Terkut Prahasta!

Mansen Muijat

Moro!

Tuossa kuukausi takaperin oli tosiaan mun 30-synttärit, mutta varsinaiset juhlat vietettiinkin sitten pienellä kaveriporukalla Prahassa.

Olin ite vuoden 2012 kevään Prahassa vaihdossa ja siks tuntui niin mukavalta palata takaisin tuttuun kaupunkiin viettämään juhlia. Ei ollut stressiä käydä jokaisessa turistikohteessa, kun ne oli jo pariin kertaan tullu koluttua läpi. Oli myös ihanaa, että liikkuminen oli niin helppoa, kun tiesi paikat ja asemat entuudestaan. Vuokrattiin yhdessä viiden kaverin kanssa Žižkovin alueelta kämppä ihan sen TV-tornin vierestä missä kiipeilee niitä pelottavia vauvoja. Tuo kämpän vuokraaminen on mun mielestä ehdottomasti kätevin tapa asustaa Prahassa, jos sinne on isommalla porukalla menossa, koska sieltä löytyy helposti asuntoja, joita voi vuokrata edullisesti lyhyeksi aikaa. 

Sittenpä kasvisravintolavinkki! Kun alkaa juustopihvit ja peruna tulla kasvisyöjältä korvista ulos (tai on lihakiintiö tullut täyteen), niin kannattaa suunnata ravintolaan nimeltä Lehka Hlava. Ravintola sijaitsee ihan keskustan tuntumassa vanhan kouluni FAMUn lähellä. Listalta löytyy monentyyppistä kasvisruokaa, josta ei tule paha mieli lihansyöjällekään. Paikka on vähän piilossa sokkeloisilla kaduilla, mutta se tulee yleensä vastaan juuri siinä vaiheessa, kun on jo luovuttanut. Kai siinäkin on joku suurempi opetus sitten… Itse otin lounaaksi herkullisen ja massiivisen seitanburgerin, joka oli sitä kokoluokkaa, ettei oheen kaivannut edes ranuja salaatin lisäksi. Anja taas valitsi niinkin yllättävän valinnan (tämä on sitten huumoria) kuin tacoja papu-cheddarjuusto täytteellä. Tacojen kyljessä tarjoiltiin riisiä, ihanaa salsaa ja smetanaa. Ravintolan rauhoittava zen-tunnelma musiikkeineen ja väreineen oli erittäin tervetullut pitkiksi venähtäneiden iltojen jälkeen.

Lauantaina vietettiin sitten kunnon synttärijuhlat, jotka pidettiin yhdessä kolmen prahalaisen kaveruksen kanssa. Eli oikeastaan 120-vee juhlat! 

Kavereita Chilestä, Romaniasta ja Suomesta, sekä toinen synttärisankari Prahasta. Ja minä kypsyyttäni korostavassa Star Wars - paidassa!

1.12. Prahassa avattiin myös kuuluisat joulutorit, joita kierreltiin ostellen tuliaisia ja juoden lämmintä viiniä. Ihanasti pääsi siinä samalla vähän jouluiseen tunnelmaan, vaikka sää ei sielläkään ihan vielä jouluinen ollut. Vettähän siellä tuli, mutta onneks mukaan mahtui myös pari aurinkoista päivää.

Viimeisenä iltana käytiin vielä Anjan kanssa ns. Kotikatu-kierroksella, joka alkoi kivasta italialaisesta ravintolasta ja päättyi vanhaan kantapaikkaani Cafe V leseen.

Jäi taas kyllä vaan hyviä muistoja tästäkin reissusta! Nyt ei kumma kyllä maistu olut ehkä hetkeen.

Jos ootte kyseiseen kaupunkiin lähdössä reissuun ja tulee jotain kysyttävää, niin voin mielellään heittää vinkkejä.

 

Na shledanou!

-Anna

Kommentoi