Riesling & Spätburgunder -teemaviikot 2017: Ravintola Näsinneula

Moro!

Tämä keväthän on aevan ihanaa aikaa ainakin ravintoloissa kävijöiden kannalta mikäli Rieslingit ja parsa maistuu. Meillehä ne maistuu! Käytiin kiertelemässä Riesling ja Spätburgunder -teemaviikkojen tiimoilta Tampereella Kipparin morsian -blogin Minkan kanssa ravintoloita ja tässäpä meidän kokemukset Näsinneulasta.

n2.jpg

Näsinneula on kyllä paikkana niin ihana. Tähän näkymään ei voi kyllästyä koskaan eikä siihen, että maisema vaihtuu kun ravintola pyörii. Hetkisen saattaa pieni liike huipata, mutta jännästi siihenkin vaan sitten tottuu.

n1.jpg

n9.jpg

Alkuun maisteltiin kuivaa roseeta, joka sopi kyllä aivan mainiosti maalaisterriinin ja päärynächutneyn kera. Ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen juoda roseeta tollasen aika riistaisen annoksen kanssa, mutta tää toimi makuparina kyllä niin kun nenä päähän ehkä jokseenki ton kirpsakan päärynän ansiosta.

n3.jpg

n10.jpg

Seuraava Riesling tuli myös Moselin laakson alueelta kuten toi eka roseekin. Tämän valkoviinin kanssa tarjoiltiin valkoista parsaa, paahdettua kukkakaalipyreetä, viiriäisenmuna ja siemenleipää. Tää oli aivan uskomattoman hyvä annos taas. Jotenkin niin tasapainoinen ja kaikki elementit sopi niin hyvin yhteen, että edes noi granaattiomenan siemenet ei tuntunu yhtään irrallisilta. Ja sanotaanko ny näin, että viiniäkään ei jääny lasiin sitten tipan tippaa.

n4.jpg

n11.jpg

Sitten oli vuorossa tämän menun ehdoton päätähti, eli haudutettua kuhaa, rakuunaa, parsarisottoa ja pikkelöityä raparperia. Tämän annoksen kanssa oli jälleen mainio viini, joka oli Raja Riesling 2013.

n6.jpg

Tätä annosta me muisteltiin vielä moneen otteeseen illan aikana. Tää oli vaan yksinkertaisesti niin täydellinen annos ihan yksinkin, mutta sen viinin kanssa kyllä sellanen yhdistelmä, johon haluis vielä palata.

n5.jpg

n12.jpg

Jälkiruoaksi oli kookosvanukasta, mansikkaa, paahdettua valkosuklaata ja valkosuklaasorbettia sekä mantelikeksiä. Tän jälkkärin kanssa tarjoiltiin Burgberg Auslese Riesling 2010 -viiniä. Tämä makupari vielä kruunasi tän menun, joka oli meidän mielestä aivan täydellinen. Yleensä keksitään kyllä kaikennäköistä hienosäätöehdotusta, joiden myötä maut ois voinu olla viä enemmän meille suunmukaiset, mutta kerrankin oltiin aika sanattomia. Näsinneula meni ja onnistui täydellisesti ja täysin yli odotusten, jotka nekin oli tosin jo valmiiksi aika korkeella.

n8.jpg

n7.jpg

Tämä neljän ruokalajin menu on Näsinneulassa tarjolla 5. kesäkuuta asti ja maksaa 56 euroa, minkä lisäksi viinipaketti tähän on 43 euroa.

Riesling & Spätburgunder -teemaviikot järkätään siis 8.-20.5.2017 seitsemättä kertaa ja Tampereella on mukana 11 ravintolaa. Esitellään tällä viikolla teille viiden ravintolan tarjontaa, joten stay tuned!

 

-Muijaset

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen Uutiset ja yhteiskunta