jpg

Muna, ilmakuivattu kinkku, avokado, vaahterasiirappi.

Mistä idea puuroon?

Anne: ”Alkuperäinen idea oli pieni kahvila ja ajatus oli raakakakkujen ympärillä. Oon itse tehnyt paljon puuroja ja minulla on vuosikausia ollut kiinnostus terveelliseen ruokavalioon. Puuroja olen tehnyt paljon ja aloin miettimään, että puuro voisi olla hyvä idea, jota voisi lähteä tuunailemaan ja nimenomaan niiden päälisten kautta. Tutkailin vähän mitä maailmalla puuron ympärillä tapahtuu ja Kööpenhaminasta löytyy paikka nimeltä GRØD. Kävin siellä tutustumassa miten he asiat tekevät ja mistä tykkäsin heidän tekemisessä ja mitä tekisin itse erilailla. Ja Lontoossa olen kanssa käynyt 26 Grains -nimisessä paikassa.  Lähdin miettimään miten puuro voisi täällä Suomessa toimia. En ole ainakaan Googlen kautta löytänyt, että täällä olisi toista puuropaikkaa. Suolaiset pääliset ovat herättäneet monessa ihmetystä, mutta on käynyt niin, että ne ovat meillä suosituimpia. Ajatus on aina ollut se, että raaka-aineiden pitää olla hyviä ja laadukkaita ja sen mukaisesti toimimme täälläkin.  Puuroryynit tulevat meille Hämeenkyröstä Tättälän Luomutilalta. Sieltä tilan vanha isäntä käy tuomassa säkissä ryynit tänne meille. Herkuttelu voi olla terveellistä! Samalla voi saada ravinteita tinkimättä kuitenkaan mausta. ”

mb14.jpg

mb15.jpg

Feta, parmesaani, pesto.

mb16.jpg

Savupaprika-kikherne, aurinkokuivattu tomaatti, avokado, sitruunapippuri, balsamico.

Nykyään monet pelkäävät hiilareita. Mitä te haluaisitte sanoa puuron puolesta? Miksi valita puuro?

Anne: ”Itsekin olen hiilariherkkä ja tykkään, että ateriassa on kaikki; hyvät hiilarit, proteiinit ja rasvat mukana. Ja niin me olemme rakentaneet nämä puurotkin. Proteiini on mukana. Puuron sekaan on mahdollista ottaa myös heraproteiinia ja suolaisissa vaihtoehdoissa löytyy kananmunaa ja avokadoa. Kaurapuuro on tosiaan tehty suurimoista eli jyvistä joissa on kauran kaikki hyvät ominaisuudet mukana. Kaura tekee hyvää vatsalle ja koska kaikki kuidut ovat mukana hiilihydraatti ei ole niin iso rasitus keholle. Kokonaan gluteeniton puuro on tattaria ja kvinoaa. Kvinoa taas on itsessään proteiinipitoinen. Puuroateria voi olla mikä tahansa ateria eikä vain aamupala. Puuro sopii vaikka lounaaksi ja pieni makea puuro kahvin kanssa pullan sijaan. Sitten mä ohjaan myös Mindfulnessia. Sen verran olen myös tällä toisella puolella. Muuten tämä on Kirsin valtakuntaa.”

mb17.jpg

mb18.jpg

Oatly kaurajäätelö, kirsikka, raakasuklaakastike.

mb19.jpg

Keksimuru, mansikka, kookoskerma.

mb20.jpg

Mama Bearissa tehtyjä raakakakkuja.

mb21.jpg

Kirsi: ”Eli olemme kaksi eri yrittäjää ja ollaan yhdessä mietitty tätä kokonaisuutta. Ja mietittiin ylipäätään, että tämä olisi kokonaisempi hyvinvoinninpaikka. Eli tuossa kahvilan puolella saa syömisen kautta hyvinvointia ja sitten taas täällä toisella puolella harjoitettaisiin mieltä, kehoa ja rauhoitettaisiin niitä. Meillä on tässä hyvinvointihuoneen puolella  viikkotunteja ja kursseja Mindfulnessia, joita Anne ohjaa, joka keskittyy enimmäkseen siihen, että ollaan läsnä tässä hetkessä. Sitten taas rentoutustunnit eroaa siinä mielessä, että siinä ei tarvitse olla läsnä tässä hetkessä vaan itse asiassa pyritäänkin siihen, että se tietoinen mieli saisi väistyä vähän syrjään ja saa vajota sellaiseen unenomaiseen tilaan, jolloin alitajunta pääsee työskentelemään vapaammin. Ihmisistä vapautuu voimavaroja, jotka eivät muuten pääse helposti esiin. Molemmat on rentouttavia, mutta Mindfulnessissa se rentoutuminen ei ole päätavoite, mutta sitten taas rentoutustunneilla se juurikin on. Rentoutustunneilla saa sitten ihan maata noilla matoilla ja lähes mennä sellaiseen unenomaiseen tilaan. Jos stressin hallintaan tai stressin fyysisten oireiden ehkäisemiseen haluaa käyttää rentoutumista niin syvä rentoutuminen on sitä mitä tarvittaisiin.”

mb8.jpg

mb10.jpg

Kirsi: ”Sitten meillä on tosiaan Method Putkisto –tunteja. Se on itse asiassa rentouttavaa ja vähän mindfulnessiakin, jos niin voi sanoa. Se on enemmän liikunnan kautta tapahtuvaa ja kehon kautta tehtävää.  Se on suomalainen, Marja Putkiston kehittämä menetelmä. Jotkut yhdistävät sen Pilatekseen ja joogaan, mutta se ei ole kumpaakaan. Pääajatus lähtee siitä, että saataisiin keho takaisin siihen luontaiseen asentoon ja luut takaisin siihen järjestykseen, jossa niiden luonnollisesti kuuluisi olla. Kun lihakset kiristyy ja tehdään istumatyötä tai yksipuolisia harjoituksia niin nehän vetää luita samalla lähemmäksi toisiaan ja meille tulee monenlaisia virheasentoja; hartiat kyyristyy ja kuka on mihinkin suuntaan kallellaan. Putkiston perusharjoitusten ajatuksena on se, että saataisiin venytettyä lihakset sen mittaiseksi, että ne luut pääsee taas takaisin siihen luonnolliseen asentoon ja saataisiin nivelet sen verran liikkuviksi, että kehon asento olisi luonnollinen ja neutraali. Sitä kautta saataisiin estettyä niin sanottuja turhia kipuja, kuten niskakipuja, jotka tulevat vaan siitä, että me ollaan niin jumissa ja väärässä asennossa. Se on hyvin kevyttä liikuntaa ja enemmänkin kehonhuoltoa. Venytellään paljon ja haetaan liikkuvuutta. Se on samalla myös hyvin rentouttavaa eikä suorittamista. Jokainen tekee itseään kuunnellen. Yksi tavoite on, että jokainen oppisi itse tunnistamaan virheasentoja.

Syksyllä mukaan tulee myös Method Putkiston kasvoklinikkaa, joka keskittyy hartiarenkaasta ylöspäin. Siinä rentoutetaan niskaa ja tehdään myös kasvojen lihaksille erilaisia liikkeitä eli se on myös vähän sellaista kauneushoitoa samalla.”

mb11.jpg

Kuinka tunneille voi tulla?

Kirsi ”Nettisivuilta löytyy varauskalenteri, josta tunnit löytyvät. Tunnin voi varata sitä kautta tai käymällä täällä etukäteen ja se on myös toivottavaakin. Saliin mahtuu kymmenen henkeä niin näin voi hyvin varmistaa itselleen paikan.  Yksittäisille tunneille voi tulla eikä tarvitse aina käydä samalla tunnilla, mutta niinkin saa tehdä.  Kursseille on erilliset ilmoittautumiset. Jos ei ole ikinä tunneilla käynyt on kurssit hyvä tapa aloittaa vaikka viikkotunneillekin on erittäin tervetullut ilman aikaisempaa kokemustakin. Tunnit sijoittuvat usein iltaan ja rentoutustilaa eli ideaariota vuokrataan usein päivisin kokouskäyttöön.”

mb12.jpg

Tunnit kannattaa tarkistaa Mama Bearin nettisivuilta.

Kelle tällaiset tunnit on tarkoitettu?

Kirsi: ”Tavallaan kaikille, mutta erityisesti niille joiden on vaikea pysähtyä ja rauhoittua hetkeksi ilman, että siihen on erityisesti järjestetty aika tai tila.  Ja myös heille, jotka liikkuvat paljon, mutta unohtavat kehonhuollon helposti. Mindfulness on puolestaan stressinhallinnan työkalu, joka on taito jota tunneilla opetellaan ja viikkotunnit ovat oman harjoittelun tueksi.”

Muijat poistui Mama Bearista todella hyväntuulisina ja rentoutuneina! Puuroista meidän suosikiksi nousi alkuun kummastusta herättänyt suolainen muna-avokado-kinkku-puuro, jonka maut sopivat niin täydellisesti yhteen, että sitä tulee harvasen päivä muisteltua ja varmasti uudestaan myös maisteltua.

Suositellaan ehdottomasti, että käytte tutustumassa Mama Beariin, jos ette sinne ole vielä ehtineet. Rohkeutta myös uusien makujen kokeiluun. Muuten sitä saattaa jäädä jostain mahtavasta paitsi!

 

Lovee,

Muijat

hyvinvointi liikunta hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *