Tampere Jazz Happening // Lippukisaa ja vinkkejä

Mansen Muijat

Moro!

Tampere Jazz Happening järkätään 3.-6.11.2016 35. kerran ja silloin Klubilla, Pakkahuoneella ja Telakalla on tarjolla vaikka minkälaista korvaherkkua. Kyseltiin vähän tapahtuman järjestäjiltä Happeningistä ja heidän tärppejään tapahtumaan.

Milloin ja mistä Tampere Jazz Happening on saanut alkunsa?

Tamperelainen jazzkerho Break oli suomen suurin jazzyhdistys 80-luvulla ja järjestettyään jazzpäivien konsertteja Tampereella he päättivät järjestää festivaalin, siitä kaikki lähti vuonna 1982.

Miten tämän vuoden ohjelmisto on valittu?

Meillä on esillä, kuten tapana, jazzin koko kirjo, nuoria, vielä tuntemattomia nimiä, jo paikkansa jazzmaailmassa vakiinnuttaneita artisteja ja eläviä legendoja. Pyrimme venyttämään sanaa ”jazz”, koska sanana se aiheuttaa itse kullekin tietynlaisia mielikuvia, näitä mielikuvia on syytä laajentaa vuosi vuodelta, koska genre on laaja.

Mitä olisivat viisi vinkkiänne tämän vuoden tapahtumaan?

1.  Torstai-illan ilmaiskonsertti Klubilla ”Spotlight on Sweden”, lavalla kolme ruotsalaista naisten johtamaa tuoretta kokoonpanoa.

2.  Marius Neset Quintet feat. Svante Henryson Pakkahuoneella perjantaina 4.11.

3.  Eve Risser White Desert Orchestra Pakkahuone 5.11. klo 17.30

4.  Telakan keikoilla esittelemme suomi-jazzin kärkeä laajalla pensselillä. Pe & la.

5.  Dave Hollandin johtama Aziza Pakkahuoneella sunnuntaina 6.11.

 

Mitkä olisivat teidän terveiset ihmisille, joille jazz saattaa kuulostaa hieman vaikeasti lähestyttävältä genreltä?

Kuten aiemmin mainitsin, jazz on laaja genre ja sen sisällä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Ennakkoluulot on syytä jättää narikkaan ja tulla avoimin korvin keikoille. Happening on lämminhenkinen tapahtuma, jossa löydät mieluisia yllätyksiä ja saatat laajentaa musiikkimakuasi yllättävällä tavalla.

---

Ja nyt olis kuulkaas jollain onnekkaalla mahdollisuus voittaa itselleen ja kaverilleen liput Pakkahuoneen perjantai-illan konserttiin! Lavallehan silloin nousee Jazzliiton Juhlaorkesteri, Steve Lehman Octet sekä Marius Neset Quintet with Svante Henryson.

Eli kommentoikaa tuttuun tapaan tähän postaukseen mitä haluaisitte nähdä Tampere Jazz Happeningissä ja ootte mukana arvonnassa. Muistakaa laittaa sähköposti mukaan. Voittaja selviää sunnuntaina 30.10. 

 

Nägyy keikoilla!

-Muijat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit

Viljaa (Ei varmistettu)

Tykkään kyllä jazzista, mutta koskaan en ole varsinaiselle jazzkeikalle päätynyt. Siksi nuo festarit olisi hieno kokea! Charles Lloydia olisi mukava päästä kuulemaan.

Ole.

Ihana arvonta! Menisin avoimin korvin kuuntelemaan mitä vaan

piiiiiu (Ei varmistettu)

Nuaia <3__<3

Bombe (Ei varmistettu)

Pitkään aikaan ei ole tullut käytyä kuuntelemassa live jazzia. Täytyypi tutkia tarjontaa :)

Paulamm (Ei varmistettu)

Oi tuolla ois monta huikeaa bändiä ja kokoonpanoa nähtävänä! Dave Holland kiinnostaisi erityisesti.
Monella tuntuu olevan kynnys mennä kuuntelemaan jazzia, mutta sitten kun uskaltautuvat ovatkin yllättyneitä siitä kuinka kivaa ja monipuolista musiikkia se on.

Kommentoi