Uudet Room Escape -pelihuoneet Finlaysonilla!

Moro!

 Kävin viime viikolla tutustumassa Finlaysonille juuri avattuun Room Escapeen ja sen pelihuoneisiin.

re1.jpg

Room Escape on siis eräänlainen tosi elämän seikkailupeli. Pelit ovat pulmahuoneita, joissa on erilaisia loogisia päättelypulmia. Aina on joku motiivi sille miksi huoneeseen mennään, miksi siellä ollaan jumissa ja miksi siellä on joku aikaraja. Ja tuo aikarajahan on 60 minuuttia. Sisällä olevan tiimin on tarkoitus ratkaista pulmat annetussa ajassa ja viimeisenä ongelmana on saada ulko-ovi auki. Alussa asiakkaille kerrotaan juoni ja säännöt jonka jälkeen heidät päästetään huoneeseen sisään. Pelaajia seurataan kameroiden kautta ja heille annettaan tarvittaessa vähän apua vinkkien muodossa. Pelit ovat kuulemma mahtavia tiimiytymiseen, ryhmähengen luomiseen ja kommunikoinnin kehittämiseen. Huoneessa kilpaillaan itseä ja muita vastaan, kello käy ja adrenaliini virtaa. Toimitusjohtaja Ville Salonen kertoi, että ryhmän kommunikaatiolla on iso merkitys ulospääsyyn, että tässä nyt vinkkiä kaikille!

re5.jpg

Ville Salonen perusti Tampereelle Room Escapen noin vuosi sitten käytyään testaamassa ekana Suomeen perustettuja huoneita Helsingissä. Salonen sanoi, että hänet tähän koukutti flow-tila, jossa kokee tekevänsä jotain oman osaamisensa rajoilla ja keksii jotain uutta. Pieni turhautuminen ja onnistumisen tunne ruokkii tahtoa mennä eteenpäin. Salonen kertoi, että he tekevät itse kaikki pelit ja sisustavat huoneet. Monesti itse tilat ovat toimineet inspiraationa eri peleille. Vain mielikuvitus ja budjetti ovat rajoitteina.

Ekat Tampereelle tehdyt huoneethan sijaitsevat keskustorilla ja tilat ovat laajentuneet sitä mukaan kun kysyntää tuli lisää. Keskustorilla on kolme erilaista peliä; The Office, The Diva ja The Locker Room. Finlaysonin uudessa toimipisteessä on puolestaan neljä pelihuonetta, joista kaksi on identtisiä kahta kilpailevaa joukkuetta varten. Yhteen huoneeseen pääsee kerrallaan enintään kuusi pelaajaa. Huoneiden teemat ovat Tampereen Keskustorin pisteestä tuttu Locker Room sekä uusi tulokas The Thief. Salonen kertoi, että he pyrkivät aina puolen vuoden välein kehittämään jotain uutta. Ilmeisen suosittuja ovat Tampereella nuo pelihuoneet varsinkin näin pikkujouluaikaan kun viikon sisään oli tulossa 100 ryhmää selvittelemään ulospääsyä.

re8.jpg

Peliajan hinta määräytyy joukkueen koon mukaan. Esimerkiksi 2-3 hengelle tuntihinta on 75 euroa ja 4-5 hengelle 100 euroa. Room Escape on avoinna varauksesta ja pelivuorot  on varattavissa ke-to 13.00-20.30, pe 13.00-22.00 sekä la 11.00-22.00.

Nää huoneet ei todellakaan ole mitään helppoja ja läheskään kaikki ei pääse niistä ulos siinä tunnissa. Muijathan menee ehdottomasti testaamaan miten meidän käy! Kerrotaan siitä sitten teillekin. Voin kyllä luvata, että minä olen aivan rikki jos en sieltä ajallaan ulos pääse.

 

Nägyy!

-Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *