Muijat Tallinnassa: Merchant’s House Hotel

Moro!

Käytiin pitämässä vähän muijien pikkujouluja Tallinnassa koska miksipä ei. Hotelliksi valikoitui vähän puoliksi sijainnin perusteella ja puoliksi arvalla heitettynä vanhassa kaupungissa sijaitseva pieni ja tunnelmallinen Merchant’s House Hotel, joka olikin meille aivan nappivalinta.

Viimeksi kun oltiin Tallinnassa niin oltiin vaan yksi yö ja reissu tuntui loppuvan harmillisesti aivan kesken. Siitä viisastuneena päätettiin alottaa tää pikkujoulureissu jo perjantaina suuntaamalla iltalautalle heti töiden jälkeen.

t1.jpg

t2.jpg

t3.jpg

Yövyttiin ihanassa Hansa Sviitissä, joka oli meidän perjantai-illan viettoon aivan paras paikka. Oltiin Tallinnassa vasta kymmenen aikaan illalla, ja seuraava päivä sekä sunnuntai oli jo suunniteltu ohjelmaa täyteen, minkä vuoksi saapumisilta oli muutenkin ollut ajatuksissa viettää vaan huoneessa ja mennä ajoissa nukkumaan. Meidän ylläriksi huoneessa oli kuitenkin sauna ja kahden muijan istuttava kylpyamme niin tulihan siinä tosin vähän valvottua kun laitettiin sauna päälle, vaahtokylpy ammeeseen ja tilattiin huoneeseen kuohari.

t4.jpg

t5.jpg

t6.jpg

Lauantaina käytiin aamiaisen jälkeen ostoksilla, lounaalla, viinimaistelussa, illallisella, keitolla… ihanista ruokapaikoista tulossa ihan omat juttunsa koska kaikki paikat, joihin saatiin suositus mennä, oli kyllä oman juttunsa arvoisia täysin.

Aamiaisesta Merchant’s Housessa täytyy sanoa muuten vielä se (vaikka ei kuvia tullukaan otettua sieltä), että se oli meidän mieleen. Kylmät salaatit, leikkeleet, croissantit, sämpylät, murot, myslit ja niin edelleen oli seisovassa pöydässä valmiina. Ruokalistasta sai sitten valita oman lämpimän annoksen. Listalla oli englantilaisen aamiaisen lisäksi muun muassa eggs benedict, pannukakkuja ja munakasta. Jos sopivaa kokonaisuutta ei listasta löytynyt, sen pystyi tilaamaan ottamalla oman sekoituksen listalla olevia asioita yhdeksi annokseksi valiten muutaman elementin siihen. Esimerkkiannoksena vaikkapa pannukakkuja, pekonia, papuja ja uppomuna. Sunnuntaina lämpimätkin ruoat oli kaikki seisovassa pöydässä. Kahvia sai kahvikoneesta ihan perus mustasta kahvista erikoiskahveihin, ja kahvikoneesta huolimatta ne oli kyllä tosi hyviä. 

t01.jpg

Illalla me mentiin ihanaan Manna La Roosa -nimiseen yökerhoon, johon ihastuttiin edellisellä reissulla. Persoonallinen drinkkibaari, jossa on herkut juomat, ihanan sekopäinen sisustus, hyvä musiikki, rentoa porukkaa ja aivan mahtavan ystävällinen ja hauska henkilökunta.

t02.jpg

Vanhassa kaupungissa oli joulutori. Hotelli sijaitsi muuten aivan tämän Raatihuoneentorin vieressä eli sijainti ei olisi voinut olla juuri tunnelmallisempi.

t03.jpg

Tässä otos vielä Manna La Roosasta ulkoa. Tämä baari on helppo löytää ja kuka vaan osaa tänne neuvoakin. Tätä ei vaan voi olla näkemättä ainakaan hämärällä. Joku mies halusi kuvaan ja otti oikein tollasen pönötysasennon kun näki, että Anna ottaa kuvaa. No ei se ny oo niin justiinsa kato. Kyllä meidän kuviin saa tulla.

t04.jpg

t05.jpg

IMG_0777.JPG

Sunnuntaina kun lähdettiin lounaalle niin huomattiin, että oltiin ehkä vähän pikkujouluissa edelleen… Meidän puolustukseksi niin lähdettiin yökerhosta pois vähän ennen kuutta ja sielä oli silloin vielä porukkaa baaritiskillä. Ei siis vaan tajuttu, että on jo aamu kun kukaan ei ollu lähdössä sieltä pois eikä tullu valomerkkiä tai mitää!

IMG_0779.JPG

Anna pousaa Neitsyttornilla.

Oli niin mahtava viikonloppu ettäh! Tästä reissusta vielä lisää myöhemmin ravintolasuositusten kera. Asiaa myös myöhemmin viinikauppa Vino Nostrumista ja sen luonnonviineistä, joita päästiin maistelemaan.

Palataan hei!

– Muijat

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *