Pikavuosikatsaus 2015 – osa 2

Heinäkuu

Kesäkuun 27. päivä oli kesäloman ensimmäinen päivä ja herätyskello soi ennen kukonlaulua. Syötiin pikainen aamiainen, pakattiin auto, napattiin ystäväpariskunta Vuosaaresta mukaan ja roadtrip kohti Lappia oli valmis alkamaan. Kello taisi olla 5.30 kun koko porukka oli kasassa ja matka alkoi. 

Automatkalla pysähdyttiin vain muutaman kerran ja kokonaisuudessaan matkaa taitettiin noin 13 tuntia. Eka yö nukuttiin toisen ystäväpariskunnan luona Saariselällä ja saunottiin aivan mahtavassa itse pressuista rakennetusta telttasaunassa heidän talonsa takapihalla ja lilluttiin kuumassa paljussa.

thumb_IMG_6276_1024.jpg

Seuraavana päivänä ajettiin Inariin ja haettiin eräältä porotilalta vuokramökkimme avain ja suunnistettiin autoinemme kohti mökille johtavaa metsäpolkua. Pitkällisen etsimisen (ja parin eksymisen jälkeen) löydettiin vihdoin polun alku. Laitettiin rinkat selkään ja otettiin nyssykät käteen ja lähdettiin tarpomaan pitkin kapeaa polkua metsän läpi kohti mökkiä.

Etukäteen kyllä tiesimme, että polku olisi pitkä, 1,6 km, mutta se tuntui kaikkien kantamusten kanssa kyllä vieläkin pidemmältä. Varsinkin kun ei saatu yhdellä kertaa kaikkia tavaroita mökille. No mutta, vähän jotain extremeä elämään. Varsinkin kun yksi ystävistämme oli viimeisellä kuulla raskaana. Tuli kyllä pari kertaa mieleen, että mitenhän se Medi-Heli löytäisi tänne metsän keskelle – jos puhelimessa olisi edes kenttää soittaa apua paikalle. No, onneksi kaikki meni hyvin ja ystävämme synnytti vasta puolitoista viikkoa mökkireissun jälkeen. Huh!

thumb_IMG_6221_1024.jpg

Lapin kesä oli aivan uskomaton. Valoa yötä päivää. Ajantaju meni täysin sekaisin kun kolmelta yöllä näytti siltä, että olisi kello kymmenen aamulla.

Tämä oli ensimmäinen kertani Lapissa ja voin kertoa, että ei kyllä jää viimeiseksi. Joku ruskaretki voisi olla myös ihana tehdä jonain syksynä.

thumb_IMG_6169_1024.jpg

Lapissa näin myös paljon kasveja, joita en ollut koskaan aiemmin nähnyt. En osannut nimetä.

Heinäkuun kollaasi.jpg

Heinäkuussa ylitin itseni ja voitin pelkoni. Seikkailupuisto Korkee oli aikamoinen kokemus. Pelotti lähestulkoon koko ajan, mutta selvisin kaikista radoista läpi keskeyttämättä. 

thumb_IMG_6353_1024.jpg

 

Elokuu

Elokuussa perustin tämän blogin erittäin pitkän, itse asiassa useamman vuoden harkinnan jälkeen. Yksi tsemppaajista oli rakas ystäväni Kaisa, joka yllytti mua vaikka kuinka kauan pistämään blogin pystyyn. 

Lopulta tein päätöksen ja uskaltauduin. Hankin kameran, mietin päivätolkulla blogin nimeä ja kirjoitin ekan blogipostaukseni 23.8.

thumb_P8050007_1024.jpg

Näin jälkikäteen kun ajattelen, niin blogin perustaminen on ollut yksi parhaista jutuista tänä vuonna. Rakastan kirjoittamista ja valokuvaamista, ja blogini myötä olen innostunut molemmista yhä enemmän. Blogi on tuonut mun elämään ihan oikeasti paljon sisältöä ja iloa. 

thumb_IMG_6569_1024.jpg

Elokuussa juhlittiin ystäväpariskunnan synttäreitä rapujuhlien merkeissä. Tehtiin myös Kaisan kanssa super hyvää vihermehua, johon tuli selleriä, limeä, omenaa, minttua, kurkkua, inkivääriä ja pinaattia.

thumb_P8080130_1024.jpg

Vielä iltaisinkin oli upea valo. 

thumb_P8220326_1024.jpg

Loppukuusta juhlittiin kaveripariskunnan häitä ja juotiin vajan takana piilopullosta. Upeat juhlat.

thumb_IMG_6586_1024.jpg

 

Syyskuu

Syyskuussa oli upea, värikäs ruska ja mielettömän kaunis valo. Kuvasin luontoa ja uusia kosmetiikkapurnukoita. Ja kävin kosmetologilla.

thumb_P9270728_1024.jpg

thumb_P9270700_1024.jpg

Huomasin myös, että lakkasin kesän jälkeen kirjoittamasta merkintöjä paperikalenteriin. Luultavasti oli niin haipakkaa, että energia meni ihan muihin juttuihin.

 

Lokakuu

Lokakuussa oli koko syksyn odotetuin viikonloppu, mökkireissu kaveriporukalla. Meille sattui upeat kelit ja saatiin ihailla syksyn kauneutta luonnon keskellä. Sienisaalis oli valtava ja tähtitaivas uskomattoman kaunis.

thumb_PA101144_1024.jpg

thumb_PA101188_1024.jpg

Blossa tuli Alkon hyllylle ja halusin maistaa sitä heti. Hyvältä se maistuikin mökillä nuotion ääressä.

thumb_PA080991_1024.jpg

 

Marraskuu

Marraskuu meni aika sumussa, kun oli pakko pysähtyä. Levätä ihan ajan kanssa.

Mun käskettiin ottaa loppuvuosi vähän rennommin. Tehdä osa jutuista vähän vasemmalla kädellä, ei aina sata lasissa.

thumb_PA101313_1024.jpg

Hankin kirkasvalolampun ja mietin, että ensi vuonna suunnilleen tähän aikaan olisi varmaan hyvä idea viettää viikko tai kaksi jossain auringon alla. Vetää vähän henkeä syksyn pimeyden keskellä ja ladata aurinkoenergiaa talvea varten.

thumb_IMG_6815_1024.jpg

Joskus vähempikin riitttää, on yksi niistä neuvoista, mitä voin itselleni ensi vuodeksi antaa. Myös done is better than perfect, on aika hyvä.

 

Joulukuu

Joulukuu oli ihanaa joulufiilistelyä. Lahjaostoksia ja lahjojen paketointia. Joulukukkien tuoksua ja kuusen koristelua.

18.12. olin vikaa päivää töissä tänä vuonna ja ensi vuoden eka työpäivä on vasta 7.1. Ihana pikku breikki tähän loppuvuoteen.

thumb_PC201756_1024.jpg

thumb_IMG_7096_1024.jpg

Tajusin, että kannattaa valokuvata aina kun mahdollista. Jälkikäteen reissuja ja hetkiä on sitten kiva muistella. Tapahtumat muistuu myös paljon paremmin mieleen kuvien kautta. 

Kannattaa myös ulkoilla vähintään niinä päivinä tai hetkinä, kun paistaa aurinko. Suomessa ei ole liikaa aurinkoisia päiviä, joten auringosta kannattaa ottaa ilo irti aina, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Vuosi 2015 oli aika vivahteikas, täytyy sanoa. Ihan kiva, että ylihuomenna on ensi vuoden eka päivä… Saa avata uuden sivun uudesta paperikalenterista 🙂

Kommentit (4)
  1. No kannatti kyllä 😉

  2. Hihi kannatti siis yllyttää!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *