Wistub Alsace - Laukontorin alsacelainen yksiö

Mansen Muijat

Moro!

Me kävästiin tossa Laukontorilla sijaitsevassa Wistub Alsacessa, joka on nyt hieman uudistunut. Uuden keittiömestarin Leea Tepposen otettua ravintolassa homman haltuun konseptia on hieman muutettu, makuja yksinkertaistettu ja raaka-aineiden hankintaa painotettu lähituottajiin.

Tää paikka on jotenkin jäänyt ehkä hieman unholaan Laukontorin kupeessa ja osakseen se on voinut myös vähän jännittää sen vuoksi, että se on vaikuttanu jotenkin tosi hienolta paikalta. Oletus oli kuitenkin aikalailla väärä, koska paikka oli kodikas ja palvelu kovin rentoa ja mukavaa.

Viime kesänä tästä ravintolasta maistui etenkin ravintolan erikoisuus tarte flambeé, joka on alsacelainen pizza. Tarte flambeéssa on ohut pohja, jossa on rahkaa, ranskankermaa, sipulia ja mausteita sekä omavalintaiset täytteet, joista me voidaan suositella ainakin lämmöllä ottamaan savupekonia, vuohenjuustoa ja hunajaa.

Alkupalaksi maisteltiin tällä kertaa talon blinejä savuporo-tuorejuustomoussella ja mädillä sekä perushöysteillä.

Viiniksi huippuhyvää rieslingiä ja mistäs muualta kuin Alsacesta.

Pääruoista maisteltiin muutamaa vaihtoehtoa. Ensimmäisenä tässä päivän kalaa, joka oli tällä kerralla kuhaa, jonka seurana juuriselleriä, puikulaperunaa ja voi-valkoviinikastiketta. Ja ai että tää oli meidän makuun! Ollaan ihan lihanaisia, mutta tää tais silti olla heittämällä päivän paras annos.

Syötiin meidän Tampere Food Clubilaisten kesken perheillallistyyliin ruoat jakamalla ne isoilta tarjoiluastioilta. Tässä yläpuolella ihan pikkuisen ankkaa. Oli nannaa ylläri. Kastikkeena maukasta portviinikastiketta, pikkelöityä sipulia ja punajuuriohrattoa, joka tuntui olevan kovasti monien mieleen, mutta jotenkin se jäi vähän tylsäksi ja vaan viljamaisen makuiseksi lisukkeeksi. Miinuspuolena tässä ihanassa tarjoilussa oli toki se, että me ei nyt ihan tiedetä missä mittasuhteissa näitä eri komponentteja annoksiin oikeasti asetellaan, että voi tökkiä lisukkeessa sekin kyllä, että meikämuijjat kauho liikaa sitä ohrattoo lautaselle. Mee ja tiiä.

Tässä kuvassa toudella maistuva lisuke, joka kuului ylikypsälle karitsalle. Tässä siis kahta kastiketta, fenkolia ja belugalinssejä. Tää oli mielenkiintoinen, yllättävä ja hyvä lisuke!

Tässä tämä ylikypsä karitsa eikä taas mittää hajua paljonko tätä ois oikeesti annoksessa sitten. Tässä aikalailla riittävästi.

Pienenä nippelitietona niin Pinot Noir -punaviiniä juovat miehet on naisten mielestä seksikkäämpiä. Ihan tutkittu juttu, että vinkki vinkkisenä vaan. Jotain sen tuoksut ja hormonit, feromonit ja naiset hullaantuu ja jotain.

Tässä jälkkärien kunkku tältä illalta eli listalla oleva melko hapokas annos, jossa sitruunaa, greippiä ja appelsiinia. Jälkkärissä siis sorbettia, hilloketta ja kakkua, jotka kaikki vaan sopi yhteen raikkaaksi ja suuhun sopivaksi kokonaisuudeksi. Kuulemma. Sivumaku-blogin Janin mukaan ainaki oli hyvää. Me otettiin mustikkaa ja valkosuklaata. 

Tää annos toi jotenkin mieleen ihanan kesäpäivän mummolassa tai mökillä. Aika perinteisiä makuja, mutta sellasessa muodossa niin kuin toi ihmeellinen mustikkavaahto (lue -ilma) ja ihana valkosuklaamössö, että ihan jokainen perusmummu ei näitä puuhellalla väännä.

Mukaan vähän vielä jälkkäriviinejä ja vatsat olikiin sitten täynnä ja mukavasti vielä makeilla herkuilla ja väkevällä alkoholilla viimeistelty.

Tänne pitäs mennä takas joku ihana lauantai-ilta hyvällä likkaporukalla niin, että ruokailun jälkeen on koko ilta auki eikä mitään suunnitelmia.

 

Nähäännn!

-Muijat

Kommentoi