Muijien kuukausi Personal Trainer Joona Valtosen piiskaamina

Moro!

Nyt on tullut muijien juoksutreenit pt Joona Valtosen kanssa päätökseen ja voidaan sanoa, että todella antoisa kuukausi on ollut. Ollaan nähty Joonaa neljän viikon ajan kaksi kertaa viikossa aina maanantaisin ja keskiviikkoisin, ja saatu paljon oppia juoksemisen ja kaiken siihen liittyvän suhteen.

Oltais voitu Joonan opastuksella ottaa joku muunkinlainen setti, mutta päätettiin nyt keskittyä treeneissä juoksukunnon ja tekniikan parantamiseen, koska se ei ollut kummankaan muijan vahvimpia puolia. Likkojen lenkin 10 kilometrin juoksulenkki toimisi mukavana päätöksenä kuukauden treeneille ja meillä olikin sen suhteen tavoitteena vähän parantaa viimevuotista juoksuaikaa.

13116220_1688560664732307_2096873258624998296_o.jpg

Ekoilla viikoilla käytiin läpi lämmittelyrutiinia, joka pitäisi aina ennen juoksun aloittamista tehdä. Tehtiin juoksijan lihaskuntotreeniä, johon kuului lähinnä keskivartalon ja jalkojen lihaksiin keskittyviä liikkeitä. Paljon staattisia pitoja keskivartalolle ja erilaisia kyykkyjä.

Neljään viikkoon mahtui myös erilaisia koordinaatio- ja tekniikkaharjoituksia, minkä lisäksi Joona kuvasi meidän juoksut analyysiä varten. 

Juoksuanalyysi - Anna Alkiomaa.jpg

Juoksuanalyysi - Annukka Heikkilä.jpg

Juoksuryhti, käsien liike ja askellus oli meillä kuulemma hyvä. Vähän vois kiinnittää vielä huomiota varusteisiin ja ostaa paremmat juoksukengät, jotka vois auttaa muun muassa siihen, että penikat ei kipeytyisi niin herkästi.

IMG_1875.jpg

Saatiin kivat treenikansiot, joihin Joona antoi meille neljän viikon ajaksi noudatettavan ohjelman ja läjäpäin ohjeita ja hyvää infoo kuvien kera.

DSC_9127.jpg

Treenien aluksi tehtiin kuntotestit, joissa tehtiin 30 sekunnin ajan vatsoja, punnerruksia ja kyykkyjä. Vipana treenikertana nää testattiin jälleen ja muijathan paransi! Annukka tuuletti etenkin punnerruksia, joita tuli 30 sekunnin aikana putkeen 22 kun edellinen puolen minuutin ennätys oli 16. Jes! Annakin tikkas punnerruksia ja vatsoja ennätysmäärät. Kyykyt tais kummallakin pysyy aika samoissa lukemissa.

DSC_9133.jpg

Vipoissa treeneissä otettiin muutamat kovat lähdöt vielä sprinttien muodossa ja tehtiin jaloille lihaskuntoa.

DSC_9144.jpg

Joona Valtonen iha itte ja hymy herkäs koska niin hyvää seuraa tietenki!

IMG_4035.jpg

Tehtiin muuten treenejä alotellessa kolmen kilometrin juoksutesti, joka oli aika hapokas alotus. Aateltiin, että kunhan ei oo cooperia, mutta täähän oli pahempi, koska piti juosta kolme kilometriä niin nopeesti kun pystyttiin. Eka aika 27. huhtikuuta kolmelle kilometrille oli 15 minuuttia 30 sekuntia. 16. huhtikuuta tää otettiin uudelleen ja kolme kilsaa menikin aikaan 14 minuuttia 22 sekuntia! Yli minuutin parannus huhhuh!

3km juoksutesti.jpg

Kuukauden jälkeen Anna koki, että juoksu kulki jo paljon paremmin. Suurimman eron huomasi palautumisessa; lenkin jälkeen syke palautui paljon nopeammin kuin ennen ja olo oli mukavan virkeä. Tärkein käteen jäänyt asia on kuitenkin motivaatio ja innostus. Näillä eväillä on hyvä lähtee jatkamaan juoksuharrastusta ja keksimään uusia päämääriä kun tietää miten reenata oikeaoppisesti.

Annukalle jäi myös pieni palo juoksua kohtaan kytemään. Ois hienoa pystyä vaan loikkia sillä tavalla kevyennäköisesti joskus eikä niin, että jo kaukaa huomaa, että toi vetää ihan viimeisiä hengenvetojaan. Näiden treenien ja oppien jälkeen jäi sellanen fiilis, että hei se saattaakin oikeesti joskus olla mahdollista.

DSC_9147.jpg

Nyt huomio obs attention! Kaikki, jotka kokee piston sydämessään ja miettii, että hitto kun pääsis vähän liikkeelle niin meillä on teille idis! Joona on kasaamassa kesäksi paria kesätreeniryhmää, jotka ovat kestoltaan viisi viikkoa ja erittäin hyvä startti tai vaikkapa vaihtelua omien treenien lomaan.

Joonan sanoin:

Kesätreeniryhmä sopii kaikille monipuolisesta harjoittelusta ja liikunnasta kiinnostuneille. Treeniryhmissämme on aina mahtava yhteishenki ja vaikka tosissaan tehdäänkin, niin huumoria ja hauskaa fiilistä emme ikinä unohda. Treeneihin sisällytämme kehonpainoharjoittelua, liikkuvuutta, kuntopiirejä, voimaharjoittelua, räjähtävyys-, nopeus- ja kimmoisuusharjoitteita, juoksua sekä akrobatiaa. Harjoituksien sisältö on rakennettu niin, että jokainen osallistuja voi tehdä ne aina oman kuntotason ja päivän fiiliksen mukaan. Ei viikko-ohjelmaa, ainoastaan tehokkaita treenejä!

Hinta: 69€ Mansen Muijat -blogin lukijoille (mainitse ilmoittautumisen yhteydessä)

Ensimmäinen kesätreeniryhmä aloittaa 6.6.!

Lisätietoa kesätreeniryhmästä ja ilmoittautumiset: Joona Valtonen / joona.valtonen@revo.fi tai 040 841 7510

 

Voidaan suositella Joonaa lämmöllä <3

Tästä on hyvä jatkaa.

– Muijat

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *