Riesling & Spätburgunder -viikot 2018

Mansen Muijat

Moro!

 

Se olisi taas se aika vuodesta kun parsa on parhaimmillaan ja Riesling-viikot päällä.

Saksan Viinitiedotus järjestää nyt kahdeksatta kertaa teemaviikot, joiden aikana mukana olevat ravintolat tarjoilevat erikoismenuja. Menut rakentuvat saksalaisen Rieslingin sekä punaisen Spätburgunderin eli saksalaisen pinot noirin ympärille.  Tänä vuonna 14 paikkakunnalta on mukana yli 50 ravintolaa. Tampereelta ravintoloita löytyy 11. Eli ei ihan heti lopu kesken, jos aikoo kaikki kiertää. Riesling-viikot järjestetään 14.-26.5.2018.

Tampere Food Clubin bloggaajat lähtivät jo perinteeksi muodostuneeseen tyyliin kiertämään Tampereella mukana olevia ravintoloita. Anna kävi tutustumassa Ravintola Näsinneulan ja Ravintola Henriksin teemamenuihin.

Tuntuu, että Riesling-viikkojen kierroksella on aina hyvä sää. Tai sitten se on vaan se viini. 

Ensimmäisenä käytiin Ravintola Näsinneulassa, jossa vietetään Riesling-viikkoja hieman pidemmällä kaavalla eli neljä viikkoa 14.5.-10.6.2018.

Alkuun valkoista parsaa ja korvasientä. 

Viininä Riesling Brut 2014, Weingut Dautel, Württemberg

Porotartar ja punajuurta.

Viinnä punainen Unplugged 2016, Weingut Kreutzberg, Ahr

Haudutettua kuhaa ja voikastiketta.

Viininä Illusion Eins 2017, Weingut Meyer-Näkel, Ahr

Näsinneulan kala-annokset eivät kyllä koskaan petä! Kuha ja parsa valmistettu aivan täydellisesti. 

Jälkkäriksi palsternakkaa ja raparperia. Todellinen loppuhuipennus! Kinuskisen palsternakan ja hieman happaman raparperin ansiosta annos ei ollut liian makea. Täydellinen yhdistelmä pariksi valitun makean jälkkäriviinin kanssa.

Viininä Norheimer Dellchen Riesling Auslese, LUISA 2007, Weingut Mathern, Nahe.

Meidän porukka! 

Ja tässä itse tähdet.

Näsinneulan Riesling-menun hinta on 56€ ja viinipaketti kustantaa 42€. Menu on tarjolla aina arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin koko päivän.

Sitten eikun taksi alle ja Ravintola Henriksiin, johon koko porukka kerääntyi kierrosten lopuksi. Henriksissä on Riesling-viikkojen ajan tarjolla kolmen ruokalajin menu.

Alkuun savustettua haukea ja parsakeittoa. Tämä oli ehdottomasti minun suosikkini tässä menussa. Kevyt parsakeitto ja savuinen hauki ovat aivan täydellinen yhdistelmä.

Viininä Mohr Riesling Trocken, joka on vegaaninen luomuviini. Mukavan raikas valinta annokseen.

Hiillostettua siikaa, varhaisperunaa ja korvasientä. Mukavan rustiikkinen annos, mutta ehkä asteen liian suolainen minun suuhuni.

Viininä Haus Klosterbergin Riesling 2016.

Jälkiruuaksi jugurttimoussea, raparperisorbettia ja mansikoita. 

Viininä Schmitgesin Treppchen Auslese 2016. Aivan ihana jälkkäriviini huumaavalla päärynän tuoksulla.

Henriksin menun hinta on 39€ ja viinipaketin 36€.

Riesling & Spätburgunder –viikot ovat siis vielä käynnissä viikon. Yllä olevasta kuvasta näkyy Tampereella mukana olevat paikat. Hyvää säätäkin lupaa niin eikun maistelemaan rieslingiä!

 

Terkkuja,

Anna

Kommentoi