Testissä äänikirjat

fullsizeoutput_34c2.jpeg

Kesälomalla, ennen Gdanskin reissuun lähtöä mietin, että olispa kiva hankkia jotain tosi hyvää lukemista lennolle. Mutta kuitenkin ajattelin, että pitäis varmaan myös blokata ympärillä kuuluvia ääniä, jotta pystyy keskittymään. Sitten keksin äänikirjat. Olin jo pitkään miettinyt niiden testaamista ja kesän alussa bongasin sopivasti alekoodin BookBeatiin ja päätin testata ilmaisen kuukauden.

Ajattelin, että olisi hyvä aloittaa jostain sellaisesta, jossa olisi selkeä juoni ja mukaansatempaava tarina. Ensimmäiseksi äänikirjaksi valikoitui Jo Nesbon uusin dekkari Jano. Täytyy myöntää, että keskittymiskykyni ei ole ehkä sieltä parhaimmasta päästä varsinkaan kuunnellessa ja alkuun kirjaa kuunnellessa meinasin tippua kärryiltä kaikista henkilöistä.

Äänikirjan kuunteleminen toimiikin aivan loistavasti keskittymisharjoituksena. Kun kuuntelee kirjaa, pitää keskittyä vain siihen, eikä selata Instagramia ja blogeja samalla. Multitaskaaminen on yksinkertaisesti mahdotonta, sillä juonessa mukana pysyäkseen on keskityttävä vain kuuntelemiseen. 

fullsizeoutput_34c3.jpeg

Kirjoja tulee kuunneltua päivän aikana ihan huomaamattaan tosi pitkiä aikoja. Aamutoimien yhteydessä helposti puoli tuntia, työmatkalla saman verran. Sitten kävelymatka töistä salille ja vielä kotimatkakin. Jos sänkyyn mennessä väsyttää niin paljon, että silmiin sattuu, niin äänikirjaa jaksaa kuitenkin hyvin kuunnella vartinkin. Ja työmatkoilla ratikassa ei tarvitse häiriintyä muiden äänistä, kun voi vain uppoutua hyvän tarinan pariin kuulokkeet päässä.

Jo Nesbon dekkarin lisäksi olen kuunnellut tähän mennessä Cameron Diazin The Body Bookin ja Satu Rämön Islantilainen voittaa aina. Jälkimmäinen sai aikaan matkakuumeen, pakko päästä Islantiin!

Kaikista kuuntelemistani kirjoista oon kyllä tykännyt tosi paljon. Seuraavaksi ajattelin kuunnella ehkä Tove Janssonin Muumi-kirjoja ja joku hyvä elämäkerta kiinnostaisi, miksei myös joku rakkaustarina.

Oletteko te kuunnelleet äänikirjoja? Onko antaa suosituksia?

Kommentit (7)
 1. Itse kuuntelin BookBeatilta juuri Mielensäpahoittajan ja siinä kertoja (jonka nimen nyt unohdin) oli verraton :’D Itsellä vasta hyvin vähän kokemusta äänikirjoista, mutta sen verran uskallan kuitenkin jo väittää, että kertojan äänellä ja tyylillä on iso vaikutus siihen onko kokemus hyvä vai huono!

  Muumikirjoja on minullakin jonossa useampi <3

  1. Hei joo, toi on kyllä niin totta että lukijan äänellä on iso vaikutus! On meinannut kerran jäädä joskus kirja kesken kun on lukijan ääni ärsyttänyt niin paljon…

   1. Jep. Kuuntelin tuossa Minkkisen kirjaa Havaintoja parisuhteesta. Itse tarinat olisivat voineetkin olla hauskoja, mutta lukijan ääni (Minkkinen itse) vei hauskuudesta ison palan pois kun teki mieli työntää sukkapuikko korvaan… -_-

    Makuasioita toki, mutta itsestä ois kiva jos äänikirjoja suositeltaessa kirjan sisällön lisäksi mainittaisiin myös oliko KUUNTELUkokemus hyvä 😀

 2. Luulin, että olin ainoa, jonka keskittyminen herpaantuu,  ja tulee multitaskattua 😀

  Suosittelen Liane Moriartyn Nainen joka unohti!

  1. Heh, joo se taitaa olla kyllä valitettavan yleistä. Ja hei kiitos kirjavinkistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *