Rieslingiä Rieslingiä!

Mansen Muijat

Moro!

Ne olis kuulkaa Riesling & Spätburgunder -teemaviikot nyt käynnissä 22.5. asti ympäri Suomea! Käytiin Tampere Food Clubin bloggaajien kanssa kiertelemässä ja maistelemassa Tampereen kohteet läpi. Jakaudutiin kahteen ryhmään, koska yhdeksän ravintolan testaaminen saman illan aikana ei ehkä olis ollut niin nautinnollinen kokemus. Toisen ryhmän reissusta voitte käydä lukasemassa Sivumaku-, Kipparinmorsian- ja Pullonhenki -blogeista. Meidän ryhmäämme kuuluivat Savusuolaa-blogin Janica, Emmi sekä Ripaus tryffeliä -bloggaaja Merja. Molemmat ryhmät kiersi neljä paikkaa erikseen ja lopuksi yhdistettiin voimamme Hella&Huoneessa. Tapahtuman ideanahan on, että mukana olevissa ravintoloissa pääsee maistelemaan erilaisia saksalaisia rieslingejä ja pinot noireja niihin suunnitellun menun tai annoksen yhteydessä. Lasilliselle voi poiketa myös tilaamatta ruokaa. Mansen ravintoloista on tänä vuonna edellä mainitun lisäksi mukana Ravintola Näsinneula, Gastropub Tuulensuu, Ravintola Henriks, Kitchen & Bar Dabbal, Champagne Bar Shanté, Ball Room & Masuuni, Ravintola C ja Finlaysonin Palatsi. Meidän ryhmä suuntasi näistä neljään ensimmäiseen. Ekana kohteena Näsinneula.

Alkuun keitto valkoisesta parsasta. Tää oli taivaallista!

Hirvipastramia ja punaherukkaa.

Haudutettua kuhaa ja vihreää parsaa.

Kuhan kanssa viininä oli Borell-Diehl Riesling Kabinett 2015, Weingut Borell-Diehl, Pfalz, johon koko porukka taisi rakastua.

Jälkkäriksi valkosuklaa Crème Brûlée ja mansikkaa.

Ravintola Näsinneulan menun hinta on 52€ ja viinipaketin saa kylkeen 38€.

Tuulensuu edusti ainoana pubina ravintoloiden seurassa, joten ruokia on aika mahdotonta mennä liiakseen vertailemaan toisiinsa. Meidän suosikki oli ehdottomasti carpaccio. Tuulensuuhun kannattaa suunnata jos kiinnostaa maistella viinejä hieman rempseämmässä tunnelmassa. Ja niissä viineissähän on sitten mistä valita! 

Muijat pääskin tämän kierroksen tiimoilta tutustumaann Henriksiin ihan ekaa kertaa. Ja oli sen verran hyvä kokemus, että täytyy mennä pian uudestaankin! Menun hinta täällä oli 39€ ja viinipaketin 26€ eli ei todellakaan paha.

Kylmäsavustettua nieriää, grillattua uutta perunaa, limeä ja rucolaa.

Kevätkananpoikaa, parsarisottoa ja pekonicrumblea. Oli muuten todella hyvää!

Sitten suunnattiin Lapland Hotel Tampere -hotellissa sijaitsevaan Dabbaliin.

Ankan rintaa, ankkarillette, palsternakkapyreetä ja savustettua omenaa. Tämä oli kyllä yksi parhaista pääruoista ja tämän kanssa tarjoiltu Dittelsheim Spätburgunder -punaviini vielä kruunasi annoksen.

Jälkkärinä jäädykettä, raparperia ja valkosuklaata sekä mukavan rapsakka sokeroitu herukanlehti.

Vipat vinetot vielä Dabbalissa ja nokka kohti Hella ja Huonetta.

Arto Rastas otti meidät hymyssä suin vastaan.

Alkuruoaksi saatiin siika-annos, jossa oli myös raparperia, fenkolia ja ranskankermaa.

Tämä Hella ja Huoneen leipä oli ihanaa!

Karitsanniskaa ja paljon punajuuriasioita pyreen, lastujen ja liemen muodossa. Tämä oli herkku ja sopi täydellisesti sen kanssa paritetun Meyer-Näkel "S" Spätburgunder -punaviinin kanssa.

Hella ja Huone yllätti tälläisellä välipiirakalla. Suolainen ja samalla makea kurpitsakakku oli koostumukseltaan mukavan pehmoista ja suussasulavaa.

Jälkiruoka oli koko illan paras täällä! Muijat lumoutui täysin noista suklaajutuista ja jaksaa jauhaa tästä edelleen. Annoksessa siis valkosuklaavanukasta, raparperisorbettia ja -vaahtoa, paahdettua valkosuklaakristallia, suklaalastuja ja korianteria. Kyllä, näköjään korianteri sopii oikeasti kaikkeen koska se toimi myös tässä jälkiruoassa.

Kannattaa tarkkailla noita ravintoloiden kotisivuja sillä näyttäisi siltä, että jotkut menut ovat tarjolla pidempäänkin kuin tuohon 22.5. asti.

Menkäähän maistelemaan viinejä ja kokeilemaan niiden kanssa yhteen soviteltuja ruoka-annoksia!

-Muijat

Kommentoi