Sunnuntain pataleipä

thumb_P4170956_1024.jpg

thumb_P4030853_1024.jpg

Sateinen sunnuntai antoi luvan köllötellä kotona ja puuhailla kaikkea pientä mukavaa. Päivään on mahtunut helposti ruokaostokset, päiväunet, valokuvaamista ja kirjoittamista. Vähän myöhemmin vielä iltalenkki, kunhan sade lakkaa.

thumb_P4170908_1024.jpg

Lauantaina keksittiin testata pataleipää. Iltapäivällä tehtiin taikina ja laitettiin se tekeytymään aina seuraavaan päivään saakka.

Taikinaan tulee vain pienenpieni määrä hiivaa ja sitä ei vaivata ollenkaa, vaan sen annetaan kohota kulhossa 12-24 tuntia. Meillä oli kelmu loppunut, joten peitettiin kulho tiiviisti foliolla.

thumb_P4170952_1024.jpg

Tänään sunnuntaina leipä pääsi uuniin padassa ja lopputuloksena oli kaunis kullanruskea leipä rouskuvan rapealla kuorella ja pehmeällä sisuksella. Nam!

Teimme leivän tällä ohjeella, mutta suolaa olisi saanut olla kyllä enemmän. Jäi nimittäin vähän mauttomaksi noin pienellä suolamäärällä.

thumb_P4170964_1024.jpg

Mitä kuuluu teidän viikonloppuun? 🙂

Kommentit (2)
  1. Tuoreen leivän tuoksu on kyllä niin luksusta! 🙂 Harvinaista herkkua tosin.

  2. Nam. En tiedä mitään parempaa kuin viikonloppu ja tuoreen leivän tuoksu! 

    Heh tuo vika kuva voisi olla meiltä, paitsi meidän sarjattomat ovat vaaleanpunaisia. Ovat nuo valkoisenakin niin kauniit. Sulla on hyvä maku! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *