Ravintola Näsinneula – Rieslingviikot 2019
Moro!
Nyt täytyy myöntää, että ollaan säästelty parasta viimeiseksi. Meidän tämän vuoden Riesling-viikkojen kohokohta oli nimittäin Ravintola Näsinneula.
Konjakki-maitovaahto toi mukavan omaleimaisen maun tähän täyteläiseen korvasienikeittoon. Vähän hiekka narskui hampaissa, mutta se on sellasta. Tämä oli silti ihanata.
Maximin Grünhaus Abtsberg Riesling Spätlese 2017. Täykky!
Perus näky näissä kinkereissä. Kaikki kuvaa ja somettaa.
Valkoista parsaa ja briossia kera hattaraisen raparperivaahdon. Voitte vaan kuvitella. Juhlat suussa!
Grans- Fassian Cuveé 9 2016. Tämäkin viini oli aivan täys kymppi.
Paistettua siikaa, siianmätivinegretteä ja parsarisottoa. Monesti on ollut puhetta Näsinneulan täydellisistä kala-annoksista eikä tämän kertainen annos ollut poikkeus. Kalassa oli täydellinen kypsyys, ihanan rapsakka pinta ja suolat kohdillaan. Parsarisotto sopi kaveriksi erittäin hyvin ja mites toi mäti, aijjettäh!
Paulinshof Figaro Riesling Feinherb 2017. Tää puolikuiva viini sopi tosi kivasti kalan kanssa.
Vaniljabavaroise ja raparperisorbettia. Tämä oli meidän suosikkijälkkäri tällä kierroksella. Ei liian makea, mutta juuri sitä mitä ruokailun päätteeksi tekee mieli. Koostumuksestakin löytyin täydellinen yhdistelmä pehmeää, rapeaa ja suussa sulavaa.
Borell- Diehl Riesling Auslese 2015. Makea ja ihanan hedelmäinen viini, joka tarjoiltiin jälkiruoan kanssa. Tämän voisi hyvin kuvitella kuitenkin sopivan myös tulisten ja mausteisempien ruokien kanssa.
Hyvän ruoan ja viinin lisäksi Näsinneulassa on tämä ihana näkymä, joka vaihtuu ravintolan pyöriessä hitaasti. Näin mahtava näköala tuntuu aina vielä kruunaavan koko makuelämyksen sen lisäksi tietysti, että ruoka täällä on aina ollut häkellyttävän täydellistä.
-Muijat