Saksalaisia viinejä maistelemassa – Rieslingviikot lähestyy

Moro!

Päästiin maistelemaan saksalaisia viinejä Deli 1909 & Wine Bariin kun viiniasiantuntija Romana Echensperger saapui kertomaan viinikuulumisia ja valotti tilaisuudessa viinimaailman uusimpia trendejä.

Tastingissä olivat pääosassa rieslingit, mutta mukana oli myös spätburgundereja ja silvanereja.

Maistelutilaisuus muistutti meitä jälleen siitä miksi me rakastetaan rieslingejä, on ne vaan niin herkkuja! Opittiin Romanalta myös vähän faktaa viinien teosta ja rypäleiden viljelemisestä. Kuultiin syy myös siihen minkä vuoksi juuri rieslingejä on jotenkin niin paljon ihan eri tyylisiä ja makuisia. Rypäle kestää niin paljon eri sääoloja, erilaisia viljelysmaita ja viinintekometodeja, että niistä pystyy helposti viinitilallinen itse tekemään oman tyylisensä viinin.

Meitä miellytti erityisesti riesling sekt eli riesling-rypäleistä valmistettu kuohuviini, koska kevät ja kuoharit! Jotenkin toi lämmittävä aurinko tästä pienestä takatalvestakin huolimatta saa hiippailemaan Alkossa punaviinihyllyjen ohi kohti valkkareita, kuohareita ja roseita.

Romana Echensperger oli todella hyvä ja hauska puhuja. Oikea asennemuija. Heitti hauskaa läpyskää muun muassa siitä kuinka ihmisille saadaan myytyä paskaa kuohuviiniä kun aina jossain on joku typerys, joka haluaa sekoittaa siihen appelsiinimehua. Auts! Täällä kaksi typerystä.

Mutta Mimosa-drinkille on kyllä paikkansa varsinkin krapulaisina, mutta oikein loistokkaina aamuina. Ja vaikka myös ihan muinakin aamuina. Tästä tulikin mieleen, että pitääpä käydä Vappupäiväksi ostamassa brunssille jotain halpaa appelsiinimehun kaveria.

Rieslingviikot järjestetään 13.-26.5. ja mukana on jälleen paljon tamperelaisia ravintoloita. Toukokuussa ravintolat tarjoilee siis upeiden viinien lisäksi myös niihin sopivia ruokia spesiaalien menujen muodossa. Tamperelaiset Rieslingviikoilla mukana olevat ravintolat voi tsekata täältä. Sivuilla on myös paljon muuta infoa tapahtumasta.

Deli 1909 & Wine Barissa järkätään muuten joka torstai viinitastingejä eri teemoin. Tastingit maksaa vähän viineistä riippuen 15-20 euroa noin suurin piirtein. Jos alkoi suu napsumaan niin kannattaa suunnata sinne! Siellä on muuten myös hyvä tapas-vitriini.

-Muijat

kulttuuri ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *