Freedom Festival 2016 // Lippuskabaa & ruokavinkkejä

Moro moro (kun yksi moro ei riitä!)

 

Muijat avaavat skumpan ja vaikka kaksi sen kunniaksi, että Tampereen kattavaan festarikavalkaadiin on saatu huikea lisäys – nimittäin Freedom Festival heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna (1.-2.7.) Ratinan suvannon kupeessa. Nimensä mukaisesti vapaus näkyy siinä, että tarjolla on genrerajojen ylittävää musaa jokaiseen makuun ja mieltymykseen tyylistä ja laadusta tinkimättä. Festivaalit eivät keskity nyt siihen, että istutaan kaukana festarilavoista juomassa kiehuvaa kaljaa teltta-alueella, vaan Freedom Festivaali pyrkii tuomaan kaupungin parhaat palat osaksi tapahtumaa. Festivaali tapahtuu siis kaupungin sykkivässä ytimessä keskellä kaikkea.

12968062_1035907743135316_235939185342749114_o.png

 

Ja ah, mikä ihana aasinsilta tästä saadaankaan yhteen festareiden mukavimpaan osioon eli ruokaan! Enää festareilla ei vedetä vain makkaraperuna-annoksia, vaan kävijöiden festarikokemukseen positiivisesti vaikuttaa myös monipuolinen ja laadukas ruokatarjonta.

Tampere Food Club on ollut järkkäämässä ravintoloita näille festareille ja mepä kyseltiin näiltä ravintoloitsijoilta, mitä lautasella olisi tarjolla.

 

ARMAS TERASSI

Armas.jpg

Minkälaisia annoksia teiltä on tulossa myyntiin festareille?

Squareburger eri täytteillä, porsaan kylkeä, ylikypsää nautaa, sokerisuolattua lohta ja hernetempellä täytettyinä. Lisäksi tehdään jääteetä mukaan ostettavaksi, ja jos makeaa haluaa niin köyhiä ritareita paistellaan kermavaahdon ja hillon kera naatittavaksi.

Minkälaiselle festarikävijälle juuri teidän ruoka on suunnattu?

Meidän ruoka on harkittua, niissä on voimakkaita, selkeitä makuja ja niillä on alkuperä. Meidän burgerit on niille,  joille ruoka on tekoja, ei pelkästään polttoaine. Niille joiden tekee mieli syödä hyvää, vaikka ollaankin festareilla. Niille jotka nauttii.

Miten erityisruokavaliot on otettu huomioon?

Burgerit voidaan koota gluteenittomina kevätkaalilehteen, joka on todella toimiva rakenteen ja maun puolesta. Lihattomille löytyy vaihtoehto kalasta tai kasviksesta, myös vegaanisena. Ja koska meillä on kokkeja töissä ja itse tehdään ruoat niin tiedetään mitä allergeeneja ruoat sisältää.

Mikä on tärkeää, kun suunnittelee festareille ruoka-annosta?

Ruoan pitää olla helppo syödä, sille pitää olla sopiva pakkaus. Ja sen pitää maistua reilusti. Siinä pitää olla suolaa joka sitoo nestettä, ja sen pitää olla lämmintä. Ruoan tehtävä on ravita ja ylläpitää jaksamista. Reilut proteiinit auttaa jaksamaan pidempään mutta usein tarvitaan myös nopeita hiilareita, jotta olo paranee nopeasti. Näitä ominaisuuksia meidän burgerilta löytyy. Tärkeää on myös se että sen valmistuminen on nopeaa, että sitä ei joudu kauaa odottamaan.

Keiden Freedom Festivaleilla esiintyvien artistien/bändien musiikin tahtiin teidän ruoka maistuu mielestäsi parhaalta?

Octopie toimii varmasti, piirakka 🙂

 

FAFA’S

Fafas.jpg

Minkälaisia annoksia teiltä on tulossa myyntiin festareille?

Lähdetään tarjoamaan viittä annosta, 2 Pita-annosta ja 3 lautasannosta. Kaikki kasvisannoksia ja 4/5 vegaanisia. Pitat isompaan nälkään, lautasannokset naposteltavaksi tai jaettavaksi. Pitat perustuvat myydyimpiin annoksiimme puodissa.

Pitat; Falafel Hummus ( vegan) & Falafel Halloumi ( vegetarian)

Lautaset; Falafel  ja tahinia ( vegan), Hummuslautanen ja pitaa (vegan) & Combolautanen (vegan).

Minkälaiselle festarikävijälle juuri teidän ruoka on suunnattu?

FAFA’s maistuu parhaiten törkeen nälkäsenä, väsyneenä ja myöhään.

Miten erityisruokavaliot on otettu huomioon?

Kaikki annokset vege, 3/4 vegan ja missään ruuissa ei ole käytetty pähkinää, kanamunaa.

Mikä on tärkeää, kun suunnittelee festareille ruoka-annosta?

Annoksen helppous valmistaa, tarjoilla ja syödä! 

Keiden Freedom Festivaleilla esiintyvien artistien/bändien musiikin tahtiin teidän ruoka maistuu mielestäsi parhaalta?

FAFA’s Tampereen ravintolassa musa määräytyy pitkälti sen mukaan kuka on vuorossa. Useimmiten kuitenkin punkki soi!  Festarin bändeistä eniten varmaan puodissa on soinut Teksti tv 666,  Horse attack squad ja Lapinpolthajat. Niiden aikana vois falafel maistua!

 

LA NEGRITA

Negrita.jpg

Minkälaisia annoksia teiltä on tulossa myyntiin festareille?

Valmistamme Quesadillas (taitettu vehnätortilla täytteellä), Tacoja eri täytteillä, kanavartaita ja Gorditas (maissista valmistettuja pohjia minkä päälle sijoitetaan eri täyte).

Minkälaiselle festarikävijälle juuri teidän ruoka on suunnattu?

Kaikille festareilla kävijöille, kuka tahansa voi syödä meksikolaista ruokaa. Who doesn’t love Mexican food?!

Miten erityisruokavaliot on otettu huomioon?

Suurin osa ruuista on gluteenittomia ja laktoosittomia. Meillä on kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehtoja aina saatavilla.

Mikä on tärkeää, kun suunnittelee festareille ruoka-annosta?

Ruoka pitää olla nopeasti valmistettavaa ja helposti syötävää (meksikolainen katuruoka syödään pääosin käsi). Yritämme myös minimoida roskan määrää, sekä käytämme mahdollisimman paljon biohajoavia kertakäyttövälineitä.

Keiden Freedom Festivaleilla esiintyvien artistien/bändien musiikin tahtiin teidän ruoka maistuu mielestäsi parhaalta?

Kaikenlainen musiikki mennee meksikolaisen ruuan kanssa, mutta oma lemppari on Atomirotta 😉

 

KATUKEITTIÖ LEIDI

Leidi.jpg

Minkälaisia annoksia teiltä on tulossa myyntiin festareille?

Festareille meillä on tulossa kala- ja kasvisruokia (lihaa me ei laiteta ollenkaan ikinä). Joko Haukidogi tai Silakkapita, Leipäjuustocurry, mahdollisesti Halloumipanini, joko Briejuustolla gratinoitua munakoisoa tai Paahdettujaa kasviksia filotaikinassa ja nokkospestoa sekä joku makee, en vielä tiedä mikä. Menu elää vielä tässä vaiheessa saatavuuden, ajan ja logistiikan mukaan.

Minkälaiselle festarikävijälle juuri teidän ruoka on suunnattu?

Meidän safkat on tarkoitettu kaikille luonnollisesti, etenkin niille, jotka arvostaa käsityötä ja luomua, mutta ennen kaikkee hyvää ruokaa.

Miten erityisruokavaliot on otettu huomioon?

Jotain tulee olemaan tarjolla vegaaneille, täydellistä gluteenittomuutta on hankala luvata koska leipiä käsitellään autossa, mutta tattaripita tulee tarjolle.

Mikä on tärkeää, kun suunnittelee festareille ruoka-annosta?

Festarisafkoissa täerkeää on että kaikki on hyvin valmisteltu, asiakkaat eivät halua jonottaa pitkää aikaa ja ruoan pitää tulla nopeasti. Sen pitää tietysti olla hyvää ja freesiä myöskin. Liian monimutkaisella menulla saa vaan kätensä solmuun, mutta jos suunnittelee järkevästi voi pitää muutamia vaihtoehtoja. Mikä laatuun tulee, niin festareilla yhtälailla kun milloin tahansa muulloinkin katuruokaa tehdessä tuotteen pitää olla hyvän makuinen, huolella ja rakkaudella valmistettu.

Keiden Freedom Festivaleilla esiintyvien artistien/bändien musiikin tahtiin teidän ruoka maistuu mielestäsi parhaalta?

Me kompataan ruoallamme tietysti kaikkien noiden hienojen artistien tahtiin.

 

No huh, näistä tarjoiluista voi jokainen lähteä jo etukäteen suunnittelemaan omaa festari-illallistaan. Jos esimerkiksi vegaaniset ja luomut street food –annokset tuntuvat liian eksoottisilta perinteisempään makuun, myös tutumpaa festariruokaa on tarjolla! Janoisia on muistettu myös: tarjolla on tamperelaisten pienpanimoiden oluita, drinkkejä ja muita virvokkeita, joten juomapuolikin on festareiden puolesta täysin hoidossa.

 

Ja nyt sitten lippuskabaan!

Kommentoikaa tähän postaukseen, mitä artistia odotatte eniten Freedom Festivaaleilla.

Artistit voitte käydä katsomassa tästä.

Voittaja saa itselleen ja kaverilleen festaripassit.

Muistakaahan laittaa kommenttiin myös sähköpostiosoitteenne.

You know the drill!

Voittaja julkaistaan sunnuntaina 19.6.

 

 

Mahtavat festarit tulossa. Me ollaan jo Ratinassa jonottamassa!

-Muijat

Muoti Ruoka ja juoma Musiikki Trendit

Näsilinnan Ravintola Von Nottbeckin uudet tuulet

Moro!

Päästiin ihanan Tampere Food Clubin voimin tutustumaan uudistuneeseen Näsilinnan Ravintola von Nottbeckiin. Koskiravintoloiden menut uudistanut Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi on siis myös uudistanut jälleen von Nottbeckin menun, joka koki jo ensimmäisiä uudistuksen tuulahduksia vuosi sitten kun Koskiravintolat otti sen omistukseensa.

n2.jpg

Puitteet on Näsilinnassa kyllä melkoisen mainiot. Alkuun otettiin vähän kuplivaa kuten tuohon tunnelmaan kuuluu.

n3.jpg

n4.jpg

Kristian Vuojärvi itse siinä selittää mitä tuleman pitää.

n5.jpg

n6.jpg

Kippismoro!

n17.jpg

Alkuun syötiin paistettua kampasimpukkaa, marinoitua kurkkua ja kirjolohenmätiä. Tämä oli mainio! Kampasimpukka juuri sopivasti paistettu ja suolattu. Nam!

n16.jpgn11.jpg

Tämä toinen alkuruoka taisi kuitenkin olla muijille koko illallisen kohokohta. 64,7-asteiseksi paistettu kananmuna, jonka päällä pikkelöityä ja friteerattua maa-artisokkaa. Tähän päälle kaadettiin vielä maa-artisokkakeitto ja avot! Vei kielen mennessään! Ehdottomasti kaikista ruokalajeista paras oli tämä, koska tää oli vain kokonaisuutena niin täydellisen maukas. Tulipa nälkä. Tai vaikka ei olis tullu niin ihan maun vuoksikin tätä söis vaikka ois jo ihan täynnä.n9.jpg

n14.jpgn15.jpg

Pääruoaksi meillä oli 24 tuntia haudutettua häränrintaa, parmesan-perunakroketti ja Amarone-kastiketta. Liha oli hyvää joskin hieman kuivaa, kroketti oli hyvää joskin parmesan ei maistunut, minkä lisäksi annos kokonaisuudessaan oli vähän kuiva. Maut oli hyvät ja lautaset syötiin puhtaiksi, mutta sitä alkukeittoa ei vain enää mikään voi päihittää tai saada mielestä pois.

n1.jpg

Ite muijaset siinä.

n13.jpgn12.jpg

Jälkiruoaksi oli sitruunainen crème brulée, rosmariinigranite ja sitruunamarenkia. Jälkkäri oli hyvän makuinen, mutta annos jäi vähän jauhoiseksi kaikkine kuivine komponentteineen. Toisin sanoen ihanaa vanukasta ois saanut olla enemmän ja asiaan kuuluva sokerikerros rapsakka, mutta nyt se ehti pehmetä kun päälle asetettiin tuo granite.

n7.jpgn10.jpg

Näsilinna on kaunis niin sisältä kuin ulkoakin. Tämä terassikin on niin ihana, että kyllä tässä mielellään jonkun kesäillan istuskelisi hyvän kuohuvan kera.n8.jpg

Iloinen seurue miinus Anna, joka otti kuvan.

Näsilinnassa on myös uusi terassimenu muuten, mikä on vielä meillekin mauiltaan mysteeri. Pitäskin tässä joku kaunis päivä suunnata taas Näsilinnammäelle ja ottaa sekin haltuun!

– Muijat

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen