Ajatuksia blogin perustamisesta

Nimen valinta oli varmaan kaikkein haastavinta blogin perustamisessa. Kriteerit oli tiukat. Nimestä pitäis saada heti selville, että se on hyvän mielen lifestyle-blogi. Semmonen, jossa kirjotellaan kepeistä jutuista, kuten esimerkiks luonnonkosmetiikkasta, liikunnasta, ruuasta ja sisustamisesta. Sen nimen pitäis välittää fiilistä, että toi blogi on paikka, josta saa inspiraatiota ja ehkä hymyn huulille.

smoothie ja neilikka.jpg

Nimen pähkäilyn jälkeen listalla oli yläbannerin suunnittelu. Siitä tosin ei kannattanut ottaa liikaa stressiä, koska senhän saa vaihdettua vaikka joka päivä. Tosin aika kauan mulla senkin miettimiseen meni, tietty. Lopulta kuvaksi päätyi neilikkakimpusta nappaamani kuva parin viikon takaa ja ihan passelisti se minusta sopii tän blogin tyyliin. Vaihdan sitten, kun saan enemmän silmääni miellyttävän kuvan otettua.

P8110151.JPG

Kirjoittaminen ja valokuvaaminen on hauskaa ja luulen, että ne sujuu mulla tässä blogihommassa kaikkein helpoiten. Kuvien lataaminen koneelle ja muokkaaminen vaatiikin sitten vähän enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa. Ihan hyvää harjoitusta.

Kuvien muokkaamiseen kotona mulla ei ole vielä mitään vakiintunutta (ilmaista) kuvanmuokkausohjelmaa käytössä. Lisäks en oo tottunut muokkaamaan kuvia läppärillä. Työkoneella olis mulle hyvinkin tuttu ja ammattitason Photoshop sekä kaksi isoa näyttöä. Pistän harkintaan, että muokkaisin kaikki kuvat työpaikalla iltaisin.

P8110157.JPG

Blogin perustaminen oli pyörinyt mielessä jo useita vuosia. Samoin kameran hankkiminen. Halusin kameran, jolla saisi laadukkaita kuvia, mitään pokkaria en siis kelpuuttaisi. Samalla kuitenkin sen tulisi olla sellainen, jonka vois sujauttaa spontaanisti käsilaukkuun. Eli sellainen, että sitä vois kuljettaa mukana vaikka joka päivä ja kaivaa esiin aina sopivan hetken tullen. Näihin kuvailuihin sopi mini-järkkäri. En jaksanut tehdä sen suurempia vertailuja, vaan luotin parin ystävän hyviin kokemuksiin ja noukin ostoskoriin Olympus Pen:in. Tarkalleen ottaen tämän

Tähän mennessä kamera ei ole antanut aihetta valituksille. Päin vastoin. Oon jopa vähän yllättynyt sen tasosta. Värit toistuu varsinkin luonnonvalossa upeesti eikä kaikkia kuvia ees ole tarvinnut juurikaan muokata. Ihanan helppoa, sopii mulle!

Järkkärit on mulle vielä uus juttu, joten kuvaan lähinnä automaatilla. Mutta kun opin käyttämään kaikkia laitteen hienouksia, niin saan varmasti otettua vieläkin parempia kuvia. Vielä on ISO-arvot ja f-luvut vähän hakusessa. Pikkuhiljaa…

P8110142.JPG

Mun suuri toive ja tavoite olis, että innostuisin tekemään blogipostauksia pari kertaa viikossa. Blogi vois olla mulle pieni päiväkirja ja paikka, jonne voin ikuistaa kaikki kivat hetket. 

Kuvituksena muuten tässä jutussa on erään päivän mansikka-smoothie ja Fredan kukkatorilta hankittu neilikka. Torimyyjä antoi viiskytsenttiä alennusta, kun ostin kolme neilikkaa. Ne oli vissiin jotain uutuuksia ja myyjänkin lemppareita.

 

Kommentit (2)
  1. Kiitos, ihana 🙂

  2. Ihana sinä ja ihana tämä! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *