Viinipimujen Portteri ja Arthouse Cafe Kehräsaari

Moro!

Vedestä, ohrasta, hiivasta, humalasta, mustaherukanlehdistä ja –marjoista. Niistä on Viinipimujen Portteri tehty. Ja vaikka ei suuria oluen kuluttajia ollakaan niin sehän maistui oikein mukavasti molemmille muijille.

Viinipimut, eli viinisommelierit Loretta Pietilä ja Christina Suominen, halusivat yhdessä kehitellä oluen, joka sopisi viinien tavoin nautittavaksi myös liharuokien, juustojen ja suklaan kanssa. Brewcatsin kanssa syntyi yhteistyössä 5,7 % Viinipimujen Portteri, joka on pantu Hopping Brewstersin panimolla Akaalla. Brewcatsilla ei siis ole omaa panimoa vaan naiset etsivät aina kunkin oluensa kohdalla sopivimman panimon, jossa olut valmistetaan. Tällä kertaa se löytyi Akaalta.

Tässä keskellä poseeraavat viinipimut Christina Suominen ja Loretta Pietilä, sekä heidän vieressään Brewcatsin Laura ja Linda.

Viinipimut eivät puhuneet paskaa vaan tämä portteri todella sopi myös juustojen kanssa. Mustaherukkaa pullosta ei tosin etiketin mainintaa lukuunottamatta voinut löytää, mutta ei se haitannut. Maku oli kuitenkin oikein raikas. Jopa yllättävän raikas, koska jotenkin oluen tumma väri antaisi odottaa raskaampaa ja siirappisempaa makukokemusta. Kevyt portteri tuntui valahtavan kurkusta niin kepeästi alas, että sen voisi hyvinkin ajatella olevan hyvä janojuoma ja kaveri myös juuri niille liharuoille.

Suomisen mukaan olut sopisi myös valkosuklaan kanssa hyvin yhteen. No sitähän pitäisi sitten ottaa heidän ravintoloihinsa myyntiin, koska eihän sitä lyömättömältä kuulostavaa makuparia muuten pysty testaamaan! Tai sitten seuraavan kerran kun mennään Kehräsaaren Arthouse Cafe -kahvilaan niin omat suklaat taskussa.

Portterin maistelun lomassa syötiin myös Arthouse Cafen leipiä, jotka oli oikea menestys! Suositellaan kokeilemaan. Annukka tykkäsi etenkin lihaversiosta, mutta myös tofu-, kala- ja juustoversiot näyttivät pöytäseurueelle maistuvan.

Ihastuttiin oluen maun lisäksi myös tähän heidän upeaan etikettiin!

Tää Viinipimujen Portteri oli kyllä taas sarjassamme näitä: ”No emmää oluesta niin tykkää, mutta kyllä mää tästä tykkään” -juttuja. Ainakin Annukalle, jonka suu napsuu enemmän viinien suuntaan ja näköjään nyt kuitenkin myös tämän portterin. Suositellaan maistamaan! Ja tätähän saa tällä hetkellä vaan Pietilän ja Suomisen ravintoloista, eli C:stä, Armas Kuppilasta, Kehräsaaren Arthouse Cafesta ja Tampereen Komediateatterin ravintolasta.

Naiset taisivat nyt kertaheitolla hurahtaa sen verran tähän oluen panemiseen, että uhkasivat jonkun toisenkin oluen tässä vielä kehitellä. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan tälle jatkoa!

– Muijat

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *