Pyyhekauppa Lina – Sekaisin Hamam-pyyhkeistä

Moro!

Tampereella Aleksanterinkadulla sijaitseva Pyyhekauppa Lina täytti toukokuussa kunnioitettavat viisi vuotta. Kysymys kuuluukin, että miten ihmeessä me ei olla aikaisemmin huomattu tätä ihanaa liikettä? Nyt onneksi päästiin tutustumaan Linaan yrittäjä Anne Caglayan opastuksella.

Linassa ei myydäkään mitään perus froteepyyhkeitä vaan kauppa on pullollaan hamam-pyyhkeitä mitä ihanimmissa väreissä. Hamam-pyyhkeitä on käytetty turkkilaisissa kylpylöissä jo satoja vuosia. Perinteiset hamam-pyyhkeet ovat tehty puuvillasta ja isokin pyyhe viikkaantuu pieneen tilaan helposti. Ne myös kuivuvat nopeasti, joten nämä pyyhkeet ovat aivan täydellisiä ottaa matkalle mukaan. Esimerkiksi Annukalla Balin reissulla nämä pyyhkeet olivat ainoat, jotka onnistuivat kuivumaan kosteassa ilmassa riisipeltojen keskellä.

Linan tuotteiden valmistajat ovat pääosin perheyrityksiä ja Anne on itse vieraillut kutojien luona useasti ja tuntee heidät henkilökohtaisesti. Pyyhkeet valmistetaan ekologisesti ja eettisesti.

Linasta löytyy perinteisten pyyhkeiden lisäksi kylpytakkeja, peittoja, laudeliinoja ja pöytätabletteja. Monikäyttöisyytensä lisäksi nämä sopivat kyllä ulkonäkönsä puolesta sisustamiseenkin.

Pyyhkeitä löytyy jo aika monissa erilaisissa kuoseissa, mutta tämä raidallinen Ranta-malli on kaikista ylivoimaisesti suosituin.

Valinnanvaraa pyyhkeissä on todella paljon! On ohuempia ja paksumpia pyyhkeitä, isoja pyyhkeitä, pienempiä ja käsipyyhkeitä. Hamam-pyyhkeet ovat kooltaan aika suuria, minkä vuoksi lasten pyyhkeestäkin on tehty sen kokoinen, että se on lapsille suuri. Pienempi pyyhekin on siis niin iso, että sitä käyttää helposti aikuinenkin. Käsipyyhe on juuri soppeli käsipyyhkeeksi, mutta sekin käy mainiosti myös kietaistavaksi märkiin hiuksiin suihkun jälkeen. Anne kertoi, että jotkut käyttävät pyyhkeitä myös huiveina.

Saatiin Linan tuotteita myös itsellemme, että päästiin testaamaan niitä käytännössäkin. Anna on aivan rakastunut hamam-kylpytakkiinsa ja keltaiseen hiuspyyhkeeseen, jonka alla kiharat hiukset kuivuvat nopeasti ilman, että niistä tulee pörröiset. Kylpytakki tuntuu ihanan kevyeltä päällä eikä ole yhtään hiostava.

Jännää piristystä sekä hyvää oloa tuo päivään kun tälläiset arkiset ja jokapäiväiset asiat ovat laadukkaita. Vähän kuin pääsisi kylpylään joka päivä.

Annukalla näitä pyyhkeitä on ollut jo parisen vuotta käytössä, joten mukaan tarttui liikkeestä pyyhkeiden ja kylpytakin lisäksi testiin aivan ihana torkkupeitto. Täydellisen kevyt mutta silti niin lämmin peitto, jota on ollut kyllä mukava uuden kämpän olohuoneessa katsellakin.

Voidaan kyllä ihan vilpittömästi suositella Linassa pistäytymistä. Annukka on paasannut näistä tuotteista ystävilleen jo jonkin aikaa,ja niin vain Annakin ihastui heti ekasta käyttökerrasta lähtien. Pieni varoituksen sana myös, että näihin pyyhkeisiin voi jäädä koukkuun…

-Muijat

koti sisustus hyva-olo suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *