Saatiinhan se Fafa's Tampereellekin!

Mansen Muijat

Moro!

Päästiin testaamaan nyt Manseenkin rantautunut Fafa’s. Oltiin kuultu jo etukäteen paljon hyvää Fafa’sista helsinkiläisiltä tutuilta – varsinkin kasvissyöjien puheiden perusteella. Itse päästiin ekaa kertaa maistelemaan näitä herkkuja jo Valoa Festivaaleilla, jolloin maut antoivat jo ensifiilikset siitä, että sinne on päästävä syömään heti kun se aukeaa täällä Tampereellakin.

Fafa’s sijaitsee Aleksanterinkadulla, joka tuntuukin nykyään olevan ihanien pienravintoloiden keskittymä. Kyseessähän on fast food –ravintola, mutta mitään perusmättöä ei ole kuitenkaan tarjolla: annokset on koottu tuoreista raaka-aineista ja annoskoot ovat niin tuhteja, ettei voi kuin ilahtua.

Bataattiranskalaiset ja tzatzikia.

Bataattiranskalaiset olivat piristävä vaihtoehto perinteisille ranskalaisille. Koostumukseltaan bataattiranut olivat sopivan rapsakoita ja upposivat muijien masuihin siitäkin huolimatta, että olo oli jo loppupuolella täysi. 

Ruokaa on moneen makuun: niin lihansyöjille kuin vegaaneillekin. Usein kasvissyöjäkansaa odottaa ikävä yllätys täydellistä falafelia metsästäessään: falafelit kun tuppaavat olevaan kuivia ja kovia pölleröisiä. Tätä ei kuitenkaan tapahdu Fafa’sissa – Muijien mielestä ruokapaikan parasta antia ovatkin juuri sen mehukkaat ja maukkaat falafelit.

Falafelia ja dippejä.

Fafa’sista saatava inkiväärijuoma oli aivan nappi vaihtoehto ruuan kylkeen!

Kabab meze sisältää salaattisekoitusta, tabulea, hummusta, matbuhaa, tzatzikia, paistettua munakoisoa, falafelia, tahinia ja paahdettua pita –leipää.

Kana, feta & tuore korianteri –pita. Mukana tomaattia, kurkkua, tabulea, salaattia, calamata-oliivipestoa ja tzatzikia.

Kanapitassa mainittiin tosiaan erityisesti korianteri mausteena, mutta valitettavasti se ei tullut maussa aivan läpi. Muijathan ovat aina hulluna korianteriin, joten sitä olisi saanut olla ronskimminkin.

Fafa’s on täydellinen vaihtoehto päivään tai iltaan, jolloin kaipaa nopeasti vähän freesimpää ja maukasta evästä, josta ei jää kuitenkaan roskaruuan jälkeinen tunkkainen olo. Sinänsä hyvä, että ravintolasta saa myös lihansyöjillekin ruokaa, jos on syömässä raavaamassa seurassa. Ainakaan pelkkä kasvisruoka ei siis jää syyksi jättää käymättä, jos kaverit ovatkin kiinnostuneempia tilaamaan lihavaihtoehtoja.

Fafas on tervetullut ja ihana paikka, ja varmasti tulee mentyä napsimaan falafeleja useamminkin. Näytti moni muukin tykästyneen tämän raflan tarjontaan; sen verran kävi kuhina näin torstain alkuillastakin.

 

Nägyy!

-Muijat

 

Kommentit

Tiiaanna
cake & copper

Mahtavaa, että Fafa's saatiin viimein Manseen! Pitääpä piipahtaa ensi Suomi-reissulla, ei tarvi enää lähteä Hesaan asti metsästämään hyvää falafelia :)

Satsuma (Ei varmistettu)

Tää kiittää muijia innostavasta postauksesta. Tiedän, minne meen einehtimään seuraavax :)

Ooooooo (Ei varmistettu)

Sellanen mainos taas.

Lumos

Täälläkin Fafas jo testattu ja siitä huolimatta, että ruokia sai odottaa kauan, oli se sen kaiken arvoista!

Kommentoi