Tammelan turkkilainen helmi Malabadi

Moro!

Eilen saatiin olla nautiskelemassa Tammelassa uudessa turkkilaisessa Malabadi-nimisessä ravintolassa itse omistajan Faysalin ja Nuorgamin Emmin kutsumana. Vielä tänäänkin syöminen on ollu vähän niin ja näin, koska on ollu vaan niin täynnä koko päivän eilisestä neljän tunnin illallisesta.

mb1.jpg

mb2.jpg

Paikka oli kokenut huikean muodonmuutoksen. Tässä samaisessa Tammelanpuistokatu 26-28 -osoitteessa on aiemmin ollut melko kuuluisa (surullisenkuuluisa) tissibaari, jota seurasi venäläinen ravintola. Tämä on nyt kyllä ensimmäinen ravitsemusliike tässä kohtaa, jonka me todella uskotaan tässä paikassa menestyvän! Paikkaan todellisen muutoksen suunnitellut ja toteuttanut sisustusarkkitehti Petra-Miisa oli tehnyt aivan loistavaa työtä. Paikka oli todella freesi, tyylikäs, lämmin, skandinaavinen ja samalla sopivasti etnisillä elementeillä maustettu.

mb3.jpg

Turkkilaisesta ravintolasta monelle tulee varmasti ensimmäisenä mieleen kebabit ja pizzat. Malabadi tarjoilee kuitenkin aitoja turkkilaisia makuja ja keskittyy oikean kulttuurin esittelemiseen. Listalta ei löydy yhtäkään kebabia tai pizzaa ja hyvä niin. Reseptit ovat Faysalin omia ja miehellä olikin ihanat tarinat kerrottavanaan ruokien taustalla siitä, miten hän on pienenä poikana tehnyt ruokaa äitinsä kanssa ja oppinut häneltä ruoanlaittotaidot.

malabi2.jpg

Ravintolassa oli todella lämmin ja ihana henkilökunta. Varsinkin omistaja Faysal oli todellakin tutustumisen arvoinen ja ihana persoona, joka täytti läsnäolollaan koko salin hymyillessään ja tervehtiessään meitä. Ravintolapäällikkönä toimii Faysalin veljenpoika, mikä lämmittää kyllä mieltä kun ravintolassa perheen voimin tehdään paljon töitä välillä lähes kellon ympäri. Onneksi lopputulos on todellakin kaiken sen eteen tehdyn työn arvoinen!

mb5.jpg

mb6.jpg

mb7.jpg

mb8.jpg

mb9.jpg

Saatiin nauttia paikanpäällä turkkilaisesta musiikkiesityksestä. Faysal suunnittelee Malabadissa pidettävän jatkossa turkkilaisia iltoja, joissa voisi olla musiikkiesityksiä ja napatanssia. Kuulostaa niin ei-suomalaiselta ja ihanalta! Muijat menee ainakin heti kun tällänen tulee ja on ekana tanssimassa sitä sellasta letkatanssia!

mb10.jpg

mb11.jpg

mb12.jpg

Alkuruokia maisteltiin mielin määrin. Maisteltiin muun muassa erilaisia piiraita, mintulla ja valkosipulilla maustettua jogurttia, leipää, viininlehtikääryleitä ja munakoisosalaattia. Kaikki oli todella hyvää ja ihanan mausteista. Jotenkin vertailukohtana voisi käyttää kreikkalaisia makuja, mutta turkkilainen ruoka on vain mausteisempaa ja yrttisempää ja siis ihan oma maailmansa mikä tästä illasta opittiin. Tulinen Ezme-salaatti toimi leivän ja jogurtin kanssa todella loistavasti!

mb13.jpg

Seuraavaksi tuli tällaisia isoja avonaisia piiraita. Maisteltiin näitä kasvis-, kana-, lammas- ja fetatäytteellä, minkä jälkeen kaikki alkoi olla jo aika täynnä. Järkytyttiin pikkuisen, kun Emmi sanoi, että hei nää on sitten vasta alkuruokia. Mitä?! Suosikiksi taisivat näistä nousta lammas- ja fetapiiras, mutta kana ja kasviskin oli kyllä tosi hyvää. Vitsit, että toi piiraan pohja on vaan niin pehmosta ja hyvää! Se oli muuten kans kiva, että annokset oli vielä koristeltu runsaasti tuoreilla yrteillä.

mb15.jpg

Tämä grillilajitelma yllätti täysin. Miten joku ruoka voikin maistua ihan siltä kuin ei oltaisi Suomessa! Annoksessa oli nautaa, lammasta ja kanaa. Ihanan mausteinen annos, jossa lihat oli sopivasti hiillostettu grillissä ja niissä oli kunnon kesäinen grillin maku myös! Riisiä oli kahta erilaista ja lihojen pohjalla sitä superhyvää tulista salaattia, jogurttikastiketta ja salaattia.

mb16.jpg

mb17.jpg

Jälkiruokia maisteltiin neljää erilaista. Näistä voiton taisi viedä tuo ensimmäinen, jonka Faysal oli meitä varten kehitellyt eikä se ole edes vielä listalla. Se on kuitenkin kuulemma tulossa, joten huoli pois. Baklava yllätti! Se oli tosi hyvää, niin rapeaa ja sisällä olevat paahteiset pähkinät kruunas sen täysin. Äkkimakeaahan se on niin kuin varmasti moni tietää, mutta parasta baklavaa ainakin mitä muijat on syöny.

mb18.jpg

Siis miten upeessa astiassa/mukissa kahvi tuli!

mb19.jpg

Viimeseksi nollattiin paletti (makuaisti, ajatukset…kävelykyky…) ottamalla vähän rakia, joka on turkkilaista anisviinaa. Aika samanlaista kuin ouzo, mutta vähän suolaisempaa ja ytympää. Hyvää!

mb20.jpg

mb21.jpg

mb22.jpg

mb23.jpg

mb24.jpg

Oli mukavaa, kun Petra-Miisa tuli kertomaan meille aluksi ravintolan remontista, ajatusmaailmasta visuaalisen ilmeen ja ruokalistan takana, mitä ei yleensä pääse koskaan kuulemaan.

malabi1a.jpg

Oli kyllä yksi ihanimmista bloggaajailloista missä ollaan oltu mukana. Oltais voitu jatkaa iltaa pidemmällekin, mutta muijilla oli niin aikaiset herätykset, että piti lompsia ajoissa nukkumaan osan jatkaessa iltaa ja jutustelua ravintolan henkilökunnan kanssa ihan pikkutunneille asti. Niitä Faysalin tarinoita olisi voinut kyllä kuunnella loputtomiin. 

Me ei voida muuta sanoa kun että menkää ja kokeilkaa! Ja me toivotaan, että Faysal sattuu olemaan juuri silloin paikalla teitä tervehtimässä ystävällisine silmineen!

Kiitos vielä Emmille, Faysalille ja Petra-Miisalle ihanasta illasta. Tullaan varmasti vielä uudestaan!

 

Muijat kuittaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *