Ravintola 931 eli Ysäri ja uudet ruokakujeet!

Mansen Muijat

Moro!

Käytiin tuossa Ravintola 931 eli ysärissä, joka sijaitsee ihanalla paikalla Kehräsaaressa. Ysäristä on aina saanut aivan taivaallisia salaatteja ja nyt ruokapuoleen aletaan keskittyä entistäkin enemmän. Päästiin maistelemaan vähän Ysärin uusia tuulia ennen ku ne on ees listalle ehtiny. Maanantaista eteenpäin alkaa kuulemma saamaan näitä uusia salaatteja, mutta kokonaisuudessaan uusi menu lanseerataan vasta muutaman viikon kuluttua. Luvassa entistäkin herkullisempia salaatteja, quesadilloja ja päivän juustoja, jotka on vaihtuvia. Pullapuoleenkin aletaan keskittyyn ja jatkossa ysäristä tulee saamaan Pyynikin näkötornin munkkeja. NAM.

Ysäristähän saa siis todella hyviä kahveja myöskin (ja drinkkejä, ja viiniä...ja skumppaa...). Latet tässä framilla.

Ihanat näkymät ikkunasta.

Marokkolainen salaatti. MITÄ IHMETTÄ MEIDÄN SUUSSA TAPAHTUU! BILEET! Tää oli aivan sairaan hyvää. Kikherneitä, manteleita, couscousia, taateleita, korianteria, chiliä, appelsiinia. Aivan siis tajunnanräjäyttävää. Seuraavana päivänä Annukka haki tästä myös jonkun version kotiinvietäväksi ja yritti sitäseuraavana päivänä versioida myös kotona, mut ei tullu niin hyvää ku tää.

Perunarieskaa, jonka sisällä pulledporkia, punasipulia ja oisko juustookin vähäsen ollu. Aivan älyyttömän herkkuu oli tääkin. Ihanan sellanen vähän niinku makee ja pehmonen toi leipä ja sitten suolaisen makea sisus. Perunarieska oli Penttilän tilalta, joten lähiruokaa tuetaan vahvasti.

Ysärin fetasalaatti. Kommentoitiinkin, että on vaikeaa saada fetasalaatti maistumaan oikeesti kreikkalaiselta salaatilta, mutta tää maistu! Hyvää fetaa, salaattia, marinoituja paprikoita, hyvää öljyä, joka maistu vähän sitrukselle ja muille salaisille ainesosille (=tänkään kopioiminen kotona ei onnistunu). Sitten toi jogurtti tossa vieressä niin huhhuh. Tähän tulossa kuulemma vielä joku rapee juttu, ehkä pähkinää tai paahdettua leipää tai kumpaakin.

Annukka valmiina aterioimaan! Ysärin äijät siä keittiössä ideoimassa Chef Santerin kanssa.

Ahlmanin juustoo ja hilloo. Ihana päätös maistelulle.

Nää salaatit mitä maisteltiin, oli vielä kehittelyasteella ja ihan ekat versiot, mitä lautaselle on ajatuksista laitettu. Todella lupaavalta vaikuttaa! Maanantaina saa siis jo jotain, mutta ajatuksena herroilla oli se, että menu on vaihtuva ja liitutaululle kirjotetaan, mitä milloinkin on saatavilla. Jos kaikki tulee olemaan näin hyvää, niin suositellaankin aina kokeilemaan erilaisia juttuja eikä juurtumaan johonkin varmaan, niinkun esimerkiksi aina hyvään halloumisalaattiin, niinku me. Tästä eteenpäin meki luvataan kokeilla kaikkee! Ellei sit listalla oo toi marokkolainen salaatti, koska sillon otetaan aina vaan se...hehhe.

Chef Santeri, joka oli tuolla ideoimassa uutta menua, niin on myös Tampere Food Clubin takana. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa ja seurata niin Facebookissa kun Instagramissakin tuota. Koko ajan kaikkia herkullisia uutisia Tampereelta. Kyllä pysyy kärryillä kuulkaas kulinaristisista must try -hommista ja muista kivoista jutuista.

Tulipa muuten nälkä taas.

Ihanaa lauantaita!

- Muijat

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Ah! Kiitosta taas vinkistä! Pakko mennä!! !

;)

Just tulin hölkältä pyynikiltä kaffeelta (ensinkin, siäl o pualet halvempaa) ja o nälkä! 

Himosaunoja painelee Rajaportille ;)

Joks ootte testanneet?

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Ollaan testattu, pitääkin tehdä siitä juttu tässä lähiaikoina! :)

minna

Kiitos aamun sydänkohtauksesta, mä nimittäin kauhistuin, että olisivat poistaneet vanhoja annoksia listalta uusien tieltä - onneksi ei sentään! Jos jotain Tampereelta näin ulkomailla ollessa kaipaa, niin Ysäri on kyllä listan ykkönen. Kesällä sitten taas...

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Haha :D Juu ei kokonaan, mutta aina ei ole listalla samoja juttuja saatavilla, että sinänsä homma vähän muuttuu :) Mutta kaikki uudetkin salaatit oli niin hyviä, että rohkeesti vaan testaamaan!

Intiaani-Joonas (Ei varmistettu)

Aijai, nam saatana! Toisaalta vähän harmittaa jos just ne entiset salaatit poistuu listalta kokonaan, koska ne todella on ollu aivan ylivoimasesti kaupungin parhaita salaatteja.

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Ei siis kuulemma poistu kokonaan, mutta ei tuu olemaan mitään tiettyä listaa! Liitutaululle kirjotettuna aina vaihtuvat päivän salaatit, päivän juustot, päivän quesadillat ja pulla (pyynikin näkötornin munkki). Eli siis välillä on näitä uusii järkkyhyvii ja sitten välissä vanhoja klassikoita elikkä vanhoi järkkyhyvii :D Huali pois!

- Annukka

Intiaani-Joonas (Ei varmistettu)

Huh huh, kivi viärähti syrämmeltä.

Kommentoi