Riesling & Spätburgunder -teemaviikot 2017: Ravintola C

Moro!

Seuraavaksi esitellään teille meidän Riesling & Spätburgunder -teemaviikkojen seuraava kohde eli aina niin ihana Ravintola C, jonne rantauduttiin koko Tampere Food Club bloggers -porukan kanssa. C:ssä on suunniteltu Riesling-viikoille kuuden ruokalajin menu (68€) johon on tarjolla kaksi erilaista viinipakettia (57€). Ihan koko menua ei tällä kertaa maisteltu, joka oli hyvä, sillä muuten olisi saattaneet napit lennellä ja jääpähän teillekin jännättävää.

c1.jpg

Alkuun vähän friteerattuja salvianlehtiä.

img_7351.jpg

Aluksi kilisteltiin Sekthaus Solter Rose Brut -kuohuvalla, joka sopii oman suosituksensa mukaan etenkin liharuokien ja rasvaisen kalan kaveriksi. Meidän mielestä se sopi kyllä aikalailla kaiken kaveriksi, koska maisteltiin sitä pienten annosten lomassa. Kuhanposkea sisältävään annokseen tämä oli kaiketi ensisijaisesti tarkoitettu, mutta eihän kukaan voinut odottaa siihen asti kun se annos tuli vasta vähän myöhemmin. 

Toinen viini, jota maistettiin, oli Heroux Akuutti Riesling. Nimensä mukaisesti viini sopii kuulemma akuutteihin tilanteisiin eli siis ihan mihin vaan. Tämä raikas ja hedelmäinen viini suositellaankin nauttimaan ihan seurustelujuomana ja kala- tai kasvisruokien kanssa.

c2.jpg

Tässä meillä on possunnahkaa, kuusta ja vuohenputkea. Aikas rapsakka ja maukas suupala!

c3.jpg

Tästä herkusta löytyy pariloitua kuhanposkea kanaemulsiolla, pikkelöidyillä mustaherukan silmuilla ja pinaatilla. 

c4.jpg

Etikassa säilöttyä sipulia haudutettuna, maa-artisokkapyreetä, koivunlehtiä, pinaattiöljyä ja voikastiketta.

img_7344.jpg

c7.jpgSitten olikin vuorossa aikamoinen maku-pommi; heinillä savustettua hauenmätiä, heinäkeksiä, mallaskreemiä, 18 kk kuivattua possunniskaa, kuivattua puolukkaa ja ylikypsäksi haudutettua selleriä. Ei oltu säästelty mätiä tässä annoksessa! Joku voisi olla sitä mieltä, että sitä oli liikaakin, mutta me sanotaan, että se ei ainaskaan loppunut kesken.

c8.jpg

Maistelun kruunasi vielä lopuksi ihanan leikkisä hattaraan pyöräytetty mustaherukkatikkari. Tikku oli mustaherukan oksasta ja tikkarissa kermainen pehmeä mustaherukkatäyte valkosuklaakuorrutteella.

C:stä löytyy kyllä aina herkkuja kaikille aisteille. Lautasella on aina jotain uutta ja kekseliästä. Ilkka Isotalo veti tälläkin kertaa koko porukan hiljaiseksi annoksillaan ja mukavan seesteinen ilme löytyi jokaisen maistelijan naamalta. Se ei tällä kertaa ollut pelkästään lukuisten nautittujen riesling-annosten syytä.

Riesling & Spätburgunder -teemaviikot järkätään siis 8.-20.5.2017 seitsemättä kertaa ja Tampereella on mukana 11 ravintolaa. Esitellään tällä viikolla teille viiden ravintolan tarjontaa, joten stay tuned!

-Muijat

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma