Säilö & Kokkaa -kirjan julkkarit

 

Moro! 

Oltiin Ravintola C:ssä juhlistamassa Santeri Vuosaran ja Ilkka Isotalon kirjoittaman Säilö & Kokkaa -kirjan julkaisua. Nimensä mukaisesti kirjassa kerrotaan millä eri tavoilla kaikkea voi säilöä. Aina ei tarvi kaikkea sulloo vaan pakkaseen vaan keinoja on monia. Osa keinoista jopa yllätti, pakko myöntää.

s2.jpg

s3.jpg

Pikkelöidyt ja chilillä maustetut kananmunat maistui ihan kananmunalta vaikka aluksi ehkä odotti niissä olevan jokin pistävämpi maku pikkelöimisestä. Hyviä!

s4.jpg

s5.jpg

image.jpg

Saatiin muutenkin maistella kirjasta löytyviä herkkuja, joista muun muassa ilmakuivattu ankanrinta ja madebrandade vei kielen mennessään. Toi vihreä on just se madebrandade, joka oli niiin hyvää!

s6.jpg

Siinä bloggaajamiuset Janica ja Emmi uskaltautuivat rohkeasti ekoina tutkimaan mitä ne miehet oli meille oikein loihtineet.

s7.jpg

Itse juhlakalut Santeri ja Ilkka siinä.

s8.jpg

image_0.jpg

Noi pikkelöidyt kasvikset oli kans aivan järkkyhyviä. Pitäiskin jaksaa niitä kyllä vääntää tässä ihan juurikin joku päivä tosi pian…

s10.jpg

Annukan lautasesta ei voi koskaan ottaa kuvaa, koska se on aina niin täyteen ahdettu eikä ollenkaan kuvauksellinen. Annukka ei panosta ruoan ottamisessa asettelun ulkonäköön vaan lähinnä sellaiseen tetrismaiseen järjestykseen, jonka avulla lautaselle mahtuu määrällisesti niin paljon kuin mahdollista.

s11.jpg

Tässä kuvassa siis Annan lautanen. (siis ensimmäinen satsi (oisko pitäny ees tarkentaa?))

s12.jpg

Kirjassa neuvotaan miten eri asioita voi säilöä kuivaamalla, suolaamalla, etikalla, öljyssä ja rasvassa, alkoholilla, sokerilla… Tää kirja on säilömisen tietopankki, joka jokaisella tulisi olla hallussa. Ehkä tässä on pakko itekin viimeistään nyt tutustua vähän enemmän tähän säilömishommaan.

s13.jpg

Sienisellerikeitto, joka oli aivan taivaallinen. Tämä ohje löytyy myös kirjasta.

s14.jpg

Viinejä tilaisuudessa oli esittelemässä Bache Beneltä kaunis Tanja Turunen, jonka ei pitänyt kehottaa kuin kerran meitä maistelemaan jokaista. En tiedä osattiinko nyt aina ihan oikeaa viiniä hörppiä juuri siihen sopivien ruokien kanssa, mutta se muistetaan, että noi kaikki oli kyllä todella hyviä. Oli mukavasti todella täyteläisiä ja vahvoja viiniä, ja sitten myös vastapainoksi niitä kevyempiä seurusteluviinejä.

s15.jpg

s16.jpg

Tässä nähdään Santerin sanoin hänen lapsuuden oma inhokkiruokansa, josta mies on nyt päättänyt tehdä oman version. Modernisoitu lihaperunalaatikko, jossa oli myös kuivattua lihaa ja sieniä. Vieressä itse tehtyä hapankermaa. Ja toimi muute!

s17.jpg

Jälkiruoaksi oli tällainen makea pikkuporkkanainen. Aiva hyvä, mutta ois tää voinu toki kakkuakin olla. Niin kun kaikki. Elämässä.

s18.jpg

s19.jpg

Tää hörppiminen me osataan. Tässä Annan vieressä muuten tämä aiemmin mainittu viinimuija Tanja.

s20.jpg

Ja sitte mitä vielä. No siis jollain kallioimarteen juurilla maustettu kossu. Tuotaniinniin. Vahvaahan se oli! Tämän kun toisintaa itse eikä hajuukaan mikä toi juuri ees on niin tuloksena luultavasti kaneli- tai vaniljakossu, koska näyttää samalta niin maistuu samalta eikö.

s21.jpg

Itse tehtyä jogurttia marjoilla vielä tohon loppuun niin sai kunnolla suut makeeks.

On tää meidän Tampere Food Clubin bloggaaja- ja kokkaajajengi vaan melko timanginen. Pitää varoo tai oppii kohta itekin jotain tästä ruokahifistelystä. Kyllä juu säilöminen on hifistelyä.

– Muijat täälä moro

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *