Parsamenun makusteluu Stefan´sissa

Moro!

Se on parsakausi parhaimmillaan ja muijat pääsi avaamaan sen Stefan’s Steakhousen parsamenua maistellen. Tää parsamenu on Tampereella Stefan’sin lisäksi myös Ristorante Comossa ja Bodega Saludissa hieman kunkin paikan omaa tyyliä mukaillen.

1461266354208.jpg

Menu näytti heti todella lupaavalta. Me päästiin maistelemaan kirjolohta, vasikkaa ja jälkkäriä, joten siika ja savustettu kananmuna jäivät vielä mysteereiksi meille.

1461266297347.jpg1461266417712.jpg

Hapokkaat ja raikkaan hedelmäiset viinit sopii kuulemma hyvin parsan seuraksi, mutta tanniiniset eivät niinkään.

1461266514129.jpg

Parsamenu oli Suomen kokkimaajoukkueen ja Chipsters-elintarvikeyhtiön yhdessä suunnittelema ja toteuttama. Kuvassa Jarkko Pulkkinen, Mats Sjöblom ja Susanna Paavilainen.

1461266710799.jpg

1461266745446.jpg

1461266871827.jpg

1461266943561.jpg

1461266985647.jpg

1461267039166.jpg

Tää menun esittely oli pressitilaisuus, jossa ruoka oli tollai buffetmaisesti esillä. Ollaan nähty kuitenkin muiden bloggaajien postauksista, että Stefan´sissa tarjoiltavat annokset on ihan reiluja ja sopivan kokoisia kolmea ruokalajia ajatellen.

1461267074793.jpg

Anna onnistui kyllä kasaamaan omalle lautaselleen nää ruoat aika nätisti, mutta ne näemmä on vieläkin nätimmin niissä oikeissa annoksissa esillä. Tästä nyt ei ihan oikeaa kuvaa siis annoksista saa, mutta mausta voidaan kertoa sen verran, että kaikki oli huippuhyvää. Parsa maistui, bearnaisekastike oli hyvää ja vasikka täydellisen kypsyistä. Todellinen yllättäjä oli kuitenkin maa-artisokkapyree, minkä vuoksi jo pelkästään voi valita tuon vasikkapääruoan. Ei missään ikinä koskaan oo ollu niin hyvää ja pehmeää maa-artisokkapyreetä ku tuolla.

1461267142894.jpg

Raparperijälkkäri oli mukavan pirtee ja raikas lopetus. Oikeessa annoksessa tuota jogurttikreemiä ja -jäätelöä sekä valkosuklaata on runsaasti enemmän, mikä onkin hyvä, koska se ois ollu meidän ehkä ainut moite tässä kun sitä oli niin niukasti.

stefan_mujat_kippis-768x512.jpg

Tässä kilistellään Savusuolaa-blogin Janican ottamassa kuvassa.

Parsa oli nyt kotoisin Keski-Euroopasta, mutta äitienpäivän tienoilla saadaan kuulemma kotimaista tavaraa pöytään.

Onko kukaan käynyt maistelemassa jo noiden muiden ravintoloiden parsamenuja? Mitä ootte ollut mieltä?

 

Nägyy,

-Muijat

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Tampereen Työväen Teatteri ja Ravintola Pyy

Moro!

Tampereen Työväen Teatteri järjesti yhdessä Ravintola Pyyn kanssa bloggaajille viime viikolla hauskan illan, jossa me päästiin myös tutustumaan teatterin kulissien taakse ja katsomaan tulevan ohjelmiston avoimia harjoituksia.

lavalla.jpgOli hauska kuulla faktoja teatterin tekemisestä ja päästä tonne lavalle seisomaan. Ei sitä jotenkin tuu ehkä niin ajatelleeksi katsomosta käsin, että noi lavasteet on niin valtavia. Tuon lattian allakin on kaksikerroksisen talon verran tilaa, josta osa lavasteista nousee.

TTT2.jpg

TTT5.jpg

TTT6.jpg

TTT1.jpgEsitysten puvut suunnitellaan aluksi piirtämällä niistä tälläset hienot kuvat. Näiden perusteella puvut kaavotetaan ja tehdään näyttelijöiden mittojen mukaan vain yhden sovituksen turvin. Taitavaa väkee, ei voi muuta sanoa!

TTT7.jpg

Puvusto oli kyllä aivan valtava ja ihan semisti ahdisti ajatus, että kaikki puvut ja koko varasto on työntekijöiden päässä eikä mitään ole missään ylhäällä.

TTT8.jpg

TTT9.jpg

Seuraavaa puvuston kirppistä ootellessa!

Lopuksi päästiin katsomaan teatterin ensi-iltaan tulevien musikaalien avoimia harjoituksia. Lavasteet, puvustus yms. ei ollut vielä ihan valmiina, mutta näistä pienistä näytteistäkin sai hyvän kuvan jo siitä mitä on tulossa.

TTT27.jpg

Heti alkuun nähtiin näytteitä Kilpakosijat-näytelmästä, jonka kansanmusiikkimaiset sävelet upposivat kyllä näihin katsojiin. Mukavaa vaihtelua nähdä tälläisiäkin säveliä lavalla, minkä lisäksi esitetyistä kohtauksista monet oli aivan superhauskoja! Tämä on kyllä pakko päästä syksyllä katsomaan kunhan tää tulee ensi-iltaan 23. syyskuuta.

TTT26.jpg

Lauri Viidan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta, minkä kunniaksi Heikki Salo on kirjoittanut 25. lokakuuta ohjelmistoon tulevan musiikkinäytelmän Viita 1949. Näytelmän ohjaa Sirkku Peltola ja musiikit siihen on sävältänyt niinkin mahtava nainen kuin Eeva Kontu.

TTT28.jpgVuoden 1929 Berliiniin sijoittuva Cabaret edusti perinteisempää musikaalia. Tämä oli ainut näytelmä, jonka lavasteista ja puvustuksesta päästiin saamaan jo vähän enemmän esimakua, ja hyvältä näytti. Ensi-ilta tällä Showlla on 1. syyskuuta.

Käytiin porukalla syömässä papinkadulla sijaitsevassa Ravintola Pyyssä.

TTT10.jpg

TTT11.jpg

Aluksi vähän kuohuvaa ja savulohi-mätitartar paahdetulla saaristolaisleivällä. Nam!

TTT12.jpg

Valkosipuli-tomaattibruschettaa.

TTT14.jpg

Ihanan tiriseviä jättirapuja Chimichurri-öljyssä oli kyllä muijien mieleen!

TTT13.jpg

Hölökyn kölökyn.

TTT15.jpg

TTT16.jpg

Pääruoaksi syötiin voissa paistettua kotimaista kuhaa ja lakka-voikastiketta uunijuureksien kera. Tää oli niin hyvää! Ekaa kertaa tuli sellanen olo, että vois oikeesti tilata jopa kalaa lihan sijaan vaikka ne olisikin saman hintaisia. Siis niin hyvää! Ihanan pelkistetyt ja puhtaat maut.

TTT17.jpg

Runot koristi laseja mukavana yksityiskohtana.

TTT18.jpg

Coeur de filet Provencale – Kokonaisena paistettua häränsisäfileetä Kaakinmaan tapaan. Rosamunda-perunaa, tuoreita kasviksia, punaviinikastiketta, valkosipulia ja aitoa Cafe de Paris -makuvoita. Annos tehdään ravintolassa romanttisesti kahdelle, mutta tässä sitä on ilmeisesti kuudelle. Aivan taivaallisen hyvää!

TTT19.jpg

TTT20.jpg

<3

TTT21.jpg

Jälkkäriksi muun muassa papinkadun lättyjä, lakkahilloa ja chili-suklaa jäätelöä.

TTT22.jpg

Mukavan raikasta Cava-artesaanisorbettia ja melonia. Sopii hyvin jälkkäriksi niille, jotka eivät ole niin makean perään.

TTT23.jpg

Kolmas jälkkäri, jota maistettiin oli valkosuklaapannacotta ja omena-siiderikompotti. Tämä oli tosi makea, ja tuota vanukasta ois voinu ehkä siksi olla enemmänkin (ja siksi että se on niin hyvää). Hyvä jälkkäri tämäkin!

TTT24.jpg

TTT25.jpg

Pyyssä on lounastakin, jota ollaan kuultu kehuttavan. Vähän syrjäisemmästä sijainnista huolimatta ihmiset on löytäneet Pyyhyn, koska tiistai-iltanakin klo 17 monessa pöydässä oli ruokailijoita ja kuultiin ravintoloitsijalta, että viikonloppuisin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Pyy + Työvis on muuten siinä mielessä aika toimiva kombo, että nehän on ihan lähellä toisiaan. Menkää siis teatteriin ja käykää syömässä! 

Kivaa viikonalkua!

– Muijat

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen