Masu Asian Bistro & Korean menu

Mansen Muijat

Morjesta!

Mä oon nyt aika pienen ajan sisällä käynyt kaks kertaa Masu Asian Bistrossa syömässä. Ravintola sijaitsee ihan rautatieaseman lähellä osotteessa Hämeenkatu 3. Ennen joulua käytiin työpaikan pikkujouluja viettämässä siellä ja tilattiin 6 ruokalajin Korean menu. Se oli niin jäätävän hyvä, että vuodenvaihteen jälkeen oli pakko mennä uusiksi ja tutustuttaa ukkokin tähän ihanaan menuun.

Alkuun otettiin lasilliset shampanjaa ja ruokajuomana toimi valkoviini.

Ensimmäinen ruokalaji oli Umami Mekyabetsu -niminen keitto, jossa oli parsakaalta, pähkinöitä, chiliä ja todella herkullinen liemi. Näyttää yksinkertaiselta, mutta oli siis todella hyvää tämä.

Toinen ruokalaji oli tällänen pieni härkätartar, joka oli yhden suupalan kokoinen. Pikkujouluissa tämä oli aivan täydellinen ja maut oli hyvin balanssissa, mutta toisella kertaa tuo mintunlehden sukulainen (en muista mikä sen nimi oli mutta mintulta maistui) oli todella iso ja näin ollen suupala maistui pelkästään mintulta. Mies maistoi ensimmäistä kertaa tartaria ja olisi halunnut tietää, miltä se tartar maistuu. Mutta siis todella hyvä tämäkin.

Kolmas ruokalaji on päivän sushi ja tämä aina vaihtelee. Ekalla kerralla oli kolme tälläistä makia kuin kuvassa, missä oli friteerattua jättikatkarapua sisällä. Toisella kertaa oli yksi tommonen maki ja yksi lohinigiri. Lohinigiristä pieni miinus, sillä miehen nigirissä oli vähän nahkaa, joka jäi epämiellyttävästi suuhun pyörimään. Kun syö raakaa lohta niin toivois, että siinä ei olisi mitään epämääräistä vaan sen pitäis sulaa suuhun ilman sen ihmeempää pureskelua. Mun nigiri oli kyllä herkku ja lohi hyvä.

Neljäs ruokalaji oli Blackened riba a'la "samurai". Tätä saa tilattua myös ihan erikseen ja kannattaa! Näitä ribsejä meen kyllä syömään joskus uudestaan. Aivan taivaallisia. Makeantulisia, korianterilla, chilillä ja seesaminsiemenillä maustettuja karamellisoituja ribsejä ja etikkainen kastike kyljessä. Ekalla kerralla nämä oli tosi mietoja ja chili oli lähinnä vaan tän ruoan kuvauksessa. Tokalla kerralla nää oli to-del-la tulisia, nenä alkoi vuotaa ja vesi tuli tarpeeseen. Onneksi me kumpikin rakastetaan tulista ruokaa niin se ei haitannut, mutta tää on sen verran sotkusta syötävää, että ei ehkä ekoilla treffeillä kantsi tilata. Tää oli aika iso annos ja tässä kohtaa alkoi vatsa tulla täyteen.

Viides ruokalaji, eli pääruoka oli Kokuhyo suru suteki. Laitan ihan siks nää listanimet, jos joku haluaa erikseen tilata näitä eikä ottaa tuota menua niin tietää mikä ruoka on kyseessä. Tässä oli marmoroitua härän sisäfileetä, wokattua paksoita ja todella maukas liemi sekä kyljessä levällä maustettua riisiä. Tää oli myös täydellistä, ihanaa, suussasulavaa ja nam. Vaikka ois miten täynnä, aina menee täydellisen mediumiksi paistetun härän sisäfileen siivut ihan tuosta vaan.

Sitten kuudes ruokalaji eli jälkkäri. Tää oli meidän mielestä pettymys. Ois voinu olla vaikka pelkästään toi sitrussorbetti, mutta ei. Tai siis passionhedelmä on vielä ok tuossa kyljessä, mutta mitenkäs sitten noi tapiokanhelmet? Vaikka ne kuulostais kuinka hienolta niin a) ne ei maistu miltään, b) ne jää pyörimään suuhun ja hampaisiin ja c) ne on epämääräisiä koska ne ei siis maistu yhtään miltään. Tähän päälle kaadettiin vielä kookosmaitoa. Jos pystyy päästä yli noista helmistä, niin oli tää ihan ok ja raikas lopetus tuolle menulle.

Kaiken kaikkiaan niin pienistä kauneusvirheistä huolimatta, joita välillä tulee kaikille, nää kaikki ruokalajit on niin hyviä ja sopii todella upeesti yhteen. Aivan varmasti tulee vielä kolmas kerta, kun meen tän Koren menun herkuttelemaan.

Sellainen pikkuhuomio vielä kasvissyöjille, että pikkujouluissa yksi työkaveri otti vegemenun ja se näytti ja tuoksui todella hyvältä! Työkaveri myös kehui kaikkia siinä olevia ruokalajeja todella maukkaiksi. Eli jos on kasvissyöjä ja haluaa syödä hienosti, niin voisin suositella Masun vegemenua.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja huomenna palataan astialle!

- Annukka

Kommentit

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Joo oon huomannut saman japanilaisissa ravintoloissa. Oispa sitten kuudes ruokalaji ollu vielä joku herkku suolainen :D Mulle menee parhaiten friteerattu bansku kinuskikastikkeella ja jäätelöpallo kyljessä, muutkin jätskit, suklaakakut ja juustokakut...jäädykkeet, pannacotat, tiramisut, creme bruleet, lätyt, pannukakut... mää en tannukaan olla kovin nirso? :D Ei vitsit että tuli kakunnälkä!

Kommentoi