Menovinkki - Circus Ruska Festival 2016

Mansen Muijat

Moro moro!

Ensi viikolla tapahtuu!

Tampereella pamahtaa nimittäin käyntiin Suomen vanhin nykysirkusfestivaali. Kyseessä on tietenkin Circus Ruska Festival, joka järjestetään nyt 12. kertaa. 3. – 7.8. välillä nähdään muun muassa ilmaisia katusirkusesityksiä Pakkahuoneenaukiolla ja aivan hurjan huikeita maailmanluokan sirkusesityksiä Sorin Sirkuksella. Lauantaina 6.8. Klubilla on Circus Carnival Club, joka tarkoittaa livemusaa ja sirkushuveja kaikelle kansalle.

Pääesiintyjänä näillä festivaaleilla nähdään Race Horse Company esityksellä Super Sunday. Race Horse Companya eli ”Reissareita” on nimitetty myös Suomen kansainvälisesti tunnetuimmaksi nykysirkusryhmäksi. Ryhmä tarjoilee todella ammattimaista meininkiä huumoria unohtamatta. 

 Kuva: Pierre Borasci

Super Sunday from Race Horse Company on Vimeo.

Ehkä mielenkiintoisin esitys on kuitenkin muijien mielestä Capilotractées, jossa kaksi ihanaa ja taitavaa naisesiintyjää tutustuttaa yleisön uudella tavalla perinteiseen sirkuksen hiuksistaroikuntatekniikkaan. Esitys ei ole kuitenkaan pelkkää hiuksista killumista, vaan siinä käsitellään kevyesti ja hauskasti kaikkea sitä, mitä hiukset ihmiselle merkitsevät ja symboloivat.  Esitys sekottaa hiustieteen lisäksi sirkusta, draama-teatteria, tanssia, huumoria, livemusiikkia, nukketeatteria ja musiikkiteatteria. Huh huh!

Video: Crying Out Loud

Pakkahuoneenaukiolla on luvassa keskiviikosta perjantaihin katusirkusesityksiä laidasta laitaan – ja kuten sanottua ihan kuulkaas ilmaseks. Toivottavasti ei sada!

Circus Carnival Club lauantaina 6.8. on taattu show jo pelkästään siksi, että 1,2 Dixien jäbät astelevat lavalle.  1,2 Dixie tanssittaa kansaa balkanmusiikin tahtiin ja jo tässä vaiheessa on selvää, että tunnelma tulee nousemaan kattoon ja sen läpi. Tähän kun lisätään vielä Klubilla nähtävät erilaiset sirkusesitykset, voidaan olla varmoja, että luvassa on aivan huormiollinen ilta, nääs.

Mut voikin sitten bongata näillä festareilla crew-paita päällä!

Tapahtumaan pääsette Facebookissa TÄSTÄ.

 

Nägyy sirkuksessa!

-Anna

Kommentoi