Näsilinnan Ravintola Von Nottbeckin uudet tuulet

Mansen Muijat

Moro!

Päästiin ihanan Tampere Food Clubin voimin tutustumaan uudistuneeseen Näsilinnan Ravintola von Nottbeckiin. Koskiravintoloiden menut uudistanut Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi on siis myös uudistanut jälleen von Nottbeckin menun, joka koki jo ensimmäisiä uudistuksen tuulahduksia vuosi sitten kun Koskiravintolat otti sen omistukseensa.

Puitteet on Näsilinnassa kyllä melkoisen mainiot. Alkuun otettiin vähän kuplivaa kuten tuohon tunnelmaan kuuluu.

Kristian Vuojärvi itse siinä selittää mitä tuleman pitää.

Kippismoro!

Alkuun syötiin paistettua kampasimpukkaa, marinoitua kurkkua ja kirjolohenmätiä. Tämä oli mainio! Kampasimpukka juuri sopivasti paistettu ja suolattu. Nam!

Tämä toinen alkuruoka taisi kuitenkin olla muijille koko illallisen kohokohta. 64,7-asteiseksi paistettu kananmuna, jonka päällä pikkelöityä ja friteerattua maa-artisokkaa. Tähän päälle kaadettiin vielä maa-artisokkakeitto ja avot! Vei kielen mennessään! Ehdottomasti kaikista ruokalajeista paras oli tämä, koska tää oli vain kokonaisuutena niin täydellisen maukas. Tulipa nälkä. Tai vaikka ei olis tullu niin ihan maun vuoksikin tätä söis vaikka ois jo ihan täynnä.

Pääruoaksi meillä oli 24 tuntia haudutettua häränrintaa, parmesan-perunakroketti ja Amarone-kastiketta. Liha oli hyvää joskin hieman kuivaa, kroketti oli hyvää joskin parmesan ei maistunut, minkä lisäksi annos kokonaisuudessaan oli vähän kuiva. Maut oli hyvät ja lautaset syötiin puhtaiksi, mutta sitä alkukeittoa ei vain enää mikään voi päihittää tai saada mielestä pois.

Ite muijaset siinä.

Jälkiruoaksi oli sitruunainen crème brulée, rosmariinigranite ja sitruunamarenkia. Jälkkäri oli hyvän makuinen, mutta annos jäi vähän jauhoiseksi kaikkine kuivine komponentteineen. Toisin sanoen ihanaa vanukasta ois saanut olla enemmän ja asiaan kuuluva sokerikerros rapsakka, mutta nyt se ehti pehmetä kun päälle asetettiin tuo granite.

Näsilinna on kaunis niin sisältä kuin ulkoakin. Tämä terassikin on niin ihana, että kyllä tässä mielellään jonkun kesäillan istuskelisi hyvän kuohuvan kera.

Iloinen seurue miinus Anna, joka otti kuvan.

Näsilinnassa on myös uusi terassimenu muuten, mikä on vielä meillekin mauiltaan mysteeri. Pitäskin tässä joku kaunis päivä suunnata taas Näsilinnammäelle ja ottaa sekin haltuun!

- Muijat

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan se, jos horatsujen ei itse ole tarvinnut maksaa noita ylihinnoiteltuja piperryksiä. Kukaan järkevä ihminen ei tuolla käynyt ja maksanut noita jumalattomia hintoja. Nyt sitä ollaankin sitten suurimman osan ajasta suljettuna, aivan niinkuin ennen Näsilinnan remonttia. On se niin jännää.

Kommentoi