Ravintola Näsinneula – Rieslingviikot 2019

Moro!

Nyt täytyy myöntää, että ollaan säästelty parasta viimeiseksi. Meidän tämän vuoden Riesling-viikkojen kohokohta oli nimittäin Ravintola Näsinneula.

Konjakki-maitovaahto toi mukavan omaleimaisen maun tähän täyteläiseen korvasienikeittoon. Vähän hiekka narskui hampaissa, mutta se on sellasta. Tämä oli silti ihanata.

Maximin Grünhaus Abtsberg Riesling Spätlese 2017. Täykky!

Perus näky näissä kinkereissä. Kaikki kuvaa ja somettaa.

Valkoista parsaa ja briossia kera hattaraisen raparperivaahdon. Voitte vaan kuvitella. Juhlat suussa!

Grans- Fassian Cuveé 9 2016. Tämäkin viini oli aivan täys kymppi.

Paistettua siikaa,  siianmätivinegretteä ja parsarisottoa. Monesti on ollut puhetta Näsinneulan täydellisistä kala-annoksista eikä tämän kertainen annos ollut poikkeus. Kalassa oli täydellinen kypsyys, ihanan rapsakka pinta ja suolat kohdillaan. Parsarisotto sopi kaveriksi erittäin hyvin ja mites toi mäti, aijjettäh!

Paulinshof Figaro Riesling Feinherb 2017. Tää puolikuiva viini sopi tosi kivasti kalan kanssa.

Vaniljabavaroise ja raparperisorbettia. Tämä oli meidän suosikkijälkkäri tällä kierroksella. Ei liian makea, mutta juuri sitä mitä ruokailun päätteeksi tekee mieli. Koostumuksestakin löytyin täydellinen yhdistelmä pehmeää, rapeaa ja suussa sulavaa.

Borell- Diehl Riesling Auslese 2015. Makea ja ihanan hedelmäinen viini, joka tarjoiltiin jälkiruoan kanssa. Tämän voisi hyvin kuvitella kuitenkin sopivan myös tulisten ja mausteisempien ruokien kanssa.

Hyvän ruoan ja viinin lisäksi Näsinneulassa on tämä ihana näkymä, joka vaihtuu ravintolan pyöriessä hitaasti. Näin mahtava näköala tuntuu aina vielä kruunaavan koko makuelämyksen sen lisäksi tietysti, että ruoka täällä on aina ollut häkellyttävän täydellistä.

-Muijat

Kulttuuri Ravintolat Ruoka ja juoma Tapahtumat ja juhlat

Ravintola Periscope – Rieslingviikot 2019

Moro!

Rieslingviikkojen seukkailumme jatkuu. Nyt esittelyvuorossa Ravintola Periscope.

Periscopen makumaailman kuvaillaan olevan sekoitus paikallisia herkkuja ja makuja maailmalta. Useimmat annokset on tarkoitettu jaettavaksi. Paikkana Periscope on erittäin vaikuttavan näköinen ja seinän kokoisesta ikkunasta pilkottava maisema Tampereen kattojen ylle yksi kaupungin parhaista.

Ravintola ei ole tehnyt Rieslingviikoille omaa menua vaan sovittanut valitsemansa viinit omaan maistelumenuunsa.

Kastanjasiirapissa haudutettua kurpitsaa, kurpitsa-mantelipyrettä, pikkelöityä sinapinsiementä ja suolaheinää.

Punajuuritartar, tryffeliä, parmesaania ja vesikrassia.

Limellä ja korianterilla maustettuja jättikatkaravunpyrstöjä, grillattua limeä, suolapähkinää, punakaalia ja sriracha-jogurttia.

Karitsarilletteä, karamellisoitua omenaa ja grillattua mallasleipää.

Karamellisoitua dingley-dell possua, vihreä kardemummakastike ja makeassa soijassa paistettuja siitakesieniä. Possun seurana varhaiskaalia, kevätsipulia, chiliä ja riisiviinietikkaa.

Tamarindijäätelöä, sitruunaruohokinuskia, ananasta ja kookoskeksiä.

Herukanlehtisiirapilla maustettuja marjoja, rahkasherbetti, kauracrumblea ja mehiläisten keräämää siitepölyä.

Periscopen ruoka ei valitettavasti tällä kertaa tehnyt suurta vaikutusta. Osa annoksista oli oikein hyviä ja osa jäi lautaselle, ja näin on ollut aiemminkin. Toivottavasti näin hieno paikka saisi ruokaansa hieman tasaisempaa laatua.

Tällä kerralla possu ja jättiravut olivat hyviä. Lohiannos, josta ei ole nyt edes kuvaa, maistui syömäkelvottomalta. Meidän pöydässä istui kymmenkunta jollain tavalla ruokaa puoliammatikseen arvostelevaa ihmistä, ja kaikkien mielestä lohi oli joko mennyt jotenkin pieleen tai oli jopa pilaantunutta. Tarjoilija oli tosi ystävällinen ja palautti kaikki maisteluannokset keittiöön. Hän palasi kuitenkin hetken kuluttua ja kertoi kokkien maistaneen annosta ja todenneen, että lohi ei ollut pilalla vaan se oli juuri sellaista kun sen kuuluikin. Ei tiedetä kumpi nyt on pahempi. Se, että meille olis lähetetty pilaantunutta kalaa vai tämä, että annos oli kokin mielestä juuri sellaista kuin piti. Hämmentävää.

No mutta, ei se lohi meidän tunnelmaa latistanut missään nimessä! Jälkkärit oli oikein maittavia ja palvelu ja viinit sen sijaan olivat kunnossa.

Kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa ainakin Dautel Rosé –viini, josta me tykättiin todella paljon. Sen voi nautiskella aurinkoisena päivänä vaikka Periscopen ihanalla kattoterassilla!

-Muijat

Kulttuuri Ravintolat Ruoka ja juoma Tapahtumat ja juhlat