Tiiliholvi ja TTT-Klubi - pelkkää hemmotteluu

Mansen Muijat

Moro!

Olin Tampereen Työväen Teatterin ja Ravintola Tiiliholvin järkkäämässä hauskassa illassa, jossa mukavalla porukalla syötiin hyvin ja käytiin katsomassa TTT-Klubilla Tuomas Kyrön kirjoittama Isän Päivä -näytelmä.

Puhutaan nyt ensin kuitenkin siitä Tiiliholvista, kun sieltä se iltakin sai alkunsa. Kyseessähän on Kauppakatu 10 -osoitteessa siinä yo-talon vieressä sijaitseva ravintola, jolla on kaupungissa aika legendaarinenkin maine. Jostain syystä paikka on kuitenkin sen verran jännittänyt, että sinne ei ole tullut mentyä. Ehkä mä oon oottanu jotain tarpeeksi hienoa tilannetta tai juhlan aihetta. Onneksi se tuli kuitenkin nyt TTT-Klubin toimesta!

Vitsi miten tunnelmallinen paikka! Aivan ihanan lämmin ja romanttinen sisustus.

Tiiliholvista löytyy myös neljä holvikabinettiakin, jossa ois varmaan hienoa viettää vähän isommallakin seurueella kivaa iltaa hyvän ruoan parissa.

Tässä ravintolan toimitusjohtaja Jaakko Sinivuori otti meidät vastaan ja kertoi paikan historiasta. Yli satavuotiaan wieniläisittäin rakennetun Jugend-talon kellaritilat on muutettu ravintolatiloiksi vuonna 1967 ja Tiiliholvi onkin avannut ovensa vuotta myöhemmin vuonna 1968. Tiiliholvi on siis palvellut asiakkaita jo melkein 50 vuotta, mikä on kyllä todella pitkä aika ravintolalle. Ei ihmekään siis, että Tiiliholvi on jo muodostunut käsitteeksi Tampereelle. 

Tässä ravintolapäällikkö Lasse Vidman kertoi vielä illan herkuista. Olin kyllä todella yllättynyt! Onneksi en tutkinut paikan menua etukäteen, koska oli hauska huomata paikan päällä, että mun mielikuvat oli aivan väärät. Maut oli sopivalla tavalla perinteisiä, mutta hyvät makuyhdistelmät toimii aina ja kaikki annokset oli todella kauniisti annosteltu, mikä taiskin olla mulle se suurin yllätys. Oletin ehkä jotain rustiikimpaa ja ronskimpaa, ja ote olikin aika paljon herkempi.

 

Alkuruoaksi oli tattikeittoa, jossa oli rakuunabriossi, Madeira-tattihyytelö, rakuunahiekkaa ja -öljyä ja Madeira-rusinakreemi. Tää oli niin hyvää! Sienikeittoa rakastavana ja vielä kylmästä ulkoilmasta juuri sisälle lämpimään saapuneena niin tää oli mulle aivan täydellinen alkuruoka.

Pääruokana oli hanhenrintaa neilikalla ja karamellisoituna, kolmen pavun salaatti, paputuille, karviaiskastike, -hilloke ja -geeli. Nam! Aivan täydellinen annos.

 

Jälkkäri oli myös juuri mun mieleen, koska jollain jäätelöasialla ja suklaalla ei voi mun maailmassa mennä pieleen. Tässä oli siis suklaapannacotta, aprikoosivaahtokarkki suklaakuorrutettuna, aprikoosikinuski ja -geeli, suolapähkinäjäätelöä ja pähkinäcrumble.

 

Kylläisinä suunnattiin TTT-Klubille katsomaan Tuomas Kyrön käsikirjoittamaa ja Petteri Summasen ohjaamaa Isän Päivä -näytelmää, joka on hauska kuvaus lapsistaan huolehtivan isän arjesta ja siitä miten Suomi on muuttunut. Näyttämöllä isän roolin veti Matti Ristinen. Enpä ollut aiemmin käyny katsomassa monologia, jossa yksi ihminen esittää kaikki roolit tai ainakin puhuu ne. Matti veti kyllä upeesti isän roolin ja niin pienten että teini-ikäistenkin lasten repliikit.

Tämä kyseinen pläjäys ei taidakaan mennä enää TTT-Klubilla, mutta kannattaa käydä tsekkaamassa verkkosivutOhjelmistossa on muun muassa standupia, Mirel Wagner ja Scandinavian Music Group. Tosi rento tapahtumapaikkana, koska näytelmiäkin saa katsoa juoman kera. Baaritiski ei oo auki tosin koko aikaa vaan ennen esitystä ja väliajalla, mutta juoman saa ostaa omalle paikalle ja nauttia siitä rauhassa esityksen aikana.

Ainnii ja Tiiliholvissa on vielä 23. päivään asti melko herkun kuuloinen joululounasbuffa. Kiinnostais kyllä!

Vai miltä kuulostais pelkäksi alkuruoaksi seisovasta pöydästä: Herkuilla katettu alkuruokapöytä. Mm. Rosolli, Waldorfin salaatti, sienisalaatti, sinappisilliä, mätiä ja lisukkeita, lohiterriini, ankanmaksaterriini, häränpaistia ja portviini-sipulihilloketta, Tiiliholvin joulukinkku, Joululaatikko a la Tiiliholvi, keitettyjä perunoita, juustoja, hillokkeita ja piparkakkua, Tiiliholvin leipää ja levitettä. JEP!

Kiitos vielä Tiiliholvin poppoolle ja TTT-Klubille hauskasta illasta! Välillä arki-iltoinakin kantsii käydä syömässä ja teatterissa. Katkaisee viikon mukavasti ja antaa lisäpuhtia jäljellä olevaan työviikkoon.

Nähää!

-Annukka

 

Kommentoi