Vauva 8kk

Meidän vauveli täytti eilen 8kk eli suunnilleen  saman ajan hän on hengaillut täällä meidän kanssa, kuin kasvoi masussa raskaustestin teon jälkeen. Tuntuu, että raskausaika meni paljon hitaammin, nyt päivät ja kuukaudet kuluu hurjaa vauhtia. Raskausaikana  sitä vain yritti arvailla millainen vauva syntyy, nyt tuntuu että tuntee jo hänet melko hyvin.

Vauva on todella sosiaalinen tapaus, hän ei juurikaan vierasta ketään vaan on rohkeasti tutustumassa uusiin ihmisiin. Välillä jopa melkein liian rohkeasti. Käytiin pari päivää sitten vauvakinossa, jossa neiti meni ja suuteli suunnilleen samanikäistä poikaa parikin kertaa. Myös toisten lasten lelut hän kävi nappaamassa ja yritti jopa syödä toisen äidin karkit. Lentokoneessa, bussissa tai vaikkapa kaupassa saa vieraat ihmiset tästä neidistä juttukaverin.

Hän on perustyytyväinen ja pirtsakka tyttö. Viimeksi tänään ratikassa joku nainen sanoi, että onpa elämäniloinen tyttö.  Vauva on edelleen hyvin utelias. Hän haluaa tutkia eri paikkoja, välillä hänet löytää esimerkiksi purkamasta kirjahyllyä. Hän myös tuijottaa paljon ihmisiä ja muiden touhuja.

Kirjahyllyn sisältö saa kyytiä.

Hän on myös vahvatahtoinen ja temperamenttinen typykkä. Esimerkiksi eilen kun kielsin häntä syömästä banaaninkuoria järjesti hän kunnon huutoshown. Oli huvittavaa huomata, kuinka pieni voikaan  osata loukkaantua ja draamailla.

Vauva liikkuu hurjaa vauhtia eteenpäin ryömien. Kotona on joka nurkka tutkittu. Olen joutunut teippaamaan lipaston ovet, kun hän tykkää aukoa laatikoita ja tutkia lipaston sisältöä. Hän yrittää kovasti nousta tukea vasten seisomaan, mutta ei vielä osaa. Neiti laittaa edelleen kaiken suuhunsa mitä eteensä saa. Hän on oppinut pinsettiotteen ja   sen takia onkin ollut useita vaaranpaikkoja. Vauva osaa pyytää syliin ja tekee kotona sitä usein tulemalla jalkojen juureen kitisemään 😅

Touhutäti, joka ei kauaa paikoillaan pysy vaan jokapaikka pitää tutkia. 

Ruokailussa ollaan tultu hurjasti eteenpäin. Hänellä on hyvä ruokahalu ja sormiruokailu sujuu jo melko hyvin. Kaupan soseet maistuu vaihtelevalla menestyksellä. Kun aloin antamaan kaupan 8kk ikäisille tarkoitettuja ruokia hän usein sylki ne ulos ja osoitti ettei maistu. Hedelmäsoseet sen sijaan uppoaa ongelmitta.

Vauva istuu jo hienosti ilman tukea. Yöt on nukkunut 6kk ikäisestä lähtien omassa huoneessaan. Esimerkiksi eilen laitoimme hänet nukkumaan omaan sänkyyn noin klo 19.50, hän heräsi 6.45. Välillä hän herää jo 5.30, se on vähän liian aikaista äidin mielestä, mutta ei sille mitään voi jos uni loppuu.

Tänään oli 8kk neuvola, jossa neidin pituudeksi mitattiin 68.5 cm ja paino 7.060 kg. Saatiin 7kg rikki, meidän pikku-kirppu 😍 Vauveli ei oikein tykännyt kun lääkäri häntä tutki. Huusi ja raivosi, mutta äidin syli rauhoitti pienen❤️  Kaikki oli hienosti, kehoittivat jatkamaan samaan malliin.

Olen aiemmin ainakin Instagramin puolella kertonut, kuinka vauvan  vasen silmä on rähminyt jo syntymästä lähtien kovasti. Neuvolassa sanottiin, että 8kk neuvolassa kannattaa lääkärin kanssa ottaa asia puheeksi , jos se jatkuu sinne asti. Eilen juttelin mieheni kanssa, että silmä ei ole nyt vähään aikaan rähminyt. Jee se korjaantu itsestään eikä mitään toimenpiteitä näillä näkymin tarvita.

Jo raskausaikana luin, että kaikki 2019 vuonna syntyneet vauvat saavat neuvolasta kirjakassin. Tänään neuvolassa pyysin saada sen, kun sitä ei oltu meille muistettu antaa. Minulle on luettu paljon lapsena ja haluan lukea myös itse omalle lapselleni. Kirjakassi sisälsi pari kirjaa ja lorukortteja. Ihana lahja, mielestäni lapsille lukemista on tärkeä tukea.

Kirjakassin sisällön tutkimista.

Vauvan ensimmäinen ulkomaanmatka on lokakuussa. Eilen sain viestin mieheltäni, että hänellä on ensikuun alussa työmatka Berliiniin ja hän ehdotti, että tultais vauvan kanssa sinne viikonlopuksi. Varattiin meille illalla lennot ja tänään neuvolan jälkeen kävimme vauvan kanssa passikuvassa.

Etukäteen ajattelin, että passikuvaus voi olla vauvan kanssa haastavaa mutta se onnistui loistavasti. Neiti istu penkkiin niin, että tuin häntä käsillä vierestä, yksi kuva ja se oli siinä. Kuvauksen jälkeen minulla oli hirvee nälkä joten kävin syömässä, tein sähköisen passihakemuksen syönnin yhteydessä ja menimme poliisilaitokselle hakemaan passia. Koska meillä on yhteishuoltajuus tuli mieheni sähköpostiin linkki joka hänen piti vahvistaa jotta passin haku onnistui ilman hänen läsnäoloaan. Passin pitäisi olla kahdeksan päivän sisällä  noudettavissa. Mahtavaa, että passin hakeminen onnistui näin näppärästi.

Ennen reissua käymme avoimessa neuvolassa hakemassa MPR-rokotteen. Sitä suositellaan vähintään pari viikkoa ennen matkustamista pohjoismaiden ja Viron ulkopuolelle vauvan kanssa (ei alle  6kk), jos hän ei ole rokotusta vielä saanut. Ennen 11 kuukauden ikää annettu MPR-rokotus katsotaan ylimääräiseksi annokseksi, joten meillä on 18kk neuvolassa rokotteen otto uudelleen edessä. Aiemmista rokotteista ei ole ilmennyt mitään merkittäviä sivuvaikutuksia, toivottavasti ei tästäkään.

Nyt vain reissua suunnittelemaan ja koska passi on pian vauvallekin hommattu niin mikäpä estäisi lähtemään perhelomalle jonnekin muuallekin. Tällä hetkellä ei minulla matkakuumetta ole, mutta kun synkkä marraskuu koittaa voi kaipaus iskeä etelänlämpöön.😀

perhe vanhemmuus
Kommentit (8)
  1. Vauva 8kk | Uutiset
    19.7.2020, 15:26

    […] Vauva 8kk – marjaelina | Lily – Vauva 8kk. 7 Meidän vauveli täytti eilen 8kk eli suunnilleen saman ajan hän on hengaillut täällä meidän kanssa, kuin kasvoi masussa raskaustestin teon jälkeen. Tuntuu, että raskausaika meni paljon hitaammin, nyt päivät ja kuukaudet kuluu hurjaa vauhtia. […]

  2. Ihana lukea näitä vanhoja postauksia. Pikku Neppuliini. 😍

    1. Hih kiva ❤️ vähä kasvanut jo tuosta 🙊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *