Voita kuukauden treenit TFW Tampereella!

Mansen Muijat

yhteistyössä TFW Tampere

Moro!

Tähän ihan mun lähelle ja sopivasti työmatkan varrelle osotteeseen Pyhäjärvenkatu 1 avattiin TFW Tampere -sali. TFW on ollut aiemmin jo tuolla Tampellassa, mutta nyt se siirtyi tähän Hämeenpuiston ja Laukontorin välimaastoon. Kävin testaamassa yhden treenin, Hurrikaanin, josta innostuin niin että päätin jatkaa treenaamista tuolla nyt kun kuntonyrkkeilykin jää kesätauolle. Mukava muutenkin aloittaa kesäksi jotain aivan uutta, kun motivaatio voi olla korkeintaan juoksuaskelissa kohti kiinnimenevää jäätelökioskia.

Mutta annetaanpa nyt puheenvuoro hetkeksi itse yrittäjälle, Henri Aaltoselle.

Mistä TFW eli Training For Warriors on saanut alkunsa?

- Training For Warriors (TFW) on valmentaja Martin Rooneyn kehittämä ainutlaatuinen valmennusmetodi. Yhdysvaltalainen Rooney loi metodin alun perin erityisesti huippu-urheilijoiden tarpeita silmälläpitäen, mutta huomasi vuosien varrella lähestymistapansa sopivan erinomaisesti myös tavalliselle kuntoilijalle. TFW yhdistää erityisellä tavalla sekä kehon että mielen harjoittamisen ja tarjoaa välineen kaikille niille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, suorituskykyään tai yleistä terveyttään –henkistä vahvuutta unohtamatta. TFW on kansainvälinen brändi ja tällä hetkellä on 29 maata, jossa on näitä saleja. Vaikka ollaankin yhtä porukkaa, niin joka paikassa on silti oma yrittäjä. Mä olisin halunnut olla ensimmäinen, joka pääsee tämän TFW:n Suomeen tuomaan, mutta siinä vaiheessa kun liityin porukkaan niin huomasin, että Helsinkiin ollaankin jo avaamassa yksi. Helsingin TFW avattiin sitten pari kuukautta aikaisemmin kuin tää Tampereen.

Miten treenaaminen täällä eroaa tavallisesta kuntosalista?

- Kaikki treenit on ohjattuja ja tässä tehdään pienryhmässä. Kaikilla on ryhmän tuki ja kaikki saa hyvää valmennusta. Jokainen nykyinen ja tuleva ohjaaja on pitkän alan ammattilaisia ja kaikilla on pitkä harjoittelutausta. Ryhmäkoot ei oo isoja niin homma pysyy laadukkaana ja täällä kaikki tuntee toisensa. Treenien alussa kerrotaan myös vähän tarinaa tohon alkuun, tämän kuun teemana on esimerkiksi ollut oman kehon tuntemus ja ravinto.

Minkälaisia treenejä täällä tehdään?

- Treenejä on Hurrikaani, Voima 1 ja 2, Speed and Strength ja palauttava treeni. Hurrikaani on TFWn merkkitreeni. Siinä nostetaan sykettä, tehdään parin kanssa ja yleensä treeni koostuu kolmesta erästä. Tällä viikolla on poikkeuksellisesti pyramidihurrikaani, jossa tehdään kymmenen erää eikä juuri huilata ollenkaan. Hurrikaanissa tehdään harjoitteita kehon painolla, levytangoilla, kahvakuulalla voimakelkalla ja köysillä, mihin yhdistetään vielä juoksuosuus.

- Voima 1 -treeni on ylävartalopainotteinen treeni, jossa treenataan pääasiassa ylävartaloa erilaisia painoja apuna käyttäen ja Voima 2 on sitten alavartalopainotteinen treeni. Speed and Strength -treenissä tehdään räjähtävyyteen ja nopeuteen liittyviä asioita esimerkiksi levytangoilla ja erilaisilla hyppy- ja loikkaharjoitteilla. Palauttava treeni on fysioterapeutin, eli minun, ohjaama myös ja siinä tehdään liikkuvuus- ja lihashuoltoa ohjatusti.

Miksi treenit tehdään parin kanssa?

- Ihan kaikkea ei tehdä, mutta melkein kaikki tehdään koska etenkin Hurrikaanissa parin kanssa tehdessä pysyy itse paremmin siinä mukana kun pari laskee toistot. Saa kannustusta ja tsemppiä omaan tekemiseen sekä varmuutta. Pari pystyy myös katsomaan tekniikkaa ja oppii samalla itsekin siinä miten jotkut liikkeet kannattaa tehdä kun ne näkee toisen tekemänä.

Kenelle suosittelet TFW:n treenejä?

- TFW sopii kaikille, mutta myös toisaalta ei sovi kaikille sen vuoksi, että tehdään parin kanssa, täällä joutuu käyttämään ääntä, olemaan sosiaalinen ja vähän heittäytymään, mikä ei välttämättä kaikista tunnu mukavalta. Tutustumaan saa aina tulla kerran ja tutustumaan kannattaa tulla Hurrikaani-treenin kautta, koska siinä liikkeet ovat monille tuttuja eikä treeniaika mene opetteluun.

Mä oon tykänny kyllä aivan älyttömästi noista kaikista treeneistä. Aika paljon monenmoista harrastaneena tuntuu tosi kivalta, kun tulee taas ihan eri tavalla paikat kipeeksi ja siis kaikki paikat! Ja se on kyllä musta mukavaa, että siellä oli heti tosi lämmin ja vastaanottavainen fiilis ja ihmisiin tutustuu nopeasti. Treenien alussa höpötellään ja lopussa syödään yhdessä aamupalaa jos sellasia on ottanu mukaan ja juodaan kahvit venyttelyiden yhteydessä. Ja sitä kaverinkin kanssa puhuttiin, että saa kyllä niin hyvää ohjausta ja valmennusta ihan kaikkeen tekemiseen, että pienissä ryhmissä se tuntuu ihan kuin ois oma personal trainer siinä ja se jos joku on luksusta.

Näillä puheilla, kuka haluis meidän kaa treenaamaan? Jättämällä kommentin tähän postaukseen osallistuu arvontaan, josta joku onnekas voittaa omakseen KESÄKUUN ILMAISET TREENIT! Huhhuh, mitä hommaa! Arvonnan voittaja julkistetaan sunnuntaina 31.5., eli pari päivää aikaa osallistua ja voi olla, että ensviikon treeneissä nähdään!

Muistakaa laittaa sähköpostiosoite mukaan.

Arpaonnee!

- Annukka

Kommentit

Larppa (Ei varmistettu)

Olis mahtavaa päästä tuonne! Kerran kävin tutustumassa ja oli aivan huippua!!

Jansu (Ei varmistettu)

Kuulostaa mahtavalta! Olisi tosi paljon intoa päästä kokeilemaan ja reenaan täysillä. Yhdessä urheilu ja toisten kannustus olisi just sellasta mitä tähän hetkeen ja omaan urheiluun kaipaisi. Peukut pystyssä osallistun skabaan!

Heidihou84 (Ei varmistettu)

Mä tarviin ehdottomasti uutta motivaatiota kuntoiluun, ennen käynyt tosissaan reenaamassa salilla mutta siitä on nyt lähtenyt hohto. Tää olis just hyvää koko kropan reeniä rennossa ilmapiirissä! =)

nans (Ei varmistettu)

Minäminäminä haluan! Olis mahtia! (:

Ripsiväriä Villasukissa (Ei varmistettu) http://www.ripsivariavillasukissa.blogspot.fi

Mukana ollaan arvonnassa :) Olisihan se kesäkuulle mukava saada joku "aikataulutettu" harrastus, kun nuo juoksut ja muut urheilut menee niin fiilispohjalla kesän ajan...

Eeru
Packing peanuts

Reenailut on viime aikoina olleet vähän sitä sun tätä, tai oikeastaan enemmän ei mitään, joten ohjatut tunnit porukassa tulisivat kyllä tarpeeseen. Treenikärpäsen purema tekisi hyvää!

Vierailija (Ei varmistettu)

mukana arvonnassa! kuulostaa niin kivalta :-)

Plop (Ei varmistettu)

Aah, kuukausi treenausta ennen festarikuukautta voisi todellakin tehdä hyvää!

Osallistun arvontaan, kuulostaa huipulta! :)

Emili (Ei varmistettu)

Osallistun arvotaan! Kivan oloinen harrastus olisi tämä :)

Olisi ihan super mahtavaa päästä treenailemaan tuonne :) eli arvonnassa mukana. 

Jimmie (Ei varmistettu)

Kuulostaa sopivan hurjalta uudelta kokeilulta. Osallistun arvontaan!

Mimosa

Oi voi, olis ihana voittaa tää!

 

mimosa.mammikoura@gmail.com

ullis85 (Ei varmistettu)

Oih, olisipa kiva voittaa :) osallistun siis.

Jyyli
Spice 'n' Shine

Mää haluun!!!

Oon lihonut parissa vuodessa 10 kg. Seriously. Ei naurata. Oon ite niin saamaton ja muka-kiireinen luuseri etten saa tehtyä asialle muuta kun itkettyä peilin edessä. I need help!

Jyyli
Spice 'n' Shine

Niin ja tosiaan, juulitappura@gmail.com

Miss_Jane (Ei varmistettu)

Hyvä meno! Kuukauden treenit kelpaisi kyllä tännekin. Tuhlin juuri rahaa pt:hen, joka laittoi vain mummojumppaamaan eli tarpeeseen tulisi.

Sinnit (Ei varmistettu)

Pakkohan tähän on osallistua! Kuulostaa mahtavalta paikalta ;D

Monsuuni (Ei varmistettu)

Tahtoo!!

nekkuli (Ei varmistettu)

Tää ois hieno juttu. Miettiny tota tutustumiskertaakin jo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluan ehdottomasti testaamaan! :)

el_ (Ei varmistettu)

Osallistun :)

ninanina (Ei varmistettu)

Olisipa kiva saada vähän potkua kesän treeneihin!

Jennipauliina (Ei varmistettu)

MINÄ. OOON KOVA TREENAA KAIKKEE. TÄTÄ EN OO VIÄ TESTANNU

Mia K.
Voi taivas

Siis voiko sinne mennä vaikka ei ole ennestään ns salitaustaa? Vai, pitääkö tietää jo noi liikkeet. 

Kauanko toi hurrikaani kestää? Tunnin, pari :) 

ois kyl kiva kokeilla uutta, mutta vain jos siis voi aloittelijakin mennä.

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Hurrikaani kestää tunnin ja siinä on liikkeitä, jotka oppii nopeasti, joten siitä on hyvä aloittaa tutustuminen! :)

- Annukka

Kommentoi