Ravinteli Huber – Rieslingviikot 2019

Moro!

Riesling ja Spätburgunder -viikot starttasi tänään ja kestää ravintoloissa aina 26.5. saakka. Me päästiin jo ennakkoon viime viikolla maistelemaan tamperelaisiin ravintoloihin mitä viinejä he olivat valinneet listalleen ja millaisia ruokia niiden kanssa haluavat tarjota. Kierros oli meille siis ilmainen.

Ensimmäisenä käytiin ravinteli Huberissa, joka on tunnettu pääasiassa todella hyvistä liharuoistaan. Huberin etusivullakin se jo lukee, Huber on ravintola lihansyöjälle ja hänen kavereilleen. Huber oli ottanut listalleen neljä saman talon, J.B. Beckerin, Rieslingiä.

Viineissä maistui kivasti se, että valmistaja oli niissä sama. Sokerien määrä vaihteli kuitenkin erittäin kuivasta aina makeaan saakka. Yleensä me ei olla makeiden viinien ystäviä, mutta jotenkin kaikista makeinkin Riesling onnistui kyllä kantamaan sokerinsa hyvin kun viini oli juuri sopivan viileää ja hapokasta.

Huber ei ollut lähtenyt tekemään viineille mitään omaa menua. Me maisteltiin viinien kanssa kolmea erilaista alkuruokaa, joita Huberissa on listalla. Annoskoot ovat muuten asiakkaan tilatessa vähän isommat kuin nämä meidän maisteluannokset, pienenä sivuhuomiona.

Parsakausi näkyi ravintoloissa nyt isosti ja täälläkin oli tarjolla parsaa vaikka menua ei oltukaan Rieslingejä varten erikseen viilattu. Tässä siis valkoista parsaa voikastikkeella kirjolohenmädin kanssa. Tai-vaal-lis-ta. Oiskohan tässä ollut koko ravintolakierroksen parhaat parsat? Voitais väittää, että kyllä. Ainakin niistä annoksista, joissa parsa oli joko paistettu tai keitetty eli tarjoiltu kokonaisena eikä esimerkiksi keittona tai paloina risotossa.

Tartar, kananmunaa ja sipulia. Tämäkin alkupala oli todella hyvä, mutta tämän kanssa ei silti ehkä ihan ekana kyllä valkoviiniä tilattaisi. Ainakaan sitä makeinta.

Tämä oli alkupalojen aatelia! Lämminsavustettua nieriää, skagenia ja mallasta. Jo tämän takia Huberiin kannattaa nyt mennä Riesling-viikkojen aikaan, koska tämä alkupala sopi niiden kaikkien neljän viinin kanssa niin hyvin yhteen. Tähän jäi himo. Saiskohan tämän tuplana…

Huberiin kannattaa toki mennä muutenkin, mutta nyt Riesling ja Spätburgunder -viikkojen aikaan etenkin mikäli mielii maistella erinomaisia Rieslingejä. Voidaan suositella tämän ravintolan tekemiä valintoja ainakin sellaisille valkkarifaneille, jotka tykkää kunnon hapokkuudesta ja rakastaa Rieslingejä niin paljon, että haluaa tilata valkoviiniä myös liharuokien kanssa.

-Muijat

Ps. Nämä herkkuviikot ovat siis käynnissä tällä hetkellä monien kaupunkien lukuisissa eri ravintoloissa. Viinin ja hyvän ruoan ystäviä kehotetaan käymään tsekkaamassa mukana olevat ravintolat Rieslingviikot 2019 -sivuilta.

kulttuuri ravintolat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *