Tampere Film Festival 2015 // Muutama näytöstärppi!

Mansen Muijat

Moro!

Se ois kuulkaas Tampere Film Festival 2015 (eli ihan vaan filkkarit näin suomeks) ensviikolla 4.-8.3. ja kiirettä pittää! Paljo ois hyviä leffoja nähtävänä ja upeita näytöksiä tarjolla. Kuka on menossa kattoon leffoja, lyhäreitä, dokkareita, musavideoita, jotain?

Me aateltiin mennä kattomaan niin paljon kaikkeen kun mahdollista ja sitten myöskin torstaina pitää käydä vähän tuolla Klubilla bailaamassa, kun siellä on aina sellaset Tamkin järjestämät legendaariset filkkaribileet. Siellä on sitten paljon elokuva-alan ammattilaisia ja opiskelijoita sukkuloimassa sulassa sovussa keskenään.

Filkkareitten ohjelmakartan voi käydä kokonaisuudessaan kurkkaamassa TÄÄLTÄ, mutta me ajateltiin vinkata teille muutama näytös, jotka on meille ihan must see. Jos teillä on tiedossa jotain hyviä näytöksiä, joista haluutte vinkata, niin paljastakaa ne ihmeessä kommenttiboksissa!

Ensinnäkin dokkari Hymyjen Maa kannattaa käydä katsomassa. Annukka kävi Helsingissä kyseisen pätkän ensi-illassa ja se oli kyllä just niin hyvä, kun mitä sitä ollaan hehkutettukin. Kaverit siis näki sattumalta yhden ystävänsä YouTube-videosta, jossa joku turisti oli kuvannu Thaimaassa asuvaa suomalaista miestä, joka oli niin huonossa kunnossa, ettei voinu enää edes kävellä vaan häntä kärräiltiin paikasta toiseen. Miehet lähti ettimään ja auttamaan kyseistä äijää ja pätkä kertookin ystävän auttamisesta ja auttamisen rajoista. Tsekatkaa traileri alta.

Hymyjen maa näytetään Kotimainen Kilpailu 2 -näytöksessä keskiviikkona 4.3. Plevnassa klo 22.00 2. salissa.

Kino-TAMK -näytös on meille entisille Tamkin opiskelijoille aikalailla itsestäänselvyys. Tää on pakko käydä aina tsekkaamassa. Kiva käydä kurkkimassa, mitä ne Tampereen elokuva- ja televisioalan opiskelijat on nyt saanu aikaan. Kino-TAMK -näytös on torstaina 5.3. Plevnassa klo 18.00 4. salissa.

Tän vuoden näytöksestä kerrotaan näin:

"Kino-TAMK kokoaa yhteen oppilaitoksen media-alan taidonnäytteitä viimeisen vuoden ajalta. Lauri Autereen ja Minna Valjasen dokumentissa Joka muistaa vähän enempi kuullaan muistoja Sompion aapamaasta, joka hukkui Lokan tekojärveen vuonna 1967. Asia sai aikoinaan kritiikkiä, mutta nyt nuo ajat ovat unohtumassa. Marjaana Aurasen fiktiossa Retki tyttärensä kanssa metsäretkellä oleva isä taistelee viinan kiroja vastaan ja Juho Aittasen ohjauksessa Laiskiaiseni Veera listaa poikaystävänsä plussia ja miinuksia suuren elämänmuutoksen kynnyksellä. Yhteensä näytöksessä esitetään kahdeksan elokuvaa."

Näin bloggaajana dokkari Matka minuksi kiinnostaa myös todella paljon.

"Matka minuksi seuraa kolmea nuorta naista, Elliä, Lauraa ja Juuliaa, joita yhdistävät omasta elämästä kertovat blogit, oman elämän jakaminen internetissä tuntemattomien kanssa sekä kamppailu itsen ja nyky-yhteiskunnan vaatimusten kanssa. Elli haluaa lopettaa pro-anoreksia -blogin pitämisen ja palata takaisin yliopistolle pitkän sairasloman ja itsemurhayrityksen jälkeen. Syömisen ja syömättömyyden välillä tasapainoileva Laura haluaa päästä terapeutin avulla eroon itseinhosta ja masennuksesta jotta voisi lähteä opiskelemaan Japaniin. Juulialla on muotiblogi ja 40 000 kuukausittaista seuraajaa, mutta silti blogin pitäminen on yksinäistä työtä ja tuntemattomien ihmisten kohtaaminen kasvotusten tuntuu epämukavalta. Elokuva heijastelee yhteiskunnan suorituskeskeisyyttä ja sen vaikutuksia näiden nuorten naisten elämään. Matka minuksi on elokuva matkasta kohti ehjää ja kokonaista minuutta, jonka voi ehkä saavuttaa vasta kun onnistuu hyväksymään oman itsen ja maailman epätäydellisyyden."

 

Matka minuksi näytetään Kotimainen kilpailu 5- näytöksessä torstaina 5.3. klo 18 Plevnan salissa numero 2. valitettavasti samaan aikaan TAMKin näytöksen kanssa. Valintojen maailma nääs.

Perjantaina 6.3. voikin sitten nähdä lyhytelokuvia heijastettuna Tampereen keskustan eri kohteisiin, kun A Wall is a Screen taikoo keskusta- alueesta yhden suuren ulkoilmateatterin. Tämän Hampurista lähtöisin olevan konseptin voi nyt kokea ensimmäistä kertaa Tampereella. Tapahtuma on ilmainen ja kierros käynnistyy Väinö Linnan aukiolta klo 19. Toivottavasti ei sada!

Erilaisia lippuja ja hintoja voi käydä tarkastelemassa TÄÄLTÄ. Jos tsekkasitte sen edellä linkatun filkkareitten ohjelmakartan niin varmaan huomasittekin, että noita näytöksiä on ihan tuhoton määrä. Kannattaa käyttää hetki ohjelman tutkiskeluun, jos tietää jo valmiiksi, minkä tyyppistä haluis nähdä tai vaikka ei tietäiskään niin sitten saattaa kiinnostua jostain.

Nähdään leffanäytöksissä!

- Muijat

Kommentit

Joonas (Ei varmistettu)

Menossa khyl, en oo vaan vielä päättäny kaikkia näytöksiä. Hiukan vähemmän oli mielenkiintoista mitä viime kerralla omaan makuun, mutta kyllä ainakin Art Faktor, helmet ja Mental Nordit kiinnostaa, mikseipä pari ulkomaista kilpailuakin.

Ooomena (Ei varmistettu)

Matka minuksi kiinnostaa, ja kotimaisessa kilpailussa olevan työkkärin naisten sääliseksistä kertova Säälistäjät.

Kommentoi