Sunnuntain pataleipä
Sateinen sunnuntai antoi luvan köllötellä kotona ja puuhailla kaikkea pientä mukavaa. Päivään on mahtunut helposti ruokaostokset, päiväunet, valokuvaamista ja kirjoittamista. Vähän myöhemmin vielä iltalenkki, kunhan sade lakkaa.
Lauantaina keksittiin testata pataleipää. Iltapäivällä tehtiin taikina ja laitettiin se tekeytymään aina seuraavaan päivään saakka.
Taikinaan tulee vain pienenpieni määrä hiivaa ja sitä ei vaivata ollenkaa, vaan sen annetaan kohota kulhossa 12-24 tuntia. Meillä oli kelmu loppunut, joten peitettiin kulho tiiviisti foliolla.
Tänään sunnuntaina leipä pääsi uuniin padassa ja lopputuloksena oli kaunis kullanruskea leipä rouskuvan rapealla kuorella ja pehmeällä sisuksella. Nam!
Teimme leivän tällä ohjeella, mutta suolaa olisi saanut olla kyllä enemmän. Jäi nimittäin vähän mauttomaksi noin pienellä suolamäärällä.
Mitä kuuluu teidän viikonloppuun? :)