Riesling & Spätburgunder -teemaviikot 2017: Ravintola Henriks

Moro!

Vielä olisi pari Ravintolaa esittelemättä meidän Riesling-viikkojen kierrokselta. Nyt vuoronsa saa Ravintola Henriks, jossa on tarjolla Riesling-viikkojen ajan neljän ruokalajin keväinen menu. Ravintolassa voi pistäytyä myös ihan vain lasillisella, jos ei nälätä. Vaikka me ei kyllä ymmärretä miksi jotain ei nälättäisi.

h1.jpg

Heti kärkeen saatiinkin maistella uudenlaisia makuja. Nimittäin siikaa kahdella tapaa (savustettuna ja sokerisuolattuna), paistettua varhaisperunaa, pikkelöityä kurkkua ja verigreippisorbettia. Jos ei itse oltaisi maistettu ei välttämättä uskottasi, että noin hyvin sopii sorbetti kalan kanssa, mutta kylläpä vaan sopii! Mahtava annos tämä. 

Alkuun maisteltiin viineistä mukavan hapokasta Schmitges Crémant Brutia.

img_7338.jpg

h2.jpg

h3.jpg

Seuraavaksi Valkosuklaa-nokkossorbettia. Tämä sorbetti ei taas ollut ihan muijien makuun. Voi olla, että mieleen tuli liikaa spirulina-flashbackeja ja viherjauhe sorbetin muodossa. Sorbetti olisi meidän mielestä kaivannut ehkä enemmän raikkautta tai sitten sitä valkosuklaisuutta. Vai oisko liika suklaisuus vieny tän makupaletin nollaajaksi kaiketi tarkoitetun annoksen sitten liian jälkkärimäiseksi, ehkä. 

h4.jpg

Pääruokana pöytään tuotiin 56-asteiseksi kypsennettyä vasikkaa, korvasienimuhennosta, varhaiskaalia ja sitruunavinaigrettea.

Tämän annoksen kanssa saatiinkin sitten meidän kierroksen ainoa punaviinilasillinen Weingut Neissin marjaisan Spätburgunderin muodossa. Olipa aika ihanaa juoda hyvää punkkua kaikkien näiden hapokkaiden valkkareiden lomassa.

h5.jpg

h6.jpg

img_7336.jpg

Viimeisenä maistettiin vielä Schmitgesin Grauschieferiä, joka oli niin ikään todella mainio viini. Jälkiruokana menussa oli mansikka-pannacotta, basilikasorbettia, raparperia kahdella tapaa. Kolmas sorbetti tällä kattauksella toimi taas todella hyvin. Jokainen komponentti oli herkullinen erikseen ja yhdessä. Oikein hyvä lopetus!

Kaiken kaikkiaan Henriksin menusta jäi jotenkin todella kesäinen fiilis. Kaikki viinit oli jotenkin tosi pirtsakoita ja saattaa olla, että myös noilla kylmillä sorbeteilla oli vähän osuutta tämän mielikuvan syntymisessä. Tämä menu Henriksissä kustantaa 44e ja siihen suunniteltu viinipaketti on 35e. Menu on tarjolla lauantaihin saakka, joten vielä ehtii! Ja eikös nyt luvattukin mukavan kesäistä viikonloppusäätä niin sehän meinaa, että tämä menu käy siihen kun nyrkki silmään!

Glunglung!

-Muijat

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma