Mansen uusia ravintoloita: Uusia makuja ja pientä purtavaa!
Moro!
Syksyn mittaan ollaan saatu ja ollaan saamassa mukavia ravintolauutuuksia Tampereelle. Tässä pari sanaa viidestä mielenkiintoisesta uutuudesta.
RAVINTOLA ANNA
Ahlmanilla sijaitseva Ravintola Anna ei varsinaisesti ole uusi, mutta nykyisin se on joka arkipäivä avoinna klo 11-13 lounastajille. Ruoka valmistetaan suurimmilta osin lähi- ja luomutuotteista. Kivuttomaan 13,50€ hintaan saa pöytiintarjoiltavien pää- ja jälkiruoan lisäksi nauttia salaattipöydästä, alkukeitosta ja paikan päällä leivotusta tuoreesta leivästä. Kannattaa käydä herkuttelemassa ja pyörähtää samalla Ahlmanin Tilapuodissa ostoksilla!
PUISTO: RAVINTOLA, KAHVILA JA KAUPPA
Tämän keskemmälle Tamperetta on muuten vaikea päästä! Entisen Rosson tiloihin Koskipuistoon on nimittäin loihdittu 100m² lisää tilaa, jota täyttävät uusi kahvila, kauppa ja ravintola. Tämän kolminaisuuden nimi on luonnollisesti Puisto.
Lähiruoka ja tuoreet raaka-aineet ovat Puistossa pääosassa. Pizza paistetaan vasta ostohetkellä ja smoothiet valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan jogurttiin, kookosmaitoon tai ananasmehuun. Leivät ja i-ha-nat jäätelötkin valmistetaan paikanpäällä.
Tarjolla on makeita ja suolaisia kahvilatuotteita, lounasta noutopöydästä sekä italialaishenkisiä annoksia a la carte –listalta. Ravintola käyttää samoja tuotteita joita Puiston kaupan puolelta löytyy myynnistä. Eli jos kiinnostaa kokeilla kotona jonkun maistamansa annoksen tekoa voi henkilökunnalta kysellä mistä hyllystä ainekset löytyisivät.
Puistolla on paljon nimikkotuotteita: Hyllystä löytyy Pirkanmaan Paahtimossa tehtyä Puisto-kahvia, Dammenbergin Puisto-suklaata ja Fiskarsin panimon tuottamaa Puisto-olutta.
Puisto on auki viikon jokaisena päivänä ja tarkemmat aukiolot ja menun voitte tarkistaa nettisivuilta tästä.
VIINIKUPPILA
Christina Suominen avaa Armas Kuppilan tiloihin Tuomiokirkonkadulle pop up –henkisesti Viinikuppilan, joka on avoinna 17.10.-14.12. klo 16-22 maanantaista torstaihin. Tarjolla on meidän muijien fanittamia natural-viinejä ja vaihtelevaa pientä purtavaa. Christina tekee kaiken itse ja listalta löytyy esimerkiksi tartaria, paahdettuja cashewpähkinöitä, pateita, lehtikaalia, haudutettua selleriä, juustoja ja Sorsapuiston silakoita. Idea Viinikuppilaan on lähtöisin Nizzan viinibaareista. Erittäin hyvältä kuulostaa!
GURU’S KITCHEN & BAR
Kesällä Laukontorilla sijainnut Guru’s Kitchen avasi ympärivuotisen ravintolan Aleksis Kiven kadulle. Lähi-idän ja Välimeren makuja täynnä olevaa listaa voi käydä vakoilemassa ravintolan nettisivuilla tästä. Pitää käydä testailemassa entisen Rokkibaari Bändärin tiloissa.
PURPUR
Kuulostaako Purpur-nimi tutulta? Se johtuu siitä, että Helsingistä kyseinen ravintola jo löytyykin. Tampereen Purpur tulee sijaitsemaan The Grill –ravintolan tilalla Frenckellin aukiolla. Kyseessä on siis Ville Haapasalon luotsaama georgialainen ravintola. Ruokalista tulee olemaan kutakuinkin sama kuin Helsingissä ja sen voi käydä katselemassa tästä.
Haapasalo kertoo, että georgialaisen keittiön kolme tärkeintä raaka-ainetta ovat korianteri, saksanpähkinä ja granaattiomena. Annosten pääjuttu on liha, joka ravintolassa usein kokataan autenttisesti hiiligrillissä. Mausteet ja viinit ravintolaan tuodaan Georgiasta. Mikään fine dining –ravintola ei ole nyt kyseessä vaan Haapasalo toivoo ravintolaan rentoa tunnelmaa ja sitä, että paikalle tultaisiin viettämään kiireettömiä iltoja hauskaa pitäen.
Saatiin maistaa hatsapuria eli juustoleipää vehnätaikinasta ja suluguni-juustosta. Mukana papukastiketta korianterilla tietty. Tampereen Purpur aukeaa loka-marraskuun vaihteessa.
Oikein tervetulleita kaikki!
-Muijat