Tunnelmallinen ilta ravintola Shelterissä
Hellou!
Suunnattiin Tampere Food Club Bloggers -ryhmän kanssa pienelle ekskursiolle Helsinkiin (valitettavasti matkasta puuttu mun ihana vaalea rikoskumppanini Annukka! Byhyyy!).
Kohteena oli kesän lopulla Katajanokalle avattu ravintola Shelter.
Vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa sijaitseva ravintola on tunnelmaltaan tosiaan kuin turvapaikka meren vierellä. Sisustus on lämmin ja tumma ja asiakaskuntaa oli laidasta laitaan, lapsista vaareihin.
Harvemmin on tullut maisteltua bulgarialaista kuohuvaa, mutta tämä maukas yksilö kyllä karisti kaikki ennakkoluulot ja varmaan tulen maistelemaan useamminkin.
Terriini Huttulan kukosta, linnunmaksamousse, hillottua rusinaa ja saksanpähkinää.
Paahdettua Grönlannin pallasta, punajuurta, savustettua smetanaa ja katajanmarja beurre blanc-kastike.
Keittiömestari Teemu Laurell kävi moikkaamassa meitä.
Kurpitsansiemen jäätelö, kurpitsakreemiä ja lakulla maustettua kinuskia. Nam!
Shelterissä tuli kyllä selkeä tunne siitä, että sen taustalla häärivä joukko tekee hommaansa intohimolla ja persoonallisesti. Ehkä sen takia on vaikea kiteyttää ravintolaa yhteen lauseeseen; se tuntuu olevan monen persoonan summa. Joka ei missään tapauksessa ole huono asia! Rehellisiä ja selkeitä, kauteen sopivia makuja.
Poikettiin vielä ruokailun jälkeen yläkerran Rusty Barissa maistelemassa mahtavat cocktailit. Huikea drinkkipaikka tämä ja kätevällä paikalla ravintolan yläkerrassa. Oikein hyvä yhdistelmä rennolle illalle hyvän ruuan ja juoman parissa yhdessä rakennuksessa.
<3:lla
-Anna