Ravintola Periscope – Rieslingviikot 2019

Moro!

Rieslingviikkojen seukkailumme jatkuu. Nyt esittelyvuorossa Ravintola Periscope.

Periscopen makumaailman kuvaillaan olevan sekoitus paikallisia herkkuja ja makuja maailmalta. Useimmat annokset on tarkoitettu jaettavaksi. Paikkana Periscope on erittäin vaikuttavan näköinen ja seinän kokoisesta ikkunasta pilkottava maisema Tampereen kattojen ylle yksi kaupungin parhaista.

Ravintola ei ole tehnyt Rieslingviikoille omaa menua vaan sovittanut valitsemansa viinit omaan maistelumenuunsa.

Kastanjasiirapissa haudutettua kurpitsaa, kurpitsa-mantelipyrettä, pikkelöityä sinapinsiementä ja suolaheinää.

Punajuuritartar, tryffeliä, parmesaania ja vesikrassia.

Limellä ja korianterilla maustettuja jättikatkaravunpyrstöjä, grillattua limeä, suolapähkinää, punakaalia ja sriracha-jogurttia.

Karitsarilletteä, karamellisoitua omenaa ja grillattua mallasleipää.

Karamellisoitua dingley-dell possua, vihreä kardemummakastike ja makeassa soijassa paistettuja siitakesieniä. Possun seurana varhaiskaalia, kevätsipulia, chiliä ja riisiviinietikkaa.

Tamarindijäätelöä, sitruunaruohokinuskia, ananasta ja kookoskeksiä.

Herukanlehtisiirapilla maustettuja marjoja, rahkasherbetti, kauracrumblea ja mehiläisten keräämää siitepölyä.

Periscopen ruoka ei valitettavasti tällä kertaa tehnyt suurta vaikutusta. Osa annoksista oli oikein hyviä ja osa jäi lautaselle, ja näin on ollut aiemminkin. Toivottavasti näin hieno paikka saisi ruokaansa hieman tasaisempaa laatua.

Tällä kerralla possu ja jättiravut olivat hyviä. Lohiannos, josta ei ole nyt edes kuvaa, maistui syömäkelvottomalta. Meidän pöydässä istui kymmenkunta jollain tavalla ruokaa puoliammatikseen arvostelevaa ihmistä, ja kaikkien mielestä lohi oli joko mennyt jotenkin pieleen tai oli jopa pilaantunutta. Tarjoilija oli tosi ystävällinen ja palautti kaikki maisteluannokset keittiöön. Hän palasi kuitenkin hetken kuluttua ja kertoi kokkien maistaneen annosta ja todenneen, että lohi ei ollut pilalla vaan se oli juuri sellaista kun sen kuuluikin. Ei tiedetä kumpi nyt on pahempi. Se, että meille olis lähetetty pilaantunutta kalaa vai tämä, että annos oli kokin mielestä juuri sellaista kuin piti. Hämmentävää.

No mutta, ei se lohi meidän tunnelmaa latistanut missään nimessä! Jälkkärit oli oikein maittavia ja palvelu ja viinit sen sijaan olivat kunnossa.

Kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa ainakin Dautel Rosé –viini, josta me tykättiin todella paljon. Sen voi nautiskella aurinkoisena päivänä vaikka Periscopen ihanalla kattoterassilla!

-Muijat

kulttuuri ravintolat tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma