Tunnelmallinen ilta ravintola Shelterissä

 

Hellou!

Suunnattiin Tampere Food Club Bloggers -ryhmän kanssa pienelle ekskursiolle Helsinkiin (valitettavasti matkasta puuttu mun ihana vaalea rikoskumppanini Annukka! Byhyyy!).

Kohteena oli kesän lopulla Katajanokalle avattu ravintola Shelter.

Vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa sijaitseva ravintola on tunnelmaltaan tosiaan kuin turvapaikka meren vierellä. Sisustus on lämmin ja tumma ja asiakaskuntaa oli laidasta laitaan, lapsista vaareihin.

s5.jpg

s7.jpgs3.jpg

s6.jpg

Harvemmin on tullut maisteltua bulgarialaista kuohuvaa, mutta tämä maukas yksilö kyllä karisti kaikki ennakkoluulot ja varmaan tulen maistelemaan useamminkin.

s1.jpg

s2.jpg

s8.jpg

Terriini Huttulan kukosta, linnunmaksamousse, hillottua rusinaa ja saksanpähkinää.

s11.jpgs9.jpg

s10.jpg

Paahdettua Grönlannin pallasta, punajuurta, savustettua smetanaa ja katajanmarja beurre blanc-kastike.

s12.jpg

Keittiömestari Teemu Laurell kävi moikkaamassa meitä.

s13.jpg

Kurpitsansiemen jäätelö, kurpitsakreemiä ja lakulla maustettua kinuskia. Nam!

s16.jpgs14.jpg

Shelterissä tuli kyllä selkeä tunne siitä, että sen taustalla häärivä joukko tekee hommaansa intohimolla ja persoonallisesti. Ehkä sen takia on vaikea kiteyttää ravintolaa yhteen lauseeseen; se tuntuu olevan monen persoonan summa. Joka ei missään tapauksessa ole huono asia! Rehellisiä ja selkeitä, kauteen sopivia makuja.

s15.jpg

Poikettiin vielä ruokailun jälkeen yläkerran Rusty Barissa maistelemassa mahtavat cocktailit. Huikea drinkkipaikka tämä ja kätevällä paikalla ravintolan yläkerrassa. Oikein hyvä yhdistelmä rennolle illalle hyvän ruuan ja juoman parissa yhdessä rakennuksessa.

 

<3:lla

-Anna

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Tammerissa juhlapöydät koreena

Moro!

Kävin tossa reilu viikko sitten tutustumassa Radisson Blu Grand Hotel Tammerin eli tuttavallisemmin vaan Tammerin juhlapöytien antimiin. Juhlapöydät eli semmoset vähän juhlallisemmat buffetit tulee myyntiin siis aina kun on aihetta juhlaan niin kun esimerkiksi itsenäisyyspäivänä, jouluna ja muina pyhä- ja juhlapäivinä.

Oon aiemmin syönyt Tammerissa aamiaisen ja brunssin ja kummastakin pidin kyllä melkoisesti, mutta brunssista enemmän. Ei oo tullu vaan hetkeen käytyä, koska se 36e hinta on kuitenkin vähän sellanen panostus, että ei viittis ihan juhlahumuisen illan jälkeisenä päivänä tai muuten hetken mielijohteesta mennä.

Juhlapöydästä jäi aika hyvät fiilikset. Lähes kaikki maut oli omaan mieleen ja keittiö oli onnistunut hyvin. Juhlapöydän hinta on kuitenkin yli 50 euroa niin sen perusteella voisin sanoa, että pöydästä puuttui varmasti aika paljon kaikenmoista mitä tulee tarjolle sitten oikeassa buffetissa. Lämpimiä ruokia tässä ei ollut ollenkaan vaan enimmäkseen salaattia, kalaa ja keittiön mukaan juuri niitä juhlapöydän erikoisuuksia makujen puolesta.

Juoksin tähän tilaisuuteen muuten suoraan töistä ja kamerahan oli jääny lahjakkaasti kotiin mikä vähän harmitti, mutta puhelimen kuvilla mentiin. Kyllä sielä onneks pari käyttistäkin oli.

tammer4.jpg

Mua niin nauratti kyllä taas tää mun lautanen. Niin kun oon aiemmin sanonu, niin mun lautasesta ei saa ikinä nättiä annoskuvaa kun mun periaate buffeteissa on kaiken tarjolla olevan täyttäminen tetristyyliin lautaselle siten, että koko lautasen tila on mahdollisimman tehokkaasti käytetty.

Näitä sapuskoja ei missään varsinaisessa ruokalistassa oo joten en ehkä ihan sataprosenttisella tarkkuudella osaa kertoa mitä söin. Kaikki kalat oli kuitenkin ehkä tää juhlapöydän tähti! Varsinkin toi muikkuvene oli hauska, koska se oli niin visuaalinen ja hyvänmakuinen. Punajuuren kaveriksi oli laitettu vuohenjuustoa ja sokerisuolattuja pekaanipähkinöitä. Pystyisköhän sellasia tai sen tyylisiä pähkinöitä paahtamaan kotona? Hmm. Ne oli niin hyviä sen juuston ja punajuuren kaverina että huhhu.

Muu mikä jäi sitten mieleen oli se, että pikkelöidyt sienet toimii aina ja ohrasalaatti yllätti sillä, että siihen oli saatu tosi paljon makua.

tammer5.jpg

Kippis!

Sitten mun lemppariaiheeseen, eli jälkiruokaan. Jälkiruoasta sai kaksi pikkuista maistiaista. Toisessa oli söpö annos sellasta suklaamoussejuttua ja toisessa päärynää, piparkakkua ja sinihomejuustoa.

tammer3_0.jpg

 

tammer1.jpg

Kummatkin oli visuaalisesti kauniita ja maultaan herkkuja. Ainut asia mikä kummastakin puuttui oli määrä koska mun jälkkärivatsahan on poikkeuksellisen suuri (pohjaton).

Brunssihan on nyt muuten tauolla tammikuun puoleen väliin saakka, mutta Tammerissa on uudistettu Super Breakfast -aamiainen, joka kuulosti kyllä niin herkulta, että se pitää käydä joku viikonloppu testaamassa.

Seuraavia Tammerin puitteita huutavia super-aamuja, juhlapyhiä ja -pöytiä ootellessa! 

Palataan,

Annukka

PS. Muijat lähtee Tallinnaan viikonlopuks morooo ollaanko vähän innoissamme! Meidän omat pikkujoulut. Anna pidetään niin kivaa! <3

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen