Pääsiäisloma Belgiassa – Bryssel, Brugge, Gent…

Moro!

Käytiin pääsiäisenä moikkaamassa Belgiassa Brysselissä tällä hetkellä asuvaa miehen pikkuveljeä. Kyllä piti hetki aikaa Brysselin suru-uutisten kantauduttua korviin miettiä, että voiko sinne lähteä. Kun tilanne oli ehtinyt parin päivän ajan rauhottumaan ja lennot vaihdettiin Düsseldorfiin niin päätettiin toteuttaa tää kovasti odotettu pääsiäisloma.

Laskeuduttiin siis Saksaan, josta ajeltiin autolla Belgiaan. Belgiassa oli kaikki jo melko hyvin, tai ainakin rauhallisesti. Isossa kaupungissa ihmisten on surusta huolimatta pakko jatkaa elämää. Ihmiset käytti metroa heti kun se saatiin taas ajoon, mutta me ei sinne uskallettu. Kävi kyllä välillä mielessä täpötäysissä busseissa, että ei nekään välttämättä sen turvallisempia liikkumistapoja ollu.

Saapumispäivänä käytiin vaan illallisella ja olusella Brysselissä, minkä jälkeen seuraavana päivänä matkattiinkin ihanan romanttiseen Bruggeen.

IMG_5218.JPG

Miehen pikkuveli Juuse majoitti meidät ja oli iloisena vastassa.

IMG_5240.jpg

Kaverit tietää, että en oo mikään ylin oluiden ystävä, mutta Brysselissä oli tollasia juomia, joissa oli puolet jotain olutta ja puolet siideriä. Aika hyviä! Kirsikkaoluita maistelin myös mielelläni, koska ne on superherkkuja.

IMG_5241.JPG

IMG_5255.jpg

Ihana kevätaurinko helli meitä Bruggessa!

IMG_5265.jpg

IMG_5304.jpg

IMG_5385.JPG

IMG_5390.JPG

IMG_5394.JPG

IMG_5397.JPG

Simpukoita tuli syötyä moneen otteeseen, koska ne on vaan niin taivaallisen hyviä. Pitäiski mennä joku ilta lipittämään Tuulensuuhun tai August Von Trappeen vähän valkkaria ja kokeilemaan, että miltä ne simpukat Tampereella maistuu.

IMG_5404.JPG

IMG_5407.jpg

Oli aivan ihana tää pullokauppa! Ostettiin sellaset sixpackit jonne sai ite valita omat oluet. Mä valitsin pelkkiä kirsikkaoluita yhtä vadelmaolutta lukuunottamatta, ja voi luoja kun ne olikin hyviä! Ja vahvoja. Eli vieläki parempia.

IMG_5420.jpg

img_5409.jpg

Seuraava päivä päätettiin käyttää rennosti Brysselissä kierrellen, shoppaillen ja terasseilla istuskellen.

IMG_5434.jpg

Miehen pikkuveli asui aika symppiskämpässä. Sellanen kotoisa talo, jossa oli kolme kerrosta ja jokaisessa asui joku. Meillä oli käytössä ylin kerros, jossa oli mukava oma rauha muilta talon asukkailta.

IMG_5478.JPG

IMG_5482.JPG

img_5471.jpg

IMG_5488.JPG

Sitten suunnattiinkin neljäntenä päivänä Gentiin, jossa oli todella paljon näyttäviä rakennuksia ja mieletön määrä hienoja kirkkoja. Naureskeltiinkin jo vähän sille, kun kaikki näytti niin hienolta niin ois tehny mieli jokaisen kirkon ja rakennuksen eessä käydä tönöttämässä kuvaa varten, mutta ihan samanlaisiahan niistä kuvista sitten tuli ku jälkikäteen katteltiin.

IMG_5506.jpg

IMG_5509.JPG

Söin belgialaisen herkkuvohvelin, koska pakkohan se oli.

IMG_5535.jpg

Käytiin myös maistelemassa shampanjaa Champagnekelder-nimisessä kellarissa.

IMG_5540.jpg

IMG_5547.JPG

Jaa mikäs kirkko se siinä.

IMG_5549.jpg

IMG_5550.JPG

IMG_5551.JPG

IMG_5552.JPG

Tässä pastassa ei paljoo rapujen kanssa pihtailtu.

IMG_5555.JPG

IMG_5557.JPG

Upea Gent.

Lähtöpäivänä ehdittiin muutaman tunnin verran kierrellä Saksassa myös Düsseldorfissa ennen lentokentälle menoa.

IMG_5561.JPG

IMG_5569.JPG

IMG_5575.JPG

Söin palasen jotain tollasta suklaa-brandykakkua ja jiilauta kun se oli hyvää! Menee kyllä parhaimpien maistettujen kakkujen joukkoon heittämällä.

IMG_5579.jpg

Vielä viimeiset kirsikkaoluet ennen lentokentälle ajelemista. Onneksi Suomestakin saa kirsikkaoluista ainakin joitain merkkejä niin kuin esimerkiksi Lindemanns Kriekiä, mut ois kiva jos löytys vähän niitä väkevämpiäkin Alkosta kun vaan noita kolmeprosenttisia. Vaikka enhän minä humaltumistarkoituksessa.

Vitsit että oli ihana reissu vaikka aluksi hieman huolettikin tuo Brysselin tilanne. Kohtuullisen rauhallisin mielin pystyttiin miehen pikkuvelikin sinne jättää vielä muutamaksi kuukaudeksi. Bryssel oli kyllä paljon suurempi kaupunki kun oltiin ajateltu ja paljon moniulotteisempi. Myös Brugge ja Gent yllätti meidät täysin ja sai kaikki sanattomaksi kun ne oli niin nättejä kaupunkeja kumpikin.

Oltiin torstai-illasta maanantai-iltaan eli yhteensä neljä yötä. Loma tuntui lomalta ja paljon pidemmältä kuin aateltiin. Ehdittiin tehdä ja nähdä paljon, ja puhelimen mukaan ehdittiin kävelläkin noin 48 kilometrin verran. Voin kyllä lämpimästi suositella Belgiaa kaikille, jotka etsii kaupungeista mieluiten aina sen vanhan kaupungin, koska nää oli melkeinpä pelkkää just sellasta ihanaa vanhaa ja romanttista rakennusta täynnä. Kaupunkien välilläkään ei ole kuin jotain tunnin ajomatkoja, joten julkisilla kulkuneuvoilla tai vuokratulla autolla pystyy helposti tekemään näppäriä päiväretkiä vaikka minne.

Onneksi se kunnon kevät tulee pian jo tänne Suomeenkin.

– Annukka

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *