Tampereen Teatterin uutta ohjelmistoa

Mansen Muijat

 

Moro!

Jotenkin kun alkaa syysillat hämärtymään niin teatteri alkaa kiinnostaa yhä enemmän. Mikähän siinä on, että jotenkin juuri syksyllä ja talvella ajatukset hienoista teatterisaleista, väliaikaleivoksista ja näytelmien jälkeisistä punaviinilasillisista alkaa tuntumaan parhaalta illanviettotavalta.

Käytiin just katsomassa Huojuva talo -näytelmä, joka on Antti Mikkolan dramatisointi Maria Jotunin romaanista. Näytelmässä sukupuoliroolit on käännetty toisin päin, eli naishahmo Lea alkaakin pahoinpitelemään aviomiestään Eeroa sekä henkisesti että fyysisesti.

Päänäyttelijöiksi valitut Anna-Maija Tuokko (Lea) ja Arttu Ratinen (Eero) olivat aivan nappivalinta rooleihin. Näytelmä oli todella mukaansatempaava ahdistavimmalla mahdollisella tavalla. Esitys oli ehkä siinä mielessä vähän hengästyttäväkin, kun minkäänlaista helpotusta se ei antanut missään vaiheessa vaan homma tuntui olevan Eeron kannalta pelkkää alamäkeä kun sinne päin lähdettiin kaartumaan.

Näytelmä ei ollut kokemuksena ehkä mikään mieltä nostattava, mutta se oli kuitenkin todella vaikuttava ja ajatuksia herättävä mitä osattiinkin odottaa. Jo tarinan lukemisen jälkeen tuli sellainen olo, että tämä on pakko nähdä, eikä näytelmä todellakaan tuottanut pettymystä! Ajatukset esityksen jälkeen olivat aika sekavat, ja monien kuulikin puhuvan eteisessä sekä näytelmästä, perheväkivallasta, narsismista että siitä miten myös nainen voi olla suhteessa alistava ja väkivaltainen.

Muijat suosittelee!

Tampereen Teatterissa on kaikkea muutakin mielenkiintoista uutta ja tulossa olevaa. Varsinkin Cats, Musta sydän ja 1918 Teatteri taistelussa -näytelmät vaikuttavat kaikki tosi hyviltä.

Cats-musikaalista on tehty Tampereen Teatterille oma versio, jonka ohjaajana toimii Georg Malvius. Malvius on ohjannut myös kaksi Tampereen Teatterin viimeisintä musikaalia, Les Misérables ja Sugar - Piukat paikat, joista kumpikin oli sekä yleisön että kriitikkojen ylistämiä. Myös me ollaan käyty katsomassa noista kummatkin ja voidaan kyllä sanoa, että ajatukset musikaaleista nousi aivan uudelle tasolle noiden myötä! Innolla ollaan menossa katsomaan myös Cats, jonka esitykset on alkaneetkin jo pyörimään päänäyttämöllä.

 

27.1.2018 eli vasta ensi vuoden puolella saa Tampereen Teatterissa ensi-iltansa esitys nimeltä 1918 Teatterin taistelu. Näytelmän on kirjoittanut Anna-Elina Lyytikäinen ja nimensä mukaisesti se käsittelee vuoden 1918 sisällissodan tapahtumia.  Mielenkiintoista tässä näytelmässä on se, että sen kohtaukset esitetään eri puolilla teatterirakennusta. Käytävillä, sivunäyttämöillä, auloissa ja kellareissa kuvataan erilaisia ihmiskohtaloita. Käsikirjoitus pohjautuu historiallisiin faktoihin, kirjeisiin ja muistelmiin. Kuulostaa meidän korviin mielenkiintoiselta!

 

Eikun teatteriin!

 

-Muijat

Kommentit

Moikka!

Oletteko käyteet tutustumassa TTT:n tai Komediateatterin syksyn ohjelmistoon? Koska työt liittyy pitkälti viihde- ja kulttuuripuoleen, kiinnostaisi kuulla kokemuksia muidenkin teatterien tarjonnasta :)

Ihanaa syksyä Mansen muijille! <3

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Moro!

Ei olla vielä niitä ehditty tsekkailla, mutta ajatuksissa on koska sielläkin paljon helmiä! Tai näin ollaan kuultu ;)

-Annukka

Kommentoi