Ravitsemisliike Aisti – Rieslingviikot 2019

Moro!

Myös Hallituskadulla sijaitseva Ravitsemisliike Aisti on lähtenyt mukaan Riesling-viikoille ja valinnut viinilistalleen paljon ihania viinejä. Aisti oli tehnyt viikkoja varten myös kolmen ruokalajin menun, joka me maisteltiin läpi.

Aistista saa monien eri saksalaisten tilojen viinejä, mutta me maisteltiin menun kanssa niistä kahta. Ensimmäinen oli tämä Weingut Alexander Laible Riesling, joka oli ihanan paahteinen, tamminen ja tosi täyteläinen. Yksistään tää vois olla seurusteluviininä vähän liiankin tymäkkä, mutta alkupalan kanssa sopi kyllä todella hyvin yhteen.

Alkuun saatiin savukalaterriiniä, tilliä ja parsaa. Todella ihanan makuista ja aika suolaista. Meidän maisteluannos oli hieman pienempi kuin minkä asiakas tulee tilatessaan saamaan, mutta ei me oikeastaan edes kaivattu suurempaa annosta just sen suolaisuuden vuoksi. Viinin hapot tasapainotti tän annoksen savuisuutta kyllä niin kivasti, että kokonaisuus oli aika täydellinen.

Pääruoan kanssa Franz Hahn Pfalz Riesling. Oikein toimiva, aika sellanen perushyvä Riesling.

Päivän kala, tryffeli ja parsa. Tämän annoksen kaunis ulkonäkö antoi odottaa maultakin vähän enemmän. Kroketin kuiva koostumus oli jotenkin niin hallitseva, että ohut kastike ei riittänyt annosta oikein kostuttamaan ja vaalea kalakin jäi siinä jalkoihin.

Valkosuklaaterriini ruusujäätelöllä. Tämä jälkkäri oli monien mielestä koko kierroksen paras. Henkilökunta kertoikin, että osa asiakkaista pistäytyy toisinaan ravintolassa ihan vaan jälkiruoalla ja lasillisella viiniä. Ymmärretään kyllä miksi!

Koko kolmen ruokalajin menu kustantaa 40e ja se on saatavilla ravintolasta aina 1. kesäkuuta saakka.

-Muijat

kulttuuri ravintolat tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *